בדיוק. יש סיבה שרוב הכלים שנראים פה על הכביש הם קטנועים בשלל גדלים, אדוונצ'רים מזוודים ונייקדים בינוניים - מקסימום פרקטיקה, מקסימום פשרה. השוק שלנו חי ומתבסס על רוח ה-UJM , כלבויניקים, הכל מהכל. כי מצד אחד אתה מאוד רוצה את הויטפילן הזה ליומיום, אבל איך תיקח את הגברת לטיול זוגי בסוף השבוע? הסופרמוטו מאוד כיפי, אבל מה תעשה עם הקניות?
החיים של אופנוען בישראל מסתכמים בסופו של דבר בדבר אחד - על כמה אתה מוכן להתפשר בשביל החלום שלך?
אני אומר- זה פחות מעניין אם אי אפשר לרדת לשביל בצד ולך תדע לאן תגיע. בשביל זה אני רוכב ואני מגדיר את עצמי כרוכב אדוונצ'ר, ובקשר לנושא השרשור, לא הייתי עושה את זה עם אופנוע גדול כבד ויקר לכן גם אם אני יכול להרשות לעצמי אופנוע כזה - לא אקנה.
עזוב אותך שושני,
פעם אחת תרכב על אופנוע שטח (אפילו דו"ש גדול, אבל דו"ש אמיתי),
ותבין ממה אנשים כל כך מתלהבים.
פשוט ללחוץ את הגז עד הסוף ולתת לאופנוע לרחף.
שוב, יכולתי ושקלתי לקנות אפריקה טווין חדש דנדש, זה היה מחייב אותי להוסיף עוד כ-30 אש"ח וברגע האחרון עשיתי חושבים.
כמה דברים פעלו לרעתו:
1. מנוע חלש - אני יודע שזה פלצני, אני יודע שזה נשמע מתרברב בקריאה ראשונה אבל, אני רוכב בשתיים עם ציוד, אני נע הרבה
על כביש סלול למרחקים, יש חשיבות לכוח מנוע ואני ירדתי מ-140 כ"ס מנוע וי עם וי בוסט.
2. פאנצ'רים - לאפריקה יש נטייה לירוק את האוויר מהגלגלים, ולי יש נטייה שלא לתקן בשטח.
3. מחיר - לא נראה לי מוצדק להוסיף מחיר של אופנוע משומש בשביל קצת טיולי שטח.
מצד שני שמועות על אפריקה 1100 כנראה שיש מישהו שמסכים איתי...
אז פניתי לסופר טנרה 1200 היסטוריה מפוארת פלג...(כל פעם שמדברים על טנרה קופץ לי פלג בראש. אבל זה אני...)
1. גבוה - התברכתי בהרבה סנטימטרים אבל במקום הנכון. הטנרה הרגיש לי קצת גבוה
2. חלוקת קשב - הטנרה מוכוון יותר שטח מכביש באחוזים, קצת הפוך מההרגלים שלי.
מצד שני האפשרות עומדת לעתיד.
טרייסר 09:
השותף הנמרץ שלי בחו"ל, אזס אני יכול להיות יותר אובייקטיבי:
1. מנוע - חוליגן, מתאים לי רק לפעמים.
2. מנוע - נשמע עסוק בעצמו בכל נסיעה גם בשיוט רגוע.
3. מנוע - כל האופנוע הזה הוא מנוע...
מצד שני את מנגנון האיתות שלו הייתי עכשיו מאמץ בורסיס, בעצם זה הדבר היחידי שהוא עולה על הורסיס.
GS1250
1. מה אני אלן דילון?
2. תדמית - מה אני אלן דילון?
3. מחיר - מה אני אלן דילון?
4. משקל - מי באמת נכנס לשטח עם בימר, מה אני שווארצנגר?
מצד שני טיולי מדבר, הג'יפ הדו"ג גלגלי האולטימטיבי, כל כך אני...לפעמים.
ואז בא הורסיס...
כן יודע שיש נפחים מתחת ל-1000 שמעתי את כל השמועות, אבל בגילי נפילה בשטח כואבת יותר בגוף מאשר בכיס,
אבל אני מתחיל להישמע לגוף שלי. (ומי שחושב "שלי זה לא יקרה" יתאכזב מאד.)
ודבר אחרון "שטח" זה הגדרה רחבה יותר מאדוונצ'ר...השטח שלך זה לא השטח שלי ובטח לא השטח של מישהו אחר
לכן החידוד חייב להיות מדויק בבחירה.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אם נחזור ולו לרגע להבנת הנקרא אמרתי "הרגיש לי קצת גבוה", אז הנתון אולי זהה בגובה המושב אבל לרווח הפיסוק
כשאתה יושב על אופנוע יש משמעות אדירה ככל שהזווית של הרגל צריכה להיות פתוחה יותר אתה צריך להיות יותר
גבוה. לכן גם נתונים זהים בפרמטר אחד לא מבטיחים את אותה ההרגשה בפועל.
ואכן אין לי שום כוונה להשפיע על אף אחד בבחירות שלו, תרתי משמע.
ובקשר לדיסוננס, אז דווקא כאן, אני מאד שלם עם הבחירה שלי.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
למען האמת אתה דווקא הסברת די טוב את הבחירה שלך.
במיוחד מבחינת מבט מפוכח על תמהיל הכביש/שטח שאתה מעוניין לעשות.
לא אני אשר הטיף לך "תרכב תבין" זה היה אילזו.