קח מקדחה ותעשה בו חורים זה קצר יותר ויוסיף רעש.
המטרה היא להשיג קצת יותר רעש, בלי להוציא סכומים אדירים.
חשבתי שאפשר ביחד עם עזרה של חבר תותח שמומחה בריתוכים של אופנועים לפתוח את האגזוז המקורי, ועל ידי הסרה של תוכן הדוד להשיג בעצם רעש יותר חזק.
לאופנוע אין ממיר, הוא יושב בעצם בתוך הדוד עצמו, אז אם נסיר ממנו חלקים בעצם אמור להתקבל רעש נכון?
מישהו פעם התנסה במשהו כזה? והצליח לשפר את הסאונד?
"לשפר את הסאונד"- מתי זה הפך לביטוי מקביל ל:"רעש בלי נסבל שמפריע לכל הסביבה חוץ ממי שרוכב על הכלי"?
שיתקנו אותי המומחים אבל:
באופנוע מודרני הדבר "המיותר" הזה שנקרא אגזוז הוא יצירה הנדסית בעלת מטרות רבות.
השתקת רעשים
סילוק גזים רעילים
סילוק חום
התוויה של הספק
לפעמים קומפרסיה ועוד.
כמובן שזה שונה מאופנוע לאופנוע אבל עדיף לרכוש אגזוז יעודי מאשר להתקע עם 2 אגזוים מקוריים כשהאחד חסר שימוש.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
תודה על התגובה אבל זה לא ממש עוזר...
מן הסתם שאגזוז זה דבר מאוד חיוני, לגבי השתקת רעשים שרשמת זה הנקודה שאני רוצה להפחית.
הרי ברכישת אגזוז אחר (סליפ און אפטרמרקט) אני עושה אותו דבר בעצם כמו עם המקורי.
הסרה של המסננים מתוך הדוד.
אז למה לשרוף אלפיים שקל אם אפשר לפתוח את המקורי ולהוציא ממנו מסננים?
אם אפשרי כמובן במציאות כמו בתיאוריה שזאת השאלה שלי באשכול הזה.
כי למיטב ידיעתי אגזוז מחברה מוכרת עובר תיכנון ומספק את התוצר המבוקש בלי לפגוע באופנוע.
בהצלחה עם הפירוק.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
תבדוק אם האגזוז עם ברגים או ממוסמר. אם הוא עם ברגים אז מילא.. אבל אם הוא ממוסמר זה כבר באמת כאב ראש.
אגב, אנשים באמת קודחים את האגזוזים בשביל לקבל יותר רעש.
אותו הטמטום עם פחות מאמץ.
אתה ציינת שזה דבר חיוני, אז למה מה שפותח והונדס בדיוק לכלי ע"י בעלי מקצוע ייעודיים לתחום, יוכל פלוני אלמוני וחבר שילו "תותח בריתוכים" בחצר/סדנא/מחסן לעשות שינויים וזה לא ייפגע בעבודת המנוע זיהום האויר ובעור התוף של האוכלוסייה מסביב?...
ולשרוף אלפי שקלים על אפטרמרקט אכן מיותר, כמו מה שציינתי למעלה גם לפגוע במפלט קיים, ובסוף תמצא את עצמך קרח מפה ומפה, ועדיין תצטרך להוציא אלפי שקלים על אפטרמרקט ייעודי לכלי.
לא עוזר?.. מה לעשות - פורום פתוח שכל אחד יכול להגיב ולהציע/להע/איר.
למה יהודי לא מז**ן ברחוב?, כן - שלא ייתנו לו הצעות.
בהצלחה
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
זה בכלל לא מדויק, כמו שכבר ציינו, אגזוז סליפאון מחברה מוכרת עובר תכנון, וגם התאמת צליל יותר עמוק. מה שאתה רוצה לעשות זה מה שקורה באגזוזים כאילו מקוריים ב300 ש"ח מ-EBAY. ודוד פתוח עם צמר סלעים שנשרף אחרי חודש. מה שתקבל מריקון הדוד המקורי הוא צליל "צרחני" ולא נעים-ניסיתי בעצמי, קדחתי עם מקדח ארוך דרך החור החיצוני וניערתי החוצה את התוכן. בנוסף אם האופנוע משנתון האחרון-2017 ומעלה לא תעבור טסט בחיים ואז בכל מקרה תצטרך לקנות אגזוז מקורי שיעלה כמו אקרופוביץ מקורי!
כמה בלבולי מוח...
זיהום אוויר? תעשה לי טובה...
היום 80 אחוז מהאופנוענים רוכבים עם אגזוז לא מקורי/מיד פייפ/זרימה חופשית וכדומה.
בודדים שבאמת קונים פול סיסטם עם דוד שמתאים לתקנות יורו 4.
והשאר משאירים אגזוז מקורי.
כאילו ישפיע עוד אגזוז, יאללה נקסט.
לגבי הרעש ציינתי כבר, אני לא מחפש להעיר את השכונה אני מחפש רעש בס קצת יותר טוב מהמקורי.