תוצאות 1 עד 5 מ 5

אשכול: המלצה לאופנוע ראשון

Junior Member

המלצה לאופנוע ראשון

שלום,
    אני בן 24 עם רישיון לאופנוע ורכב כ-5 שנים ותמיד רציתי לקנות אופנוע אך בגלל הצבא והעבודה לא התאפשר לי לקנות. לאחרונה חשבתי על זה והחלטתי שאני מעוניין ללכת על זה עד הסוף ולקנות אופנוע, אופנוע ראשון, ואמרתי נתחיל ב-125 עד 250 על מנת שעלות הביטוחים יחסית תהיה זולה וכנ"ל לגבי הכלים. אני אישית מאוד אוהב את המראה של הנינג'ה 300 אך תנוחת הישיבה מציקה ומבחינת נוחות אופנועי הנייקד לוקחים בשקט את אופנועי הספורט, כנ"ל לגבי הפלסטיקה, ואופנוע ראשון אז לבסוף החלטתי ללכת על אופנוע נייקד, אשמח לשמוע גם את חוות הדעת שלכם בנושא.

חיפשתי באינטרנט על אופנועי נייקד 125, ואני אישית מאוד התחברתי למראה של שני האופנועים הבאים:
    1. KTM Duke 125 (הגרסה החדשה 2019)
    2. Honda CB125R (הגרסה החדשה 2019)

יש לי מספר שאלות ואשמח לקבל ממכם הכוונה:
    1. איזה כלי מבין השניים אתם ממליצים יותר ?
    2. כמה בערך יעלה לי לקנות כלי כזה יד שנייה + ביטוח (אם אפשר עם/בלי מקיף - אשמח) + ציוד ?
    3. עלות של תחזוקה שנתית

תודה.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    איזה רישיון יש לך? כי אם זה A1 אז 250 עדיף בערך בכל פרמטר למעט אולי מחיר קנייה טיפה יותר יקר.
    מה אופי הנסיעות שלך? בתוך העיר,\בינעירוני? כמה ק"מ ביום? הרכבה?

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    איזה רישיון יש לך? כי אם זה A1 אז 250 עדיף בערך בכל פרמטר למעט אולי מחיר קנייה טיפה יותר יקר.
    מה אופי הנסיעות שלך? בתוך העיר,\בינעירוני? כמה ק"מ ביום? הרכבה?
    יש לי רישיון של A1, ואני אישית סטודנט באוניברסיטה, הנסיעות שלי לכל היותר מהדירה לאוניברסיטה או לאזור קניות וכדומה, כלומר אופי הנסיעה בתוך העיר. לגבי ק"מ קשה לי לעריך, והרכבה לפעמים כן.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    טוב, אז לאור זה שיש לך A1 אני לא הייתי נוגע ב125ים. הם ממש ממש חלשים ואתה לדעתי תתאכזב מהם.
    מעל ה100 קמ"ש הם די מתים.
    יש לך הרבה 250: crf,ninja,duke וכו'.
    אם אתה באמת אך ורק בתוך העיר אז אפשר להסתדר עם 125ים אבל שתדע שכנראה די מהר תרצה למכור ולהתקדם הלאה.

בקשר לשאלות הראשוניות שלך:
    2. תכנס ליד2 לראות מחירים, ביטוח חובה:
    https://car.cma.gov.il/ , מקיף: איזור ה7-15% מערך הכלי, אם יסכימו לבטח אותך (אין לך עבר ביטוחי וזה אופנוע ראשון שלך)
    ציוד תלוי בך ובכמה בא לך להתפרע, אפשר ב1500 שקל לסגור מעיל+כפפות+קסדה+מגיני ברכיים ואפשר לקנות קסדה ב7000 שקל לבד.
    3. משתנה מאוד. מה תקנה, כמה תרכב, ואיך תרכב. אם תרכב 5K בשנה כמו עגלה או 25K בראבק - זה כמובן יהיה עלויות אחרות לחלוטין.

Senior Member
    היות ויש לך רשיון A1, אצטרף להמלצות פה ואומר ש-250 סמ"ק זו הבחירה האידיאלית בשבילך (גם כי כמו שציינת, אין הבדל בעלויות הביטוח).
    היתרון ב-250 סמ"ק הוא שאתה לא באמת מוגבל איתו ככלי רכב, בניגוד ל-125. כן, אפשר לצאת עם 125 לכביש מהיר, לחצות יבשות, כל העולה על הדעת, אבל נוח זה לא יהיה וגם לא בטיחותי כל כך. 250 אמנם לא יתלוש לך את הידיים כשתפתח את המצערת, אבל הוא ישייט בניחותא על 110 קמ"ש לכל פינה של הארץ, כך שבמידה ותרצה לצאת מחוץ לעיר, לנסוע לבקר משפחה/חברים, לטייל וכו' הוא יספק את הסחורה.
    אם אתה גדול, הייתי ממליץ לוותר נניח על הזד 250, אני 1.88 והוא הרגיש לי פצפון. האינזומה 250 של סוזוקי לעומת זאת הוא נייקד פול-סייז לכל דבר, ובגודל ירגיש לך כמו אופנוע גדול יותר (מעולה להרכבה).

תחזוקה - אני גם סטודנט, מטפל לבד. טיפולים שוטפים של פילטרים/שמנים/פלאגים אלה שטויות ואפשר לבצע לבד עם כלים פשוטים (ולא מסובך ללמוד גם ללא ידע מכאני כלל). כמו שצויין מעליי - הכל תלוי בכמה תרכב בשנה.