מבחינה כלכליתטהורה (עסקית) השכרה עדיפה על קנייה. אם זה לא היה כך, היינו רואים הרבה יותרבנייה להשכרה. פעם אמר לי אדם שבבעלות משפחתו הייתה חברת בנייה גדולה שעסקית דירהצריכה להחזיר את מחירה תוך 11-12 שנים, אחרת זה עסק רע. אם, לדוגמה, שכ"ד הוא3000 שקל לחודש, מחיר הדירה המשתלם עסקית צריך להיות 396,000 עד 432,000. רובהדירות שמושכרות ב-3000 ₪ לחודש יקרות פי כמה.לבעלות על דירהיש ערך פסיכולוגי שאינו כלכלי. ההרגשה של "הבית שלי", התחושה שיש לךרכוש שתמיד יהיה שווה את ערכו (לא בכסף, אלא בדירה אחרת) ושתוכל להוריש משהומשמעותי לילדים שלך שווה לא מעט, אבל קשה להעריך זאת בכסף.למעט מאודאנשים יש מספיק על מנת לקנות דירה. רוב האנשים יגייסו סכום התחלתי וייקחו משכנתה הדורשתהחזרים המקבילים לשכר דירה באותה דירה. אז נכון שבגלל הריבית זה עולה בסוף יותר, אבלהתהליך נגמר בזה שיש לך רכוש שלך שללא משכנתה לא היית יכול להגיע אליו.לאנשיםהמסוגלים לחיות לפי שיקולים רציונאליים-כלכליים בלבד ולשלם את המחיר הלא כספי(הרגשת ביטחון, הצורך לעבור דירה כל כמה שנים וכו') מומלץ לשכור. לכל היתר – הרצוןלהיות בעלים של דירה שנקראת בית ברור לי לחלוטין.