שנתון לא אומר כלום. בשנת 2008 קניתי אופנוע שנת 94 שהיה במצב כמעט חדש.
קח את האופנוע לבדיקה.
עשיתי חיפוש וקראתי מבחני דרך
ובסופו של דבר מצאתי 3 דגמים שנראה לי שיתאימו לי (רוכב מתחיל עם ניסיון כביש קטן מאוד בעל רישיון A1)
Er-5\GS-500\CB500F
מצאתי למכירה er-5 שעומד בתקציב שלי ונראה במצב טוב(תקציב של עד 15 אש"ח כלל ציוד)
הבעיה כמובן שהוא שנתון ישן ויש לי המון חששות מהנושא, מובן לי שבתקציב הזה אני יכול לחפש אופנוע 250 בעל שנתון חדש יותר
אבל להשתדרג מהקטנוע שיש לי עכשיו(125) ל אופנוע 250 נשמע דיי דבילי..
האם אתם ממליצים בכלל להתקרב לאופנע הזה?
אשמח אם יש לכם טיפים של מה לבדוק ועל מה לשים דגש ספציפית באופנוע הזה.
ואולי בכלל אתם ממליצים על משהו אחר?
פרטים ואופי עבודה
רישיון a1
תקציב עד 15 אש"ח כלל ציוד
אופי נהיגה: עירוני ובין עירוני שמגיע מקסימום ל 80 ק"מ ביום (הלוך 40 חזור 40)
מחפש אופנוע נייקד שאפשר להנות ממנו בלי למצוא את עצמי כל 5 דקות במוסך.
שנתון לא אומר כלום. בשנת 2008 קניתי אופנוע שנת 94 שהיה במצב כמעט חדש.
קח את האופנוע לבדיקה.
נערך לאחרונה על ידי nat; 08-10-2015 בשעה 19:20.
ומה דעתך על הדגם?
אגב 88 אלף ק״מ זה נחשב הרבה לשנתון?
אם יש לך a1 החדש (עד 47 כ"ס) אז ה-er וה- cb לא מתאימים לרשיון.
מה שמתאים זה רק gs שקיבל אישור על כ"ס והם רשומים בטופס של הכלי.
בכל מקרה, קח אותו לבדיקה ותשמור כמה אלפיות בצד, זה לא נדיר שכלי ישן דורש מעט יותר מסתם אחזקה שוטפת.
זה אכן שיקול חשוב,קח בחשבון שאלו כלים זולים לתחזוקה אז גם עם מגיעים מחלות עקב הגיל זה יחיס זול לתיקון.
cbr 250 לעומת קטנוע 125 זה עולם אחר,אתה גם מקבל אופנוע עם שנות חדש יותר וזה גם אופנוע ולא קטנוע!!!!!
המוכר אומר רשיון a1....כמובן שאבדוק ברישיון אבל כרגע זה מה שהוא אומר
זה ה-פחד שלי... שיקרה מצב שכל חודש אמצא את עצמי במוסך עם בעיה אחת ואני לא רק מדבר על המחיר... אני מדבר על הזמן וההתעסקות בזה...
ממליץ לך קודם כל על בדיקה קפדנית, לא הייתי אומר לך שתלך לסטפן על אופנוע בשנתון הזה אבל למוסך שיבדוק את כל המכלולים החשובים בשביל שלא תקנה חתול בשק, אני לפני שלוש- ארבע שנים קניתי gs500 שנת 2002 גם לי היו את אותם חששות כמו לך שאני לא אקנה אופנוע שאצטרך לבזבז עליו יותר מידי, לקחתי לבדיקה טובה היו מעט רג'קטים התמקחתי על המחיר שבכל מקרה הקצבתי לעצמי בשביל לקנות את האופנוע וכך קניתי במחיר שרציתי אופנוע ששירת אותי נאמנה למשך כשנה ואישית לא בזבזתי עליו שקל במוסך, למדתי לעשות דברים בעצמי אם זה החלפת שמן, פלאגים, ניקוי פילטר אוויר שכל היופי באופנועים האלה שהכל פתוח ונגיש אלייך ואתה לא צריך לפרק פיירנג או להסתבך יותר מידי עם הספר רכב כדי להבין איך להגיע לפילטר אוויר, אז תסיר דאגה מלבך תיסגר על אופנוע שאתה רוצה תחפש את הכי שמור, תיקח אותו לבדיקה ומשם תמשיך, האופנועים האלה הם סוסי עבודה שלא נגמרים.
מה ישן ב2004?
תגיד '72,אני מבין.
תודה אחי, אני בסה״כ מחפש כלי אמין...
אתה באמת לא חושב שכלי ש 11 שנה על הכביש נחשב לכלי ישן?
אני עם gs500 שנת 2000, קניתי אותו לפני שנה עם 97k או 197k או 297k לאחר בדיקה שהייתה לא משהו בכלל (בדקו רק קומפרסיה ומצב חיצוני), בכל מקרה לאחר הקנייה נעשה טיפול של שמן פילטר ופלאגים, החלפת שרשרת וגלגל שיניים מחוזקים, זוג צמיגים רפידות בלם קדמי ואחורי, דיסק קידמי, כיוון שסתומים וקרבורטור והחלפת שמן הבולמים הקדמיים, רוב העבודה נעשתה לבד מלבד הכיוון שסתומים וקרבורטור והחלפת השמן בבולמים ( עלות של פחות מ 4k ₪ ) .
היום הספידומטר עומד על 22k ומלבד טיפולים שוטפים היו לי 2 תקלות :
1 הלך הפיק אפ - הוחלף במוסך לחדש ומקורי בעלות של 1700 ₪.
2 נקרע כבל גז 200 ₪.
מלבד זה האופנוע משמש אותי יום יום לנסיעה של 100 ק"מ ולא מאכזב, עם כל עלות ההשקעה זה עדיין יותר זול מירידת הערך של כלי חדש....
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)