לא אמרתי שאין כלל קרקע פרטית שניתנת לרכישה. ציינתי רק, שהמחירים של הקרקעות האלה אינן ברות השגה לאדם העובד ה"רגיל".
האינטרנט דואג להזכיר לי פעם אחרי פעם על קרקע פרטית בקיסריה... מגרשים של 600-800 מטר לבניה עצמית בסכום צנוע של החל מ-2.5 מיליון שקל (כמובן, שזה לפני שבודקים כמה יוצא בפועל, מניח שהרבה יותר. כנראה שיש להוסיף על הסכומים עלויות פיתוח ומגוון היטלים ומיסים, וזה עוד לפני שמדברים על עלות הבניה - קרוואן לא יאשרו לך שם).
תבין אותי נכון - אני לא מתבכיין ש"חייבים לי", "מדינה פח" או "יוקר המחיה".
פשוט נורא מבאס אותי הקונספט של השכרה לטווח ארוך, שלא מאפשר לקנות "נחלה" במובן הישן והטוב של המילה - משהו שהולך להיות שלך ושל צאצאיך עד שתחליטו למכור אותו (או עד שהמדינה שבה אתם חיים תקרוס). אני מבין עד כמה זה היה בר השגה לאדם כמוני, אילו קניית קרקע מערבי באיו"ש לא הייתה מתבצעת לפי החוק הטורקי, עם צורך לפעול מול ממסדים ישראליים וירדניים ותוך התנגדות אלימה של הרשות.
בשביל מהפכות, נולדת בעם הלא נכון. ההיסטוריה מראה שהיהודים מתמרדים רק כשמתחילים לרצוח אותם בשיטתיות, ונרגעים מהר מאוד אחרי שזה נעצר.לא מבין בזה, אבל זה לא נראה לי רלוונטי כל כך.
ברור שהמדינה לא תתחיל להפקיע מהאזרחים שלה בתים ואדמות לא היום ולא עוד 50 שנה, ז"א אם היא רוצה שישארו בה אזרחים ולא יהיו בה מהפכות.
מדינה שמפקיעה בחזרה קרקעות שנתנה בליסינג לאזרחים - זה לא מה שיביא למהפכה. החכמים יוציאו את הכסף לחו"ל קצת לפני שזה יקרה, השאר יגיעו ל"הבנות" ו"פשרות" לגבי הפיצוי...
אבל עזוב את זה. מספיק שמחרתיים יש חוק חדש - בתום התקופה היורשים שלך יצטרכו לשלם 70% מערך הנכס על חידוש החוזה מול המדינה. כבר הם ירגישו טוב מאוד את ההבדל בין "פרטי" ל"חכירה"... וזה לא דימיוני בכלל. יש דבר שנקרא "דמי היוון", אני פשוט לא מבין בזה מספיק כדי לספר איך זה עובד.