לפי מטרו ניתן רק אצלהם, דיברתי איתם על זה שהמוסך שלי (מורשה משרד תחבורה) יעשה את ההחלפה, אמרו שאי אפשר כי זה RECALL וצריך למלא טפסים וכו' כדי להחזיר את האופנוע ל "כשירות" מבחינת משרד התחבורה. אז שלחו אותי לתושייה.
האופנוע לא הניע, פרק כבר 2 מצברים בחודש ועשה סימנים מוזרים שכן הניע, כמו זה שנכבה בלי קשר בזמן נסיעה. אז הגעתי בגרר.
לסיפור הפעם -
מייד ששומעים שאני לריקול היחס הוא לא להיט. "חכה בצד" כזה.
עד שמגיעים אלי תכלס, 15 דק' אני עומד שם שומע אותם בעיקר בשיחות חולין וצחוקים.
מתחיל 'הסרט': אחרי הסבר קטן לראשון שדיבר איתי, קראו למישהו עם יותר אחריות כנראה מבין השאר. כשהוא שמע "מצבר ריק" ושאני לא "פראייר", שאני כבר מכיר אותם ולא יהיה פה חיובים בהפתעה כי הם לא באו לטפל באופנוע אלא לעשות RECALL ומה שזה דורש.
מייד התחיל ב- "אהה אז רגע חכה נבדוק שיש לך ברקסים תקינים וזה שתוכל לצאת מפה.. כי לא נוכל לשחרר אותך מפה". אמרתי הכל תקין אבל קדימה תבדוק. צמיד אחורי פסול אני יודע (אסור להם לשחרר אותי עם צמיג גמור?) אבל אני עמדתי שם ולא הבנתי איך כל כך מהר הגענו למעיין דיון עויין שכזה עוד לפני שבכלל דיברנו על הבעיה האמיתית של האופנוע.
אז כמובן שהם מייד אומרים שהריקול הזה הוא 'מינורי' וזה לא באמת הסלילים בעייתים אלא משהו "לייתר ביטחון", שזה חרטא ברטא, שלא יכול להיות שהסלילים גרמו לי לשום בעיות אחרות. כשטענתי שההודעה הרשמית כן מדברת על פריקת מצבר והריסתו וכן מדבר על עוד בעיות חשמליות, מייד נופנפתי באיזשהו תירוץ מוזר מלווה בטון "אתה לא מבין כלום מהחיים שלך" - "הסלילים הם חלק אחד אבל בפנים יש סלילי טעינה וסלילה הצתה, הריקול זה סלילי הצתה וזה מינורי ובלה בלה בלה...", אמרתי לו שזה הודעה רשמית של ימהה, מה הוא אומר לי? "אנחנו עברנו על זה השתלמות, מה שכתוב שם לא נכון, הם טועים" זהו, לא מוכיח לי אחרת או משהו. המילה שלו היא שקובעת ובזה נגמר הסיפור.
וגםםםםם - שהתקשרה אלי בחורה להודיע על הריקול לפני כחודש היא אמרה שאקבל קטנוע חלופי אם התיקון לא יבוצע באותו היום, אתם כבר יכולים לנחש מה קיבלתי במטרו? _|_
עכשיו אנא תקראו אתם את ההודעה הרשמית ותגידו לי מה נראה לכם והאם אני צודק?
Manufacturer: Yamaha Motor Corporation, USA
SUMMARY:
Yamaha Motor Corporation, USA (Yamaha) is recalling certain model year 2008-2011 WR250X motorcycles manufactured June 1, 2008, to June 1, 2011 and 2008-2015 WR250R motorcycles manufactured June 1, 2008, to June 1, 2015. In the affected motorcycles, the insulation on the stator coil, a component of the alternator, may become damaged and short circuit to due insufficient heat resistance.
CONSEQUENCE:
If the stator coil is not insulated, the motorcyle will not charge and the battery will go dead, causing the engine to stall which increases the risk of a crash.
לינק
הסלילים.