עשיתי חישוב גס לשנה:
קניית אופנוע לא חדש במצב טוב 30K (כולל העברת בעלות, בדיקה, דלק, בזבוז ימי עבודה, טירטורים)
יישור קו 0.5-1K
ביטוח 5-6K לא כולל מקיף
דלק לשנה 5K במקרה הטוב
טיפולים 3-4K
הוצאת לא צפויות כמו רכיב שהולך וכו' 2-3K
שטיפת האופנוע והרכיבים פעם בשבוע-שבועיים זה חומרים, טקסטיל, מים, לדעתי מגיע ל0.5-1K
ציוד רכיבה למי שמשקיע קצת מעל המינימום יכול להגיע ל3-4K בקלות (קסדה, מעיל קיץ/חורף, מכנסיים, כפפות, נעליים, צביצב אם זה דו"ש, חליפה ועוד)
תוספות קטנות לאופנוע בשביל הנשמה 2-3K
הגעתי בערך ל55 אלף שקל בשנה הראשונה של רק הפריבילגיה לעלות על האופנוע ולנסוע.
אז עכשיו תגידו לי נו מינורסקייל, אבל בשנה השניה כבר אין לך את ההוצאה על הקניה של האופנוע והציוד
ואני אגיד נכון, אבל האופנוע לא מתיישן? אין ירידת ערך? אתה כבר עמוק בתחום לא תשקיע על האופנוע שלך פה ושם על ציוד קצת יותר איכותי? טסטים, אולי שדרוג האופנוע או הרישיון, קורס רכיבה מתקדמת שיכול להציל לך את החיים? ואני לא מדבר על חס וחלילה על תאונה שעולה לא רק בבריאות אלא גם בכסף..
ואם עושים חישוב פר חודש יוצא 4,500 שקל לחודש לשנה הראשונה, כלומר מי שבנוסף שוכר דירת 2-3 חדרים בפריפריה ב2000 שקל כבר מתחיל את החודש ב6,500 מינוס רק בשביל שיהיה לו איך להגיע לעבודה ושיהיה לו מקום לחזור אליו בערב, אני רק מזכיר שהשכר הממוצע בפריפריה הוא בערך 7K נטו.
הגיוני החישובים שלי? אם כן זה עצוב פשוט איך שוחטים אותנו בהכל מחירי המיגון, ביטוח, כלי, טיפולים..
במדינה נורמלית להחזיק אופנוע אמור להיות שליש מהמשכורת כולל הקניה, לא 3/4.