אתה שם 100 אש"ח על אופנוע, ונרתע מצריכת הדלק?!
צא מנקודת הנחה שזה יהיה 1/18 בשיוט 140. זה +/- מה שאופנוע ליטר אוכל, עם וריאציות קטנות לפה ולשם.
מה הצריכה ב"שיוט" 180 עם פתיחות, השד יודע.
הכל תלוי ביד ימין...
כמו שהכותרת אומרת... אשמח לחוות דעת מבעלי MT 10 , מהי צריכת הדלק ברכיבה מנהלתית בכביש בין עירוני.
אני מתכוון לרכוש אופנוע חדש בשבוע שבועיים הקרובים והMT 10 קורץ לי.
הדבר היחיד שמפריע לי הוא הצריכת דלק...
אתה שם 100 אש"ח על אופנוע, ונרתע מצריכת הדלק?!
צא מנקודת הנחה שזה יהיה 1/18 בשיוט 140. זה +/- מה שאופנוע ליטר אוכל, עם וריאציות קטנות לפה ולשם.
מה הצריכה ב"שיוט" 180 עם פתיחות, השד יודע.
הכל תלוי ביד ימין...
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אני שם כ 70 אלף על יד שנייה....
וכן אני עושה 160 קמ יומי על כבישים מהירים... והאלטרנטיבות הם Z1000 ו GSXS1000 שלהם צריכה יותר טובה אך מרווח טיפולים קטן (6 לעומת 10 ב MT).
כבעל ורסיס 1000 שהמנוע שלו זהה ל-Z אני יכול להגיד לך שאין מה לחשוש מהטיפולים הקרובים, העלות היא מזערית אל מול התמורה.
בתכנון נכון אתה יכול להוזיל את המחיר הרשמי יותר מחצי היינו טיפול קטן בכ-450 ש"ח וטיפול גדול קצת יותר.
כלי יעיל יותר עבורך יהיה הרוסיס 1000 כיוון שהוא יותר גבוה תנוחת ישיבה מצוינת למרחקים והבונוס שניתן להוסיף לו ארגזים מקוריים
שניתנו לך ים מקום במיוחד כשאתה רחוק מהבית. האופנוע יודע לשייט במהירויות נכונות ועדיין יותר חסכוני בדלק מהאלטרנטיבות שהצעת
כי הוא פחות מעודד לפתיחת גז חזקות.
ה-MT חוליגן לא קטן ותנוחת הישיבה בו כמתבקש. אם תזכור שחלק מהרכיבה שלך יהיה בתוך העיר או בתנועה צפופה הורסיס יותר נוח.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
שוב, צריכת הדלק באופנוע ליטר תלויה בעיקר ביד ימין ולא בדגם.
הפער בין בצריכה בין שיוט 140 עם האצות מתונות וגז קבוע לבין שיוט 180 שכולל "פתיחות" והרבה שינויי מצב גז, יכול בקלות להגיע ל-50%.
לכן, כשאתה אומר ש"צריכת דלק של X טובה יותר מ-Y" - אתה כנראה משקר לעצמך. וגם אם אתה צודק, אלה הבדלים זניחים אל מול ההבדלים שסגנונות רכיבה שונים מביאים על אותו אופנוע בדיוק.
ורק כדי למסמר את זה סופית: הבדל של ליטר ל-100 ק"מ (הבדל גדול מאוד, אם תשאל את הרוכב הממוצע. לא זניח בכלל) - מסתכם ב-6.5 שקלים ל-100 ק"מ, שהם פחות מ-100 שקלים בחודש בנסועה ממוצעת. הבדל של 1200 שקל בשנה... אם נמשיך עם המתמטיקה, זה אומר שתוכל להסתפק באופנוע ב-65 במקום 70, והפער יכסה לך את הליטר דלק הנוסף 4 שנים קדימה![]()
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
בתור בעלים של MT10 בשנתיים האחרונות,אמנם אצלי הכלי משמש נטו בתור תחביב לסופ"ש וכפועל יוצא מכך סגנון הרכיבה שונה מ"רכיבה מנהלתית" ,אך ברכיבה כפי שאתה מתאר צפה כניסה לתחנת דלק על בסיס יום יומי.
הטווח האפקטיבי עומד על כ-200/220 ק"מ למיכל.
אופנועי ליטר יכולים לצרוף יותר גרוע מרכב משפחתי
לדעתי על 140 קמ"ש הוא יעשה 15 ק"מ לליטר
זה גם אופנוע עצבני אז קשה לנסוע איתו רגוע בטח.
לפי fuelly הצריכת דלק שלו גרוע מאוד
http://www.fuelly.com/motorcycle/yamaha/mt-10/2016
אבל זה אופנוע שמלחתחילה לא קונים בשביל צריכת דלק
לפי FUELLY האופנוע שלי צריך לעשות 6-7.5 ליטר ל-100 ק"מ.
בפועל, אני יושב על 4.7-5 בקיץ, 5.2-5.7 בחורף. הטנק הכי טוב שראיתי היה 4.5/100.
חבר עם היפר 1100 (אותו מנוע) עם מערכת פליטה פתוחה, מחשב מנוע ויד ימין כבדה מאוד סיפר על 8-10/100.
כשזה אופנוע ליטר - הפערים בין סגנונות הרכיבה השונים עצומים, ולא ניתן להתייחס ל"צריכה" בלי להתייחס לסגנון הרכיבה.
תן לי MT-10, ואני בטוח שאני מוציא ממנו 1/18 ומעלה בשיוט 140...
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual