ציטוט נכתב במקור על ידי matanmalki צפיה בהודעה
מי יטפל באופנוע? אתה אתה מוסך?
לדעתי אתה צריך להעלות מספרים, רכב מול אופנוע ואז להחליט.
רכב אתה מכיר, אופנוע זה הביטוח אבל שיפור בדלק, ברקסים לאופנוע יותר יקר יחסית, שמן טיפה יותר, קיצר לאסוף מידע חד משמעי על האופנוע המיועד ולאחר מכן להוסיף קצת כסף לדברים בלתי צפויים( החלקה, תיקון לא צפוי )

אמוציונלית אין על אופנוע
אמנם אני אוהב את עולם המכונאות אבל לצערי זה לא מעבר לתחביב שאני לא קרוב ללהתמקצע בו כדי לטפל לבד.

ציטוט נכתב במקור על ידי moshmosh צפיה בהודעה
החזקת רכב הרבה יותר זולה מאופנוע.

ביטוח, מחירי הטיפולים והחלפים לאופנוע הם הרבה יותר יקרים מרכב.

כמו כן לרכב יש הרבה חלקי חילוף ברמה גבוהה, והרבה יותר זולים מחלקי חילוף מקוריים, לצערנו הרב, זה לא קיים לכלים דו גלגליים, לא בארץ.

כמו כן, אל תחשוב שמכירת אופנוע היא עניין פשוט, שוק היד שנייה לדו גלגלי רק מחמיר, ואתה עלול להיתקע עם הכלי להרבה מאוד זמן עד שתוכל למכור.

בהצלחה.
אני שואל את עצמי אם האחזקה של האופנוע תהיה יקרה יותר כל שנה ביותר מ7-8 אלף ש"ח? מתחת לזה אני אפילו לא אתחיל לחשב במדוייק. אמנם אני חוזר ללמוד עכשיו לשנים הקרובות אבל זה לא סכומים רלוונטים מדי. באיזור הקרוב לסכום הזה מלמעלה אני אעשה חישובים אבל עדיין אני מוטה לכיוון הדו"ג.
עניין חלקי החילוף מבעס. אין אבל.
אני מאלה שמאמינים שאם שוק היד השניה במצב באמת גרוע אז מעולה, כנראה שאוכל למצוא כלי ראוי במחיר טוב(על אף שעבור אקסמפלר מצויין אני מוכן לשלם).

ציטוט נכתב במקור על ידי Paz צפיה בהודעה
פות"ש-אנ עושה קילומטרז' שנתי כמוך, כולל טיולים.
בסדר גודל כזה העלויות הרבה פחות מורגשות, העלויות העיקריות הן טיפולים גדולים כל 20, החלפת צמיגים, באופנוע רגוע בערך כל 15-20 אלף ק"מ ושרשרת וגלג"ש בערך כל 30-40 אלף.
שוב זה תלוי בכלי שתבחר, בצורה שתתחזק אותו ובאופי הנסיעה.
אז נכון, מבחינה רציונלית נטו, רכב קטן יהיה יותר חסכוני, הרכבים החדשים של היום יצרכו גם פחות דלק מאופנועים גדולים, שלא לדבר על ביטוח וצמיגים.

אם אתה מחפש ניידות, כיף ושקט נפשי מפקקים וחיפושי חנייה ובעיקר אם זה החלום שלך אז לדעתי לך על זה.
עניין החנייה הוא נושא כאוב. אני גר באיזור מרכז העיר בירושלים ובוא נגיד שיש שעות שבהן אחזור הביתה(אני משתדל לתכנן את השעות עבודה\לימודים שלי כדי שזה לא יקרה) ואחפש חניה 20-30 דקות. העצבים שעולים לי מזה...

ציטוט נכתב במקור על ידי ItayK צפיה בהודעה
לגבי הציוד, קשה להתנייד עם תיקים קשורים בפירמידה בארגז. גם לא נוח להחזיק את השקיות של הסופר על הידיים. אבל אופנוע זה אופנוע.
הגשם הירושלמי קשה ומציף את הכבישים הירודים של העיר השוכנת הזו. אבל אופנוע זה אופנוע.
בחורף שעבר רכבתי יום יום על אופנוע. גם בגשם וגם עם השקיות של הסופר. החיוך על הפנים שווה הכל. תנסה ומקסימום תמכור (בטח אני אקנה ☺ )

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk
הכל טוב ויפה, ואכן ההרגשה היא ההשפעה הכי גדולה שיכולה להיות היא החיוך הזה אבל עדיין אני צריך לחשוב על איך אני מביא את הקניות, איך אני משנע דברים קטנים שצריך, איך אני מעביר איתי ללימודים את הנייד וכו.

ושכחתי לציין שיש בת זוג שרק מחכה, בקוצר רוח שאני יודע שלא מעט מכם הייתם רוצים שיהיה גם אצלכם בבית, שנחליף את הגוש פח הזה לטובת דו"ג. בנושא הזה... בורכתי :-)