אני בעד אבל למה רק אופנועים? גם דיבורית ברכב צריכה לצאת מחוץ לחוק. הנהג צריך להתרכז בנהיגה ולא לשוחח בטלפון ואף לא עם הנוסעים...
מהלך דרמטי באנגליה: האם דיבורית לקסדה תצא מחוץ לחוק? אם המהלך אכן ייצא לפועל, עלולות להיות לו השלכות על כל השוק האירופאי. הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%90%d7%a0%d7...7%d7%95%d7%a7/
אני בעד אבל למה רק אופנועים? גם דיבורית ברכב צריכה לצאת מחוץ לחוק. הנהג צריך להתרכז בנהיגה ולא לשוחח בטלפון ואף לא עם הנוסעים...
ולא להוריד את הידיים מההגה, אלה רק לשם תפעול של הרכב
אם כבר, אז שיהיה שיוויוני עד הסוף, ושוטרים נהגי משאיות/מוניות וכו' לא יורשו להשתמש במכשיר קשר.
שוטרים זה משהו אחר, אבל נהגי משאיות בהחלט וגם כל בעלי הרכב הפרטיים לא יורשו להשתמש בדיבורית.
בכל מקרה, איך אומרים "עוד חזון למועד", גם אם זה יקרה שם ויתפשט ויגיע אלינו, זה לא יהיה כנראה ב5 שנים הקרובות.
אז גם אסור להרכיב... כי אם המורכבת מדבר איתך מאחורה אתה עלול לאבד ריכוז...
שטות מוחלטת.
אני רוכב רק עם מוזיקה ואני חד משמעית הרבה יותר מרוכז בנהיגה עם מוזיקה ועם בידוד רעשים.
וגם אם מישהו קצת פחות מרוכז, עדיין לא צריך להפוך את זה ללא חוקי.
אם כבר דיברת,
אז הרבה יותר הגיוני להוציא את ההרכבה מחוץ לחוק, כי הפגיעה בשליטה באופנוע היא הרבה יותר גדולה מאשר קצת מוזיקה. במיוחד אם אתה על אופנוע קטן עם מורכב כבד. אני לא רואה את זה קורה, אז שירדו מהעץ.
לגבי דיבורית בקסדה- אני יכול להעיד על עצמי, שהיו פעמים בהן ניהלתי שיחות תו"כ נסיעה, והריכוז שלי בכביש בהחלט יורד.
עם מוזיקה אני לא מרגיש פחות מרוכז.
לגבי הדיבורית אני מקפיד לא להתעסק עם הפלא ברכיבה
יתרה מזאת שהוויז עוזר מאוד וכמובן שאני מכין הכל לפני שאני יוצא לדרך.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
כמה תאונות רכב קטלניות נגרמו בגלל שהנוסעים ברכב הפריעו לנהג ???
האם הוציאו מחוץ לחוק נוסעים ברכב ?
אולי גם יוציאו מחוץ לחוק אוטובוסים כי אפשר להפריע שם לנהג ועשרות אנשים עלולים להפגע.
בקיצור... קשקוש פופוליסטי להחריד, גם אם זה מוציא מישהו מריכוז, שיתקע בעץ - בעיה שלו.
ובטח שמאוד מאוד קשה עד בלתי אפשרי יהיה לאכוף חוק כזה.
חינוך ? מודעות ? יופי מעולה אני בעד... מי שלא צריך לדבר בנהיגה או שהוא מרגיש שזה מוציא אותו מריכוז או מעצבן אותו - לוותר, או לנהל שיחות קצרות ומחייבות.
חוקים ? פחות.
כן בחוק לא בחוק מעניין לי ת..
מה שכן ברכב כשאתה מדבר/מסמס גם אם עשית תאונה אתה הרבה יותר מוגן, שלא לדבר ע אוטובוס/משאית. באופנוע אם עשית תאונה שאלוהים יעזור לך שתיפול למים ולא על האספלט.
אבל אולי זה טוב שאנשים ידברו בטלפון על אופנוע ככה דרווין בסוף יעשה את שלו.
כמו שנאמר מעלי, החלטה פופוליסטית הישר מתרבות השיח הרדוד בימינו שמשטיח ושואף להשוות בין כל הדברים.
השקנל שלי: לשוחח עם מישהו, במיוחד כשמדובר בשיחה משמעותית, מוריד ריכוז. האזנה למוסיקה- תלוי בנסיבות והנחיות דרך באזניות כנראה שמונעות תאונות.
אם נמשיך בהגיון של גאוני הטרנד עדיף לסלק את כל הכלים שהגיעו מהעולם הדו-גלגלי מהדרכים ולהגביל את מהירות הנסיעה ברכבים ובכלל רצוי למנוע מהאדם לקבל החלטות תפעוליות, משמע לנהוג. השאלה המתבקשת היא מי רוצה משתמשים טיפשים ואוטונומיה למכונה כי משם זה מגיע ולשם זה הולך.