קפוץ למים אין מה להסתבך,לא מתאים תמכור ותמשיך הלאה.
תגלה מהר מאוד אם זה בשבילך או לא.
בן 28, רישיון A1 ומתחיל שיעורים לA. גר בירושלים.
ניסיון על קטנוע 250 כחצי שנה ועד שנה וחצי במצטבר על נפחים קטנים.
כיום מתנייד על גולף 2008 וחושב כבר תקופה למכור ולקנות אופנוע תיור\ספורט תיור כמו הורסיס 650 או CB500F.
נסועה נמוכה עם הרכב( מקסימום 12 אלף בשנה בשנתיים האחרונות) וראש בוגר מורידים לי את הפחדים בנוגע לעלויות יוצאות דופן שלא אוכל לעמוד בהן(כמו כן סכום שאקציב ללא ביטוח יהיה באיזור ה40-45 אלף-מיגון מלא כבר יש) או מהסחפות אחרי יד ימין.
עשיתי קורס רכיבה א שלימד המון והשלים כל מני בעיות קטנות.
זה הנתונים היבשים.
עכשיו מה שמעניין-
כבר שנים שאני רוצה להתחדש באופנוע תיור מהנה שיעלה לי חיוך. ההמנעות מהפקקים היא פלוס נחמד(אין הרבה כאלה אבל בכל זאת) אבל אני רוצה משהו בסגנון הורסיס, well... כי בא לי.
החששות הן מהחורף הירושלמי המעצבן לפעמים, מאיכות הכביש הנוראית שיש במדינתנו הקטנה לצד צבעי הטמבור הנפלאים(לקירות) שמשתמשים על הכביש. מעבר לזה לפעמים אני חושב על הפרקטיות של הרכב(אפשר להעמיס ולהעביר דברים, גם יותר ממה שאפשר לשים על הגב\ארגז\2 ארגזים בצדדים).
בגלל שאני עובד על הכביש כל היום(בימים לתיקונים אני נוהג על אוטובוס) הקריצה לדו"ג גדלה וגדלה ואני מרגיש שאני אוכל את עצמי.
הערות, רעיונות, דעה... איך אתם מסתדרים עם נקודות הבלאגן שעשיתי כאן?
קפוץ למים אין מה להסתבך,לא מתאים תמכור ותמשיך הלאה.
תגלה מהר מאוד אם זה בשבילך או לא.
מי יטפל באופנוע? אתה אתה מוסך?
לדעתי אתה צריך להעלות מספרים, רכב מול אופנוע ואז להחליט.
רכב אתה מכיר, אופנוע זה הביטוח אבל שיפור בדלק, ברקסים לאופנוע יותר יקר יחסית, שמן טיפה יותר, קיצר לאסוף מידע חד משמעי על האופנוע המיועד ולאחר מכן להוסיף קצת כסף לדברים בלתי צפויים( החלקה, תיקון לא צפוי )
אמוציונלית אין על אופנוע
החזקת רכב הרבה יותר זולה מאופנוע.
ביטוח, מחירי הטיפולים והחלפים לאופנוע הם הרבה יותר יקרים מרכב.
כמו כן לרכב יש הרבה חלקי חילוף ברמה גבוהה, והרבה יותר זולים מחלקי חילוף מקוריים, לצערנו הרב, זה לא קיים לכלים דו גלגליים, לא בארץ.
כמו כן, אל תחשוב שמכירת אופנוע היא עניין פשוט, שוק היד שנייה לדו גלגלי רק מחמיר, ואתה עלול להיתקע עם הכלי להרבה מאוד זמן עד שתוכל למכור.
בהצלחה.
פות"ש-אנ עושה קילומטרז' שנתי כמוך, כולל טיולים.
בסדר גודל כזה העלויות הרבה פחות מורגשות, העלויות העיקריות הן טיפולים גדולים כל 20, החלפת צמיגים, באופנוע רגוע בערך כל 15-20 אלף ק"מ ושרשרת וגלג"ש בערך כל 30-40 אלף.
שוב זה תלוי בכלי שתבחר, בצורה שתתחזק אותו ובאופי הנסיעה.
אז נכון, מבחינה רציונלית נטו, רכב קטן יהיה יותר חסכוני, הרכבים החדשים של היום יצרכו גם פחות דלק מאופנועים גדולים, שלא לדבר על ביטוח וצמיגים.
אם אתה מחפש ניידות, כיף ושקט נפשי מפקקים וחיפושי חנייה ובעיקר אם זה החלום שלך אז לדעתי לך על זה.
Tracer 900
לגבי הציוד, קשה להתנייד עם תיקים קשורים בפירמידה בארגז. גם לא נוח להחזיק את השקיות של הסופר על הידיים. אבל אופנוע זה אופנוע.
הגשם הירושלמי קשה ומציף את הכבישים הירודים של העיר השוכנת הזו. אבל אופנוע זה אופנוע.
בחורף שעבר רכבתי יום יום על אופנוע. גם בגשם וגם עם השקיות של הסופר. החיוך על הפנים שווה הכל. תנסה ומקסימום תמכור (בטח אני אקנה ☺ )
Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)
אני מחזיק גם אופנוע וגם רכב.
הרכב די חובה למשפחה, נשאר בבית לאשה בעת הצורך, וגם לטיולים משפחתיים, לבקר את המשפחה, קניות וכו..
האופנוע משמש אותי בעיקר לעבודה, הלוך חזור, 90 ק"מ ביום, הסיבה העיקרית היא פקקים ובעיות חניה, לעיתים רחוקות גם טיול קצר.
וזה מורגש בכיס, זה שהרכב הרבה יותר זול להחזקה, ממש אין מה להשוות.
אף אחד לא יודע מה המצב הכלכלי שלך ומה המשכורת שלך, אם המצב שלך מעל הממוצע אז אני לא חושב שתרגיש בהבדל, אם לא ואתה לא חייב אופנוע פשוט רד מזה, בארץ באמת לא שווה להחזיק אופנוע אם אין צורך, המחירים פשוט הזויים, דוד שלי שגר באיטליה כבר הרבה שנים, הגיע לארץ לביקור, אמר לי שבעלויות האחזקה המטורפים האלה שאנחנו משלים, תוכל להחזיק באיטליה ברכב די יוקרתי ומפנק כמו מרצדס, ב.מ.וו מזראטי וכו...
אמנם אני אוהב את עולם המכונאות אבל לצערי זה לא מעבר לתחביב שאני לא קרוב ללהתמקצע בו כדי לטפל לבד.
אני שואל את עצמי אם האחזקה של האופנוע תהיה יקרה יותר כל שנה ביותר מ7-8 אלף ש"ח? מתחת לזה אני אפילו לא אתחיל לחשב במדוייק. אמנם אני חוזר ללמוד עכשיו לשנים הקרובות אבל זה לא סכומים רלוונטים מדי. באיזור הקרוב לסכום הזה מלמעלה אני אעשה חישובים אבל עדיין אני מוטה לכיוון הדו"ג.
עניין חלקי החילוף מבעס. אין אבל.
אני מאלה שמאמינים שאם שוק היד השניה במצב באמת גרוע אז מעולה, כנראה שאוכל למצוא כלי ראוי במחיר טוב(על אף שעבור אקסמפלר מצויין אני מוכן לשלם).
עניין החנייה הוא נושא כאוב. אני גר באיזור מרכז העיר בירושלים ובוא נגיד שיש שעות שבהן אחזור הביתה(אני משתדל לתכנן את השעות עבודה\לימודים שלי כדי שזה לא יקרה) ואחפש חניה 20-30 דקות. העצבים שעולים לי מזה...
הכל טוב ויפה, ואכן ההרגשה היא ההשפעה הכי גדולה שיכולה להיות היא החיוך הזה אבל עדיין אני צריך לחשוב על איך אני מביא את הקניות, איך אני משנע דברים קטנים שצריך, איך אני מעביר איתי ללימודים את הנייד וכו.
ושכחתי לציין שיש בת זוג שרק מחכה, בקוצר רוח שאני יודע שלא מעט מכם הייתם רוצים שיהיה גם אצלכם בבית, שנחליף את הגוש פח הזה לטובת דו"ג. בנושא הזה... בורכתי :-)
אתה נשוי? אם לא אז לך על זה. אח"כ לא בטוח שתקבל אישור
לא נשוי(וממש לא מתכוון להנשא בזמן הקרוב, אם בכלל) אבל עם אי שהיא מדברת על זה אני חושב שהיא תהפוך להיות אחת מה34(קראתי איפה שהוא) שיש להן רישיון לא מוגבל ומחזיקות ב600+.
חוץ מזה, בוא לא נכנס לויכוח משוגע על הנושא אבל זה מצחיק אותי שאחרי שאנשים מתחתנים פתאום הקשר משתנה. תקבל אישור? היא תדחף אותי לזה
קנה אופנוע. תעשה את זה. לא תעשה את זה ותצטער. תזכור את זה בכאב.
קנה אופנוע. סמן וי על התאוות שלך. אל תחשוב יותר מדי. אתה מבאס את החלום.
קנה אופנוע. עזוב את החששות. עשה את הדבר הנכון. תחזור להיות צעיר.
קנה אופנוע.