תוצאות 1 עד 6 מ 6

אשכול: שאלה לגבי טסט A1 ידני

שאלה לגבי טסט A1 ידני

אהלן
    האם בחלק של המגרש בטסט יש הוראה מחייבת שצריך להיות על הילוך ראשון (חוץ מהקטע של ההאצה והבלימה והנסיעה האיטית כמובן) ?
    לי אישית הרבה יותר נוח את רוב הטסט לעשות בהילוך שני והמורה שלי אמר לי שחייב ראשון..

Senior Member
    אתה מדבר על השמיניות והסללום? אם אני זוכר נכון אמורים לעשות את זה בשני ולא בראשון.

Senior Member
    אין חובה כזו למעט בחלק שאתה מציין שבו אתה נדרש להעביר מהילוך ראשון לשני ואז לבלום.
    ברוב הכלים האלה דווקא יותר נכון לעשות את זה על הילוך שני כי הראשון קצר והסרק לא מביא אותך למהירות מספקת לצורך יציבות.

Junior Member
    אני לא הצלחתי למצוא מסמך נוהל מחייב כך שהעניין תלוי אינדיווידואלית בבוחן, ואלה שונים זה מזה (גם בקטע בחוץ - בכביש, יש בוחנים עם סגנון משלהם בנוגע להתנהלות הטסט). מה שכן - לא בטוח שהבוחן ישים לב אם אתה בהילוך ראשון או שני אבל לא הייתי מסתמך על זה.

איך שהמורה מלמד - כנראה יעביר אותך את הטסט!

בזמני שאלתי את המורה שלי לגבי ה"מעבר בין שערים", המורה ביקש במעבר השער (גלגל קדמי עובר בשער) להפריד את הקלאץ' ובין השערים להאיץ מעט (הכל בהילוך ראשון). השאלה שלי למורה הייתה האם חייב למשוך קלאץ' בעת המעבר, היה לי יותר קל לבצע את המעברים בלי לנגוע בקלאץ'.
    התשובה של המורה הייתה: לא חייב למשוך קלאץ', אבל צריך להפגין שליטה טובה באופנוע ולמשוך קלאץ' בעת מעבר השער לטענתו זאת שליטה טובה יותר.

גם בשמיניות (הקטנות) המורה הורה לי לשלב הילוך ראשון ולשחק עם הקלאץ'. העניין הוא ששילוב קלאץ' מחייב מנה מדודה של מצערת, את זה צריך ללמוד ולתרגל. אולי ההילוך הראשון בעת שילוב קצת מאט את האופנוע, וזה בדיוק ההיפך ממה שרוצים לעשות בסיבוב ואז אולי ההילוך השני פחות קופצני ויותר נעים לעבוד (רק) איתו, וזה כנראה תלוי בדגם האופנוע.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה!

אצטרף ואשאל בנוגע לA,
    הבנתי שאמור להיות ריבוע שמיניות נפרד עבור אופנועים כבדים או לחילופין שניתן לחתוך את הריבוע הרגיל. האם יש דברים בגו?

Senior Member
    יש ריבוע צהוב במרחק של משהו כמו חצי מטר מחוץ לריבוע הלבן.
    שאלתי את מורה א' לגביו והוא אמר לי שאני יכול לצאת מהריבוע הלבן עד הצהוב אבל רק באורך ולא ברוחב אבל הוא מעדיף שהתלמידים ישארו בתוך הריבוע הלבן כי זו לא בעיה. התאמנתי על הריבוע הלבן ולא היתה לי בעיה מיוחדת עם זה.
    בשיעור שלפני הטסט, מורה ב' ראה שאני נשאר בריבוע הלבן והורה לי לצאת ממנו לכיוון הצהוב, שוב, רק באורך ולא ברוחב.
    בטסט עצמו, הטסטר שולח אותי לעשות שמיניות ואומר לי מפורשות שאני רשאי לצאת לצהוב באורך ולא ברוחב, תוך שהוא מדגיש שזה לא באמת נחוץ.