צדק הוא עניין חברתי, והוא מאוד סובייקטיבי, ולפיכך כמותי. אני אדגים. בארץ אם ישלח גנב לכלא, תוכל לאמור שמוצה עמו הצדק.
בערב הסעודית, אם הוא ישלח לכלא כשעדיין יש לו שתי ידיים - יוכלו לאמור שלא מוצה עמו הצדק.
בישראל קורבן אונס תקבל תמיכה חברתית ומשפטית, ובמצב אופטימלי התוקף ישלח לכלא - והכל יהיה צודק. בטהרן יוציאו אותה ואותו להורג. בהודו יחייבו אותה להתחתן איתו.
בכל המקרים הצדק, או למעשה " הדבר הנכון " ( מה זה נכון, אגב?) קרה.
אז מה זה צדק אם לא דבר כמותי / חברתי?
אני יכול להבטיח לך שרעיון הצדק שלי ורעיון הצדק שלך - אלפי קילומטרים יש ביניהם.
נתחיל בהתחלה? הצלף בצוות שלי היה גיי מוצהר, ימני קיצוני מוצהר שלא יבייש את כהנה בדעותיו.
אין לי שום דבר חוץ מאהבה לקהילה הזאת, כל אלו שאני מכיר מהם הם אנשים נפלאים.
ולמעשה הדעה שלי על שמלאנים היא לא שהם גייז,לא כל ההומואים שמלאנים, ואין פה שום כוונה להשחיר את פני הקהילה הלהט"בית.
חלילה, ובגדול השתמשתי במטאפורה ההיא כי זה נכנס כחרוז. במיטב מסורת שירי האוהדים.
לא אמרתי שאתה טמבל שחי בבועה, אבל אם זה מה שאתה חושב.. אני לא הפסיכולוג של אף אחד, אבל אם הייתי אחד הייתי שואל אותך מה אתה חושב על זה.
לי אין קרובים שנפגעו בפעולות טרור, אבל למזלי אני לא טמבל שחי בבועה, אין לי שום קורה בין שום עיניים ואני רואה את התמונה כמו שהיא.
איך דונאלד טראמפ אמר על המסתננים ממקסיקו? " כולם רוצחים, אנסים, ומבריחים וגנבים, ויש ביניהם כמה אנשים טובים".
העניין הוא שהכלל משקף את הפרט. לא להיפך. הלך הרוח ברחוב המוסלמי הוא כזה של שנאה. מה מביא מישהו לדקור מישהו? לדרוס מישהו בטרקטור? תראה לי תרבות אחרת שבה זה מקובל חברתית לירות בתינוקות מטווח אפס מלבד התרבות המוסלמית ( בבקשה תחסוך ממני את סיפורי הצלבנים, זה היה לפני 1000 שנים וכולנו סלחנו להם.).
החברה שלהם מקדשת רוצחי תינוקות. יש להם מיקי מאוס שמלמד ילדים לרצוח יהודים. שישראלים זה השטן.
אני לא רואה את דורה ההרפתקנית מוציאה להורג את 'חטבני' בשם הכיבוש ( חטפני בלי הפ')
בתור אחד שמבלה בכפרים מוסלמים יותר בשבוע ממה שאתה בשנה ( כולל העלייה הדו שנתית שלך בכיפור ובפסח לטובת פיתות וחומוס ) אני יכול להגיד שאנשים כמוך מדברים שטויות.
יאפים. היפים שרוצים לשבת במעגל ולשיר קומבאיה בזמן שהם לובשים אפודים ממוגני ירי, למקרה שהאינדיאנים הילידים יתהפכו עליהם, כי ככה הם לפעמים.
אמא שלי היתה גננת בזמנו, ותמיד, בכל מחזור היתה אמא לילד אלים עם אותו הנאום הקבוע " יואבי שלי לא אלים, הוא רק אוהב לשחק בידיים והוא קצת שובב. יואבי בחיים לא ינשך את דני בלחי כי יואבי ילד שאוהב לשחק עם כל החברי...יואבי תעזוב את דני לא לנשוך אותו בלחי".
אי אפשר לקבל התנהגות כאלה, ואתה , כפטרון המגן של המוסלמים השובבים, אתה אמא של יואבי, ואתה אשם לא פחות מהם..
ומה פוגע בי בדעה שלך? שמיליוני שנים של אבולוציה ועדיין יש אנשים שלא מסוגלים להגיע לחשיבה רציונלית. לעשות אחד ועוד אחד.
מסתבר שיש גם בבונים קירחים וזה כל מה שיש לי להגיד בנושא.
אז אני גזען? לא ידידי, אני ריאליסט.
אתה הגזען אם אתה חושב שצריך להכיל את התרבות הזאת.
צריך להוקיע אותה.
צריך לבער אותה מקרבנו.
נ.ב
יכלתי להעליב גם נשים בפוסט הזה.
אז קצת קרדיט, לא הכללתי את כל הקבוצות שאפשר.
למרות שאם היית קורא לי שוביניסט... היה משפר את הפוסט הזה בלאים