שלום לכולם,
בשעה טובה הוצאתי רשיון על 125 סמק (דרך מבחן שליטה). עיקר השימוש שלי הוא נסיעה