היי,
אני מעוניין לקנות אופנוע ואני צריך התייעצות קטנה.
קצת נתונים..
בן 31, גובה 165 (אחרי התמתחות של הבוקר

) ושוקל 60.
לפני 10 שנים נסעתי רק על קטנועים עד 125 סמ"ק.
השימוש באופנוע מתחלק לשניים
1. בשנה הקרובה נסיעות של כ 30 ק"מ ביום בכביש בין עירוני בעיקר.
2. בעוד שנה טווח הנסיעה קופץ ל 120 ק"מ ביום בעיקר בכביש 6.
המטרה למצוא אופנוע (לא קטנוע) שייתן מענה גם לעכשיו וגם לעוד שנה (לא רוצה להתחיל להתעסק עם החלפה עוד שנה).
חשוב מן הסתם שיהיה כמה שיותר אמין, שמרווח הטיפולים יהיה רחוק שעליו אוכל לגזור את מרווח הבטיחות שלי ולהקדים טיפולים אבל עדיין זה יהיה בטווח סביר, שיתמודד עם הנסיעות הארוכות בלי להתאמץ נניח בשיוט של 120-130 בכביש 6 ועדיין יהיה מספיק כח למקרים ותגובות וכמובן שלא ימות לי אחרי חצי שנה של נסיעות יומיומיות כאלו.
ממה שקראתי, נראה לי שהכי מתאים לי סוג של אדוונצ'ר. השאלה היא אם ללכת על משהו כמו CB500X או אם כבר אני משלם ביטוח גבוהה (כי עברתי נפח של 250 סמ"ק) אז לחפש משהו שינשום יותר כמו הויסטורם 650,f750gs וכו' שיש להם הגבלה. השאלה אם זה לא משליך גם על עלויות יקרות של הטיפולים, אגרת הרישוי וכדומה (המטרה בסופו של דבר זה לחסוך במידת האפשר).
נושא נוסף הוא העלויות - התקציב שלי כרגע הוא כ 30 אלף שקל ככה שככל הנראה אצטרף לחפש יד שנייה עם מעט ק"מ כי אני הולך לעשות כ 28 אלף בשנה החל מהשנה הבאה.
עכשיו החלק הטריקי - האם במקום אדוונצ'ר יש איזה אופנוע ספורט שכן יכול להילקח בחשבון? פשוט העדפה הראשונית שלי היא משהו שיהיה יותר ספורטיבי בנראות ובהתנהגות (גם ככה לא תכננתי לעשות שבילים עם האדוונצ'ר, יותר מושך אותי סדום ערד / נס הרים אחרי שנים של נסיעה על מכוניות ספורט).
(אגב אשמח גם להסבר על נושא פתיחת המגבלה לכלים המוגבלים - האם צריך לבצע רישיון A כדי שיאשרו פתיחה או שיש משהו אחר הקשור לזמן רישיון, יש לי רישיון ל A1 משנת 2011).
תודה לכולם וסליחה על החפירה