עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 18

אשכול: מורה שלא מעביר אותי ללימוד אופנוע ידני (A1)

צפייה משולבת

Junior Member

מורה שלא מעביר אותי ללימוד אופנוע ידני (A1)

אני כבר שיעור 15 בערך

באתי במטרה לעשות A1 הילוכים. הבהרתי את זה למורה לפני שקיבל ממני את הטופס הירוק עוד.

כמה שיעורים ראשונים המורה שם אותי על 125 סמק אוטומטי כדי שאתרגל( אין לי ניסיון על דו"ג)

אמר שהייתה לי בעיה בשיווי משקל. כמה שיעורים והשתפרתי ו
    אז הוא עלה אותי לקטנוע 250,אוטומט כמובן.
    אחרי כמה שיעורים עליו, שאלתי אותו מתי אני עובר על אופנוע, והוא אמר לי שאני אהיה " טוב טוב" על הקטנוע אז ילמד אותי על הילוכים.
    הוא אומר לי שמאוד השתפרתי ופתאום הוא בא ביציאה שאולי כדי שאסתפק ברישיון אוטומטי A1.
    אמרתי לו שלא.
    המשכנו עוד שיעור או שניים על האוטומט ושוב הוא בא לי עם היציאה הזו שאסתפק באוטומט כי הוא חושב שיהיה לי איתו יותר קל.

עכשיו חשוב לי להבהיר משהו- מעולם הוא לא נתן לי לעלות על אופנוע אם הילוכים. זה לא שעליתי על אופנוע כזה ולא הסתדרתי. הוא מ-ע-ו-ל-ם לא העלה אותי על כזה. אני רק על קטנוע כל השיעורים ובאתי במטרה לאופנוע A1 ידני.

וכשאני אומר לו מתי עוברים לאופנוע עם הילוכים הוא כל הזמן מעיר לי אם אני לא מעוניין להישאר כבר על A1 אוטומטי.

מה הסיפור פה לדעתכם? אני איזה מקרה אבוד?

אני אומנם באמת לא מושלם בתרגילים עם הקטנוע, אבל גם אי אפשר להגיד שאני חסר שליטה. אני כן מבצע שמיניות ושאר התרגילים, נניח אפילו בצורה סבירה לשם הדוגמא. נניח ואפילו שאני לא טוב, אלא רק סביר, האם זה מונע ממנו להעביר אותי לאופנוע?

האם כבר בשלב הזה הייתי צריך לבצע את השמיניות ללא רבב על קטנוע בשביל שזה יהיה תנאי קבלה להתחיל על אופנוע?

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    מה זה השטויות האלה?
    תחליף מורה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    נשמע מוזר

Junior Member
    כששאלתי אותו מה הסיבה שהוא רוצה שאסתפק ב A1 אוטומט, והאם אני איזה מקרה חריג , אז הוא אמר לי ש"אין דבר העומד בפני הרצון"

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי nukvaryalla צפיה בהודעה
    כששאלתי אותו מה הסיבה שהוא רוצה שאסתפק ב A1 אוטומט, והאם אני איזה מקרה חריג , אז הוא אמר לי ש"אין דבר העומד בפני הרצון"
    עד שהכניסו את דרגת ה-A1 אוטומט, כל תלמידי A1 עשו 2-3 שיעורים על קטנוע ועברו לאופנוע.
    15 שיעורים נשמע לי מוגזם בכל קנה מידה.
    או שיש לך בעיה מוטורית חמורה (אני מניח שהיית מודע לכך אם זה היה המצב), או שהמורה שלך לא מלמד, או שהוא מנסה למשוך אותך כדי לדחוף עוד שיעורים.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member
    להסרת הספק, מכיון שלא באמת אף אחד יכול לראות אותך רוכב (וחס מחלילה לא בזילזול) - אם המורה שלך לא סומך עליך לרכב על הילוכים, או שהוא לא מרגיש בטוח עם היכולות שלך או שהוא מנסה לעשות עליך קופה וכמה שיותר שיעורים.

גם אם אחד מהמקרים נכון הייתי ממליץ לך ללכת למורה אחר (ולשאול אנשים מניסיון על המלצות תמיד טוב) ולעשות כמה שיעורים על אופנוע הילוכים.

Banned
    איפה אתה לומד?

Junior Member
    כשאני למדתי A1, בשיעור הראשון כבר עליתי על CB500 אחרי הסבר מפורט של מה כל דבר עושה באופנוע. הוא רציני המורה הזה?! תחליף מורה וכמה שיותר מהר.

Junior Member
    עדכון: אחרי שיחה שלי איתו, הוא יתחיל ללמד אותי על ידני.
    אבל.... לא בשיעור הקרוב... לטענתו בפעם הראשונה שעולים על אופנוע, המגרש צריך להיות לא עמוס ברוכבים..
    אז בנתיים לא קבעתי שיעור, צריך שהמגרש יהיה פנוי.
    שורה תחתונה: עדיין בחיים שלי לא נסעתי על אופנוע על הילוכים.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי nukvaryalla צפיה בהודעה
    עדכון: אחרי שיחה שלי איתו, הוא יתחיל ללמד אותי על ידני.
    אבל.... לא בשיעור הקרוב... לטענתו בפעם הראשונה שעולים על אופנוע, המגרש צריך להיות לא עמוס ברוכבים..
    אז בנתיים לא קבעתי שיעור, צריך שהמגרש יהיה פנוי.
    שורה תחתונה: עדיין בחיים שלי לא נסעתי על אופנוע על הילוכים.
    נשמע כמו בית ספר כרמל

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    באמת שלא מבין איזה לוקש הוא מנסה למכור לך. כשלמדתי ל a1, עליתי על האופנוע מהרגע הראשון (אמנם היה לי a2 הרבה זמן) והמורה ממש לא ווידא שהמגרש ריק. כמוני היו עוד לא מעט תלמידים, אצל כל שלושת המורים הנוספים שחשבנו באותו מתחם

Senior Member
    אני עשיתי שיעור אחד על קטנוע סנטו ומאילך כל השיעורים היו על אופנוע, KLX250,CBF250.

אני לא מכיר אותך כבן אדם ולא בא לחנך אותך, אבל אל תהיה כבש, אל תהיה פרייר שמאפשר שידרכו עליו, לא היית צריך להגיע למצב הזה שבשיעור 15 אתה עוד עם קטנוע.

Senior Member
    סליחה על ההתבטאות, אבל מה זה הבולשיט הזה?
    אני הלכתי בגיל 20 לעשות רשיון, בלי נסיון קודם על הכביש, בלי רשיון רכב. המורה שלי "ליתר בטחון" נתן לי שיעור אחד רגיל ושיעור כפול על קטנוע 125 כדי להתרגל לגז ולבלמים, ומהרביעי הייתי על אופנוע (מה שכן, הרכבתי את המורה עד שהוא היה בטוח שאסתדר לבד, מה שהיה בערך בשיעור השביעי או השמיני).

יצאת חומוס, הצליחו לערבב אותך.
    הסיבה היחידה שמורה לא יעביר תלמיד לרכב על אופנוע הוא טיפה חוסר ביטחון, וגם אז זה לשיעור או שניים על קטנוע.

Sent from my T5 using Tapatalk