עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 22

אשכול: בחירת אופנוע לא דו"ש

Junior Member

בחירת אופנוע לא דו"ש

שלום לחברי הפורום הנכבדים,
    מזה כ 20 שנה (!!!) אני רוכב על קטנועים, בעל רשיון A1, ועד כה הכל היה טוב.
    בקרוב מתחיל עבודה חדשה, מרחק של 30 ק"מ לכל כיוון ובא לי לקנות אופנוע. התקציב עד 20 אלף.
    הבעיה שבערך 5 ק"מ מתוך ה 30 הם בשביל אפר, בחלקו קצת משובש.
    מכל אופנועי הדוש שראיתי לא רוצה אף אחד- לא מתחבר לתנוחת הישיבה, למראה והם גם נראים לי מסוכנים יותר (חזקים אך קלים).
    האם רכיבה יומית שכזו על אופנוע כביש כדוגמת ק.ט.מ דיוק 390, סוזוקי SV650N, ימאהה MT-03 או אולי אפילו קסטום (חשבתי על קאוואסאקי EN500, ) אפשרית בלי להסב נזק לאופנוע? אציין כי אני רוכב זהיר אך גם רוצה להיות מהיר.
    או שנגזר עליי לרכב על דוש?
    תודה מראש לעונים!

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    לכל אופנוע היעוד שלו, אם תאנוס אופנוע לעשות דברים שהוא אינו מיועד להם תשלם מחיר.

לדעתי אתה צריך לכוון ל-DR 650 או 350 אם תמצא התקציב שלך בעייתי. אחרת הייתי ממליץ לך
    על קטנוע אדוונצ'ר של הונדה ויענה על הצרכים שלך עם ערך מוסף. אבל הוא יקר.

אופציה נוספת פחות טובה היא הרויאל אנפילד שרגילים לשבילים מהודו...לא בטוח בכמה הם נמכרים.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Member
    60 ק"מ ביום על DR ? אני לא בטוח שזה הפתרון הטוב והנוח ביותר.

זה לא 60 זה 30 ו-30 ו-5 עפר 5-עפר.

Member
    ויסטרום 650 , צריך לבדוק מאיזה שנה הגיעו מוגבלי A1.
    אופציה אחרת , טנרה 660.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    כל אופנוע באשר הוא יכול לנסוע בכביש עפר.
    לצורך העניין, עשיתי את השבילים בבן שמן עם בנדיט 1200. הייתי צריך להגיע לנקודה ביער, אז הגעתי. כיף זה לא היה.

מצד שני, כביש עפר מהודק ממש לא דורש דו"ש אמיתי (כזה עם כנף גבוהה, בלי מגן רוח וכו' - כמו ה-DR-ים שהוזכרו). אמנם אלה כלים מעולים, זולים, פשוטים, קלים לרכיבה ושימושיים - אבל אם אתה לא מתחבר אליהם, זכותך. היכולות שלהם בשטח הם הרבה מעבר ל-5 ק"מ של כביש גישה שאינו סלול, ונשמע שאתה לא מעוניין ביכולות אלה.

אני אתן כמה כיוונים, ואתה מוזמן להגיד מה מתוכם רלוונטי עבורך:
    הראשון: דו"ש שנראה טוב - CRF250 RALLY. כלי מאוד זול לאחזקה (אולי אפילו יותר זול מקטנוע), נמצא בקטגוריה הנמוכה מבחינת ביטוח. יעשה בכיף בינעירוני על 100-110 קמ"ש עם קצת רזרבות (כמו קטנוע 250).
    השני: אדוונצ'ר קטן מוטה כביש. ורסיס 300, ב.מ.וו G310GS, הונדה CB500X. אלה אופנועים שלוקחים את האיזון בין כביש לשטח חזק מאוד לכיוון הכביש, ובעצם - אלה אופנועי כביש מעט גבוהים יותר. הם נוחים מבחינת ישיבה, בעלי מיגון רוח כזה או אחר, ומתלים רכים יחסית להתמודדות עם שבילי עפר. בעצם, זאת הגרסה הדו-גלגלית לקרוסאוברים שמציפים היום את הרחובות.
    השלישי - אדוונצ'ר בינוני מוטה כביש. ויסטרום/ורסיס/טרייסר 700 ודימיהם. לכולם יש גרסת A1 (למיטב זכרוני). אלה גם קרוסאוברים, אבל בליגה אחרת לגמרי: אלה אופנועים שנוח לכסות איתם גם כמה מאות ק"מ ביום במידת הצורך, מאפשרים שיוט נינוח גם בכבישים היותר-מהירים בארץ, ואפשר לטייל איתם בזוג בלי "לקפל" את המתלים וכו'.

אם כל אלה בכל זאת מזכירים לך דו"ש, ואתה רוצה דווקא אופנוע כביש - לך על זה. מאמין שלא תהיה לך בעיה לעבור כמה ק"מ של שביל גישה, רק קח בחשבון שבימים בגשומים זה יכול להיות מאתגר יותר.
    וסתם כרעיון (לא פרקטי, כנראה) - בהודו הם עושים חתיכת שטח עם רויאל אנפילד. אם בא לך על סגנון הרטרו-קאסטום-כביש, תחשוב על אנפילד... רק קח בחשבון שה-500 לא נוח בשיוט מעל 90-100 קמ"ש עקב הויברציות (כך שמעתי), וה-650 הדו-צילנדרי לא ברור האם כבר נחת בארץ.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    , וה-650 הדו-צילנדרי לא ברור האם כבר נחת בארץ.
    הגיע לארץ, לפחות מכמה פרסומי פייסבוק שראיתי בנושא.

ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    הגיע לארץ, לפחות מכמה פרסומי פייסבוק שראיתי בנושא.
    ראיתי אחד ברחוב. באתר של היבואן הוא לא מופיע, כך שאין לדעת - אולי מדובר ביבוא אישי.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ראיתי אחד ברחוב. באתר של היבואן הוא לא מופיע, כך שאין לדעת - אולי מדובר ביבוא אישי.
    בדקתי עכשיו, בדף של היבואן בפייסבוק רשום שכבר הגיע וניתן לרכוש.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אני היחיד שקרא את הכותרת שבה כתוב "לא דו"ש"?
    לגבי השביל עפר, אם זה כורכר כבוש אין בעיה עם אף אופנוע. הבלאי על אופנועי כביש (מיסבים, בולמים) יהיה יותר גבוה אם לא תרכב ממש לאט.
    אם זה שביל עפר שהוא גם עם אדמה, אז בחוף אתה הולך להכנס לסרטים עם כל אופנוע שלא נועל צמיגי שטח.
    5 ק"מ זה לא מעט שטח, ואם אתה לא עף אותו עם אופנוע שטח, זה ייקח לך הרבה הרבה זמן.
    שנים הייתי נוסע לעבודה דרך שבילי עפר באזור השרון. זה תמיד, אבל תמיד האריך לי את הזמן, למרות שהמרחק היה חצי מאשר בכביש.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    יש לי שאלה מכיוון אחר? אין דרך להגיע לעבודה שלך דרך כביש בלי לעבור בשביל עפר?
    10 ק"מ ביום על שביל עפר זה סיוט מתמשך לאופנועי כביש, בנוסף שתדע שהתקציב שלך די נמוך, אפילו 250 יהיו בשנתונים ישנים יחסית...
    אלא אם יש לך הרבה מאוד סבלנות ואתה מבין שאתה הולך לנסוע על 20 קמ"ש.. מבחינת האופנוע תכל'ס אם אתה נוסע מספיק לאט לא נראה לי שתהיה יותר מדי בעיה.

כל אופנוע באשר הוא יכול לנסוע בכביש עפר.
    לצורך העניין, עשיתי את השבילים בבן שמן עם בנדיט 1200. הייתי צריך להגיע לנקודה ביער, אז הגעתי. כיף זה לא היה.

מצד שני, כביש עפר מהודק ממש לא דורש דו"ש אמיתי (כזה עם כנף גבוהה, בלי מגן רוח וכו' - כמו ה-DR-ים שהוזכרו). אמנם אלה כלים מעולים, זולים, פשוטים, קלים לרכיבה ושימושיים - אבל אם אתה לא מתחבר אליהם, זכותך. היכולות שלהם בשטח הם הרבה מעבר ל-5 ק"מ של כביש גישה שאינו סלול, ונשמע שאתה לא מעוניין ביכולות אלה.

אני אתן כמה כיוונים, ואתה מוזמן להגיד מה מתוכם רלוונטי עבורך:
    הראשון: דו"ש שנראה טוב - CRF250 RALLY. כלי מאוד זול לאחזקה (אולי אפילו יותר זול מקטנוע), נמצא בקטגוריה הנמוכה מבחינת ביטוח. יעשה בכיף בינעירוני על 100-110 קמ"ש עם קצת רזרבות (כמו קטנוע 250).
    השני: אדוונצ'ר קטן מוטה כביש. ורסיס 300, ב.מ.וו G310GS, הונדה CB500X. אלה אופנועים שלוקחים את האיזון בין כביש לשטח חזק מאוד לכיוון הכביש, ובעצם - אלה אופנועי כביש מעט גבוהים יותר. הם נוחים מבחינת ישיבה, בעלי מיגון רוח כזה או אחר, ומתלים רכים יחסית להתמודדות עם שבילי עפר. בעצם, זאת הגרסה הדו-גלגלית לקרוסאוברים שמציפים היום את הרחובות.
    השלישי - אדוונצ'ר בינוני מוטה כביש. ויסטרום/ורסיס/טרייסר 700 ודימיהם. לכולם יש גרסת A1 (למיטב זכרוני). אלה גם קרוסאוברים, אבל בליגה אחרת לגמרי: אלה אופנועים שנוח לכסות איתם גם כמה מאות ק"מ ביום במידת הצורך, מאפשרים שיוט נינוח גם בכבישים היותר-מהירים בארץ, ואפשר לטייל איתם בזוג בלי "לקפל" את המתלים וכו'.

אם כל אלה בכל זאת מזכירים לך דו"ש, ואתה רוצה דווקא אופנוע כביש - לך על זה. מאמין שלא תהיה לך בעיה לעבור כמה ק"מ של שביל גישה, רק קח בחשבון שבימים בגשומים זה יכול להיות מאתגר יותר.
    וסתם כרעיון (לא פרקטי, כנראה) - בהודו הם עושים חתיכת שטח עם רויאל אנפילד. אם בא לך על סגנון הרטרו-קאסטום-כביש, תחשוב על אנפילד... רק קח בחשבון שה-500 לא נוח בשיוט מעל 90-100 קמ"ש עקב הויברציות (כך שמעתי), וה-650 הדו-צילנדרי לא ברור האם כבר נחת בארץ.
    כל מה שכתבת נכון עד רף המחיר שעומד על 20000 מה שמפיל לריצפה את הכל.

ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    כל מה שכתבת נכון עד רף המחיר שעומד על 20000 מה שמפיל לריצפה את הכל.
    אם יש 20, משלמים גם 22-23 על מכונה טובה שעונה לצרכים. זאת חריגה מאוד קטנה אבסולוטית.
    בשילוב עם שוק רווי, שבו קשה מאוד למכור אופנוע בכלל, וקשה עד בלתי אפשרי למכור עם ק"מ מעל הממוצע - אני מצפה שגם על אופנועים סחירים יחסית אפשר בקלות להוריד 10-15% מהמחיר המבוקש, ואם הק"מ ממש גבוה (יחסית לשאר הכלים בלוח) - אז אפשר גם לקנות בשני שליש עד חצי מהמחירון. פשוט כי אף אחד אחר לא מוכן לשלם יותר.
    בהינתן ואני צודק:
    אפשר למצוא CRF RALLY בתקציב הזה.
    אפשר למצוא CB500X בתקציב הזה.
    מאמין שאפשר גם למצוא ורסיס 300.

כנראה שאפשר למצוא גם ויסטרום או ורסיס מוגבלים. הם יהיו קצת ישנים.
    ה-MT וה-GS הם היחידים שבאמת רחוקים מהתקציב.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

קצת לחוץ אבל אני מאד מקווה שאתה צודק.

ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    קצת לחוץ אבל אני מאד מקווה שאתה צודק.
    נכנסתי לבדוק.
    ורסיס 300 - מחירים מבוקשים מתחילים מ-22800 (אופנוע עם 7 אלף ק"מ!).
    הונדה CB500X - על הכלים מהשנים הראשונות (13'-14') מבקשים קצת מעל 20. כלים חדשים יותר עם פחות ק"מ יקרים יותר באלפים בודדים, כך שהמחיר המבוקש בוודאות מוגזם, ומוכר נואש יאלץ להוריד ממנו לפחות עוד 3-4 אלף כדי להיות אטרקטיבי.
    CRF250 RALLY הכי זול - 23900. הוא יד 5, והשילוב הזה גורם לו להיות בלוח יותר מחודשיים כבר אם אני זוכר נכון. עוד לא הזכרתי ויסטרום 250, אפשר לשקול גם אותו בקטגוריה הזאת.

בויסטרומים לא ראיתי משהו שקרוב לתקציב. מצד שני, ב.מ.וו 650 סינגל נכנס יופי (שנת 11', 12-13 טיפה מעל).
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual