עמוד 2 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 51

אשכול: איזה בעסה זה משכנתא

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    הבאסה העיקרית, שאפילו ה-4 קירות האלה (שבמקרה הממש טוב, צמודים אליהם כמה מאות מטרים של אדמה) - הם לא שלך.
    ברוב המוחלט של המקרים, בסכום העצום שאת המשלם אתה אפילו לא באמת רוכש משהו - שיהיה שייך לצאצאיך דורות רבים קדימה. אתה משכיר מהמדינה לטווח ארוך - 49 או 99 שנה.

עוד לפני כמה עשורים, היה ניתן (בדרכים לא דרכים) לרכוש קרקע פרטית מבעליה המוכחים באיו"ש - ואז הקרקע אכן פרטית, שלך.
    מאז הדברים השתנו, הליכי הרישום סובכו עוד יותר ונהפכו לבלתי אפשריים (יש אנשים שתקועים כבר עשורים עם קרקע שאין באפשרותם להשלים את הליכי הרישום), ובצד השני יצרו יחידה מיוחדת, שכל תפקידה הוא לערוף ראשים למי שמוכר קרקעות ליהוד.
    לצערי, זאת הייתה די ההזדמנות האחרונה לרכוש קרקע פרטית באמת בארץ - בלי להיות עשיר מאוד.
    1. עדיין עושים עסקות בקרקעות פרטיות.
    2. אפשר גם לקבל/לקנות בעלות מהמדינה בכפוף להתחייבות בדבר אי מכירה לזרים
    נערך לאחרונה על ידי lokimonster; 14-08-2019 בשעה 20:12.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    לא מדוייק.
    יש קרקעות בארץ שהן לא של המנהל, אלא פרטיות. רכישה שלהן (או בניה) דורשת רק רישום בטאבו (במקרה של משכנתא).
    הבעיה העיקרית היא שרובן נמצאות במקומות די מרכזיים ועולות לא מעט, בגלל היותן פרטיות.
    לא אמרתי שאין כלל קרקע פרטית שניתנת לרכישה. ציינתי רק, שהמחירים של הקרקעות האלה אינן ברות השגה לאדם העובד ה"רגיל".
    האינטרנט דואג להזכיר לי פעם אחרי פעם על קרקע פרטית בקיסריה... מגרשים של 600-800 מטר לבניה עצמית בסכום צנוע של החל מ-2.5 מיליון שקל (כמובן, שזה לפני שבודקים כמה יוצא בפועל, מניח שהרבה יותר. כנראה שיש להוסיף על הסכומים עלויות פיתוח ומגוון היטלים ומיסים, וזה עוד לפני שמדברים על עלות הבניה - קרוואן לא יאשרו לך שם).
    תבין אותי נכון - אני לא מתבכיין ש"חייבים לי", "מדינה פח" או "יוקר המחיה".
    פשוט נורא מבאס אותי הקונספט של השכרה לטווח ארוך, שלא מאפשר לקנות "נחלה" במובן הישן והטוב של המילה - משהו שהולך להיות שלך ושל צאצאיך עד שתחליטו למכור אותו (או עד שהמדינה שבה אתם חיים תקרוס). אני מבין עד כמה זה היה בר השגה לאדם כמוני, אילו קניית קרקע מערבי באיו"ש לא הייתה מתבצעת לפי החוק הטורקי, עם צורך לפעול מול ממסדים ישראליים וירדניים ותוך התנגדות אלימה של הרשות.

לא מבין בזה, אבל זה לא נראה לי רלוונטי כל כך.
    ברור שהמדינה לא תתחיל להפקיע מהאזרחים שלה בתים ואדמות לא היום ולא עוד 50 שנה, ז"א אם היא רוצה שישארו בה אזרחים ולא יהיו בה מהפכות.
    בשביל מהפכות, נולדת בעם הלא נכון. ההיסטוריה מראה שהיהודים מתמרדים רק כשמתחילים לרצוח אותם בשיטתיות, ונרגעים מהר מאוד אחרי שזה נעצר.
    מדינה שמפקיעה בחזרה קרקעות שנתנה בליסינג לאזרחים - זה לא מה שיביא למהפכה. החכמים יוציאו את הכסף לחו"ל קצת לפני שזה יקרה, השאר יגיעו ל"הבנות" ו"פשרות" לגבי הפיצוי...
    אבל עזוב את זה. מספיק שמחרתיים יש חוק חדש - בתום התקופה היורשים שלך יצטרכו לשלם 70% מערך הנכס על חידוש החוזה מול המדינה. כבר הם ירגישו טוב מאוד את ההבדל בין "פרטי" ל"חכירה"... וזה לא דימיוני בכלל. יש דבר שנקרא "דמי היוון", אני פשוט לא מבין בזה מספיק כדי לספר איך זה עובד.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member הסמל האישי של ofirus
    לא יודע מה איתכם אבל 4 קירות בבית הם שלי לגבי שאר הקירות הבבית אולי של הבנק,
    אבל אם לרגע נחשוב ברצינות הרי שכר דירה בכל זאת נשלם, אז ההגיון אומר כבר לקחת משכנתא ולשלם על משהו שהוא "כביכול" שלך ,
    באותו מחיר של שכירות ואולי אפילו פחות. בנוסף מה"בית" שלך יהיה קשה להזיז אותך ,גם לא תהיה תלוי בגחמות של מישהו אחר, (המשכיר). תמיד תוכל לעבור אם תרצה לפי מודל "משכיר שוכר".
    לסיכום ולעניות דעתי לשכור דירה זה לזרוק כסף לפח שלא יניב לך שום תוצאה בעתיד,לעומת רכישת דירה שכן (בתקווה לכך).

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ofirus צפיה בהודעה
    לא יודע מה איתכם אבל 4 קירות בבית הם שלי לגבי שאר הקירות הבבית אולי של הבנק,
    אבל אם לרגע נחשוב ברצינות הרי שכר דירה בכל זאת נשלם, אז ההגיון אומר כבר לקחת משכנתא ולשלם על משהו שהוא "כביכול" שלך ,
    באותו מחיר של שכירות ואולי אפילו פחות. בנוסף מה"בית" שלך יהיה קשה להזיז אותך ,גם לא תהיה תלוי בגחמות של מישהו אחר, (המשכיר). תמיד תוכל לעבור אם תרצה לפי מודל "משכיר שוכר".
    לסיכום ולעניות דעתי לשכור דירה זה לזרוק כסף לפח שלא יניב לך שום תוצאה בעתיד,לעומת רכישת דירה שכן (בתקווה לכך).
    ואם אני לא יכול להעמיד הון עצמי של 25% משווי הדירה?
    נכון להיום מדובר באזור 350-400 אלף שקל לדירה סבירה באזור המרכז (שאני אומר סבירה אני מתכוון 3-4 חדרים ולא בתל אביב).
    אז מה לעשות חוץ מלשכור?

ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    ואם אני לא יכול להעמיד הון עצמי של 25% משווי הדירה?
    נכון להיום מדובר באזור 350-400 אלף שקל לדירה סבירה באזור המרכז (שאני אומר סבירה אני מתכוון 3-4 חדרים ולא בתל אביב).
    אז מה לעשות חוץ מלשכור?
    להתאמץ ,לחסוך כאשר גרים אצל ההורים ולנצל את הזמן שאין ילדים כדי לחסוך עוד, לקוות שההורים שלך ושלה יוכלו לעזור,לצערי אין דרך אחרת.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ofirus צפיה בהודעה
    להתאמץ ,לחסוך כאשר גרים אצל ההורים ולנצל את הזמן שאין ילדים כדי לחסוך עוד, לקוות שההורים שלך ושלה יוכלו לעזור,לצערי אין דרך אחרת.
    זה לא המקרה אצלי,סתם נתתי דוגמה.
    הכוונה היא בשביל לקנות דירה צריך הון עצמי גבוה שלא בהכרח ניתן להשיג.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    יסלחו לי אנשים מסוימים, אין לי כוונה לפגוע.
    אני עובד עם אנשים צעירים, חלקם אפילו מאוד (אחרי צבא).
    כשאני הייתי בגילם קרעתי את התחת בעבודה, נסעתי באוטו קטן וישן (או אופנוע) בדיוק בגיל שעוד לא מתחיל לעשות בעיות, וחסכתי שקל לשקל.
    ה"נוער" של היום קונה רכבים/אופנועים חדשים, לוקח על זה הלוואות, והמעט כסף שהם מצליחים לחסוך מתפוצץ על נסיעה לחו"ל פעמיים שלוש בשנה!

אז,
    אני לא אומר שזאת לא דרך לחיות, זה בהחלט אפשרי.
    אבל אחר כך לצאת ולבכות על מחירי הקוטג' ולהגיד ש"בלתי אפשרי לקנות היום דירה" (לא מתכוון חו"ח למישהו שכתב כאן, אלא כגישה כללית במדינה), נחשב בעיני כבכיינות.

אבל יכול להיות שאני סתם מזדקן....

Banned
    משכנתה זה כשאתה לוקח הלוואה של חצי מיליון ומחזיר מיליון?

כמאמר הנחלאווים - איש עוד לא נזרק בגלל משכנתה לרחובות

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    כשאני הייתי בגילם קרעתי את התחת בעבודה, נסעתי באוטו קטן וישן (או אופנוע) בדיוק בגיל שעוד לא מתחיל לעשות בעיות, וחסכתי שקל לשקל.
    ה"נוער" של היום קונה רכבים/אופנועים חדשים, לוקח על זה הלוואות, והמעט כסף שהם מצליחים לחסוך מתפוצץ על נסיעה לחו"ל פעמיים שלוש בשנה!

אז,
    אבל אחר כך לצאת ולבכות על מחירי הקוטג' ולהגיד ש"בלתי אפשרי לקנות היום דירה" (לא מתכוון חו"ח למישהו שכתב כאן, אלא כגישה כללית במדינה), נחשב בעיני כבכיינות.

כי עד לפני 15-20 שנה היית צריך לסחוך פחות מ100 אלף כדי להשלים עוד 90% משכנתא ו"לקנות" דירה, נורמאלית.
    היום אתה צריך 300-400 כדי שירשו לך להכנס לבנק בשביל לשבת מול הבנקאי.
    אז כשה"חלום" היה ריאלי ובהישג יד אנשים התאמצו וחסכו. אבל כשהמצב הוא או לחסוך 400 אלף שקל (!) רק בשביל שהבנק יסכים בטובו לזיין אותך בריבית לעוד איזה 30 שנה או לנסות לחיות עכשיו.... וואלה, אני יכול להבין את הבחירה באופציה ב'.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    כי עד לפני 15-20 שנה היית צריך לסחוך פחות מ100 אלף כדי להשלים עוד 90% משכנתא ו"לקנות" דירה, נורמאלית.
    אז כשה"חלום" היה ריאלי ובהישג יד אנשים התאמצו וחסכו. אבל כשהמצב הוא או לחסוך 400 אלף שקל (!) רק בשביל שהבנק יסכים בטובו לזיין אותך בריבית לעוד איזה 30 שנה או לנסות לחיות עכשיו.... וואלה, אני יכול להבין את הבחירה באופציה ב'.
    בול.
    איך זוג צעיר אמור לחסוך 400,000₪?
    שאתה מבין ש"החלום" במילא לא ריאלי, אז אנשים יחליטו לחיות עכשיו מאשר לרדוף אחרי חלום לא ריאלי.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    כשהיה צריך לחסוך "רק" 100, היה יותר קשה לחסוך "רק" מאה כי גם המשכורת היתה נמוכה יותר.
    נכון שדירה היום היא יותר משכורות.
    אבל זה ריאלי לחלוטין להצליח לחסוך את הסכום ההתחלתי.
    אני קניתי בית רק לפני שלוש ארבע שנים. מהיום שסיימתי צבא (בעצם מהיום שבו התגייסתי) אני בעצמאות כלכלית. לא ראיתי מהורי שקל, וגם לא עבדתי אף פעם בעבודות "זוהרות" או השקעתי בתיקי מניות עתירי תשואות. עובד שכיר הכי פשוט ואפור. ובלי יותר מדי הבנה בכלכלה (אלוהים יודע שאם רק הייתי ממנף את הכסף שלי נכון הייתי היום איש עשיר).
    אגב, על הדרך גם החזקתי תחביבים (אופנועים ורכבי שטח שהם לא הוצאה קטנה אם לא עובדים עליהם לבד).
    אז יכול להיות שלצעירים היום המציאות יותר קשה, כן.
    אבל הפתרון של דור ה-y ש"אין לי סיכוי אז למה לנסות להתנהל באיזושהי חשיבה על העתיד", היא עובדתית לא נכונה.
    רוצים למחות? להפגין? להוביל לשינוי? מצוין! אבל לא תוך שאתם מסירים אחריות מעצמכם ו"שוברים את הכלים".
    לכו תשרפו את משרד האוצר בכיף. אבל תו"כ תתנהלו בשכל עם הכסף שאתם מרוויחים. כי אתם מרוויחים לא רע.
    (כמובן שאין כאן פניה לאף אחד מהפורום, אלא לסטריאוטיפ כללי לצורך הדיון).

