צהוב זה אומר חוקי לכביש והאופציות מצומצמות והביצועים הם בסדר ותו לא.
אם יש אופציה לעגלה אז מומלץ, ואז פשוט לקנות כלי 100% שטח ברישוי אפור.
שלום לכולם,
מעוניין להתחיל בעולם השטח מתלבט בין 125 דו"פ ל 250 ארבע"פ(אין לי ניסיון רב ברכיבה על אופנועים).
ייעוד האופנוע הוא לשטח בלבד (מעוניין ברישוי צהוב) בעיקר בסופי שבוע בהתחלה כניראה רק טיולים ובהמשך שטח קצת יותר מאתגר וטכני.
לכן יש לי כמה שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה מבעלי ניסיון.
כיוון שייעוד האופנוע לשטח מה המרחק המקסימלי שאוכל לנסוע איתו על הכביש בכדי להגיע לשטח אם מדובר בכמה דקות נסיעה או כמה ק"מ שזה ידרוש ניידות מסוג אחר כגון עגלה.
ההתלבטות בין 2 ל 4 פעימות דיי ברורה לי אני מניח שהמנוע ה 2 פעימות יותר מתאים לטמפרמנט הרכיבה שלי והאפשרות לטיפולים עצמאית מתאים לי יותר אך אולי יהיה לי קשה בתור אופנוע ראשון להתמודד עם ההתנהגות של אופנוע 2 פעימות.
אשמח לייעוץ על כלים מתאימים התקציב הוא 25-30 אלף כמובן לכלי משומש.
תודה רבה
צהוב זה אומר חוקי לכביש והאופציות מצומצמות והביצועים הם בסדר ותו לא.
אם יש אופציה לעגלה אז מומלץ, ואז פשוט לקנות כלי 100% שטח ברישוי אפור.
אבל למיטב ידעתי כלי ברישוי אפור לא ניתן לבטח נכון??
רישוי אפור אומר בהכרח לרכב בניגוד לחוק עם כל המשמעויות של זה.
תודה רבה אפשר המלצות על חברות טובות למיגון,איזה מיגון הכרחי ועל מה לשים את הדגש יותר?
ומה עלות אחזקה של אופנוע 125 דופ של רכיבה פעם בשבוע בסופש 2-3 שעות עד איזו רמה זה אפשרי לטפל באופנוע לבד?
אשמח לדגמים מדויקים שאחפש בלוח יד 2
נערך לאחרונה על ידי Legendary Rider; 19-07-2019 בשעה 13:31.
מיגון- קסדה, כפפות, צבי צב (מיגון פלג גוף עליון) ומגפי שטח.
זה הבייסיק לדעתי.
אפשר גם להוסיף מגיני מרפקים, מגני ברכיים, מגן צאוור.
חברות? גם מיגון זול יעשה את העבודה אם ידך אינה משגת יקר ואיכותי יותר. מיגון יקר של חברה מוכרת בדרך כלל יחזיק שנים קדימה.
אחזקה? אחרי (או לפני) כל רכיבה לשמן שרשרת ולנקות פילטר אויר.
להחליף שמן גיר (700 מיליליטר) פעם ב.
להחליף בוכנה פעם ב80 (?) שעות רכיבה.
לטפל בבעיות שיצוצו. ויצוצו.
מה אפשר לעשות לבד? הכל. תלוי איזה ידיים כלים וכח רצון יש לך. טיפול במנוע 2 פעימות פשוט יותר מב4 פעימות.
חפש הוסקוורנה /קטמ / גאס גאס 125 דו"פ.
תראה מה יש ומציע לך להתייעץ ב"שטח וסופרמוטו". תקבל שם תשובות טובות ומעמיקות יותר (אני מקווה).
תודה רבה חברים!