Senior Member הסמל האישי של shushu
    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    כל מילה.
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

Senior Member הסמל האישי של erani99

אז,

כשהיה צריך לחסוך "רק" 100, היה יותר קשה לחסוך "רק" מאה כי גם המשכורת היתה נמוכה יותר.
    נכון שדירה היום היא יותר משכורות.
    אבל זה ריאלי לחלוטין להצליח לחסוך את הסכום ההתחלתי.
    אני קניתי בית רק לפני שלוש ארבע שנים. מהיום שסיימתי צבא (בעצם מהיום שבו התגייסתי) אני בעצמאות כלכלית. לא ראיתי מהורי שקל, וגם לא עבדתי אף פעם בעבודות "זוהרות" או השקעתי בתיקי מניות עתירי תשואות. עובד שכיר הכי פשוט ואפור. ובלי יותר מדי הבנה בכלכלה (אלוהים יודע שאם רק הייתי ממנף את הכסף שלי נכון הייתי היום איש עשיר).
    אגב, על הדרך גם החזקתי תחביבים (אופנועים ורכבי שטח שהם לא הוצאה קטנה אם לא עובדים עליהם לבד).
    אז יכול להיות שלצעירים היום המציאות יותר קשה, כן.
    אבל הפתרון של דור ה-y ש"אין לי סיכוי אז למה לנסות להתנהל באיזושהי חשיבה על העתיד", היא עובדתית לא נכונה.
    רוצים למחות? להפגין? להוביל לשינוי? מצוין! אבל לא תוך שאתם מסירים אחריות מעצמכם ו"שוברים את הכלים".
    לכו תשרפו את משרד האוצר בכיף. אבל תו"כ תתנהלו בשכל עם הכסף שאתם מרוויחים. כי אתם מרוויחים לא רע.
    (כמובן שאין כאן פניה לאף אחד מהפורום, אלא לסטריאוטיפ כללי לצורך הדיון).
    אני עם איילZO
    נכון, יש משהו בדבריו של ירוששמאות, אבל שוב כפי שציין איילזו - צעירים חיים היום את היום ומלכתחילה מרימים ידיים,, וואלה למשל חתונה - למה צריך לפרק מאות אלפים על ערב אחד? (יחידי בחיים שהיה!!!, הכלה צריכה להבין שזה או זיקוקים יונים קוסם לוליינים ועומר אדם/משה/קובי פרץ, או דירה !!!)
    עוד משהו - מה רע בדירת 2.5/3 חדרים?, למה צריך על ההתחלה 4 חדרים לפחות?
    עוד משהו 2 - איפה ההורים?, אבות אכלו בוסר שיני בנים תכהנה... גם ההורים של היום מפרקים כאילו אין מחר ולא חושבים על הילדים שלהם (הכל מהבית רבותיי...חינוך לחיסכון וצרכנות נבונה ונכונה)
    ... ותחשבו על זה
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

Senior Member
    אני יכול להעיד על עצמי בלבד:
    לא מבזבז המון, חתונה צנועה וקטנה שכיסתה את עצמה, גר בבית של ההורים של אשתי עם מינימום הוצאות.
    לא יוצאים הרבה, חו"ל פעם בשנה וגם זה גיחות קצרות ולא טיולים של עשרות אלפי שקלים ואין ילדים.
    שנינו עם תואר,משכורת ממוצעת.
    עם כל זה אני מגרד בקושי את ההון העצמי לדירה.
    אז מה עזר לי כל החסכון הזה אם בסופו של יום אני בקושי מצליח לגרד משכנתא?

ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    אני יכול להעיד על עצמי בלבד:
    לא מבזבז המון, חתונה צנועה וקטנה שכיסתה את עצמה, גר בבית של ההורים של אשתי עם מינימום הוצאות.
    לא יוצאים הרבה, חו"ל פעם בשנה וגם זה גיחות קצרות ולא טיולים של עשרות אלפי שקלים ואין ילדים.
    שנינו עם תואר,משכורת ממוצעת.
    עם כל זה אני מגרד בקושי את ההון העצמי לדירה.
    אז מה עזר לי כל החסכון הזה אם בסופו של יום אני בקושי מצליח לגרד משכנתא?
    שאתה לפחות בגישה הנכונה ובסופו של דבר תגיע למשכנתא המיוחלת כי אתה בכיוון הנכון בחיים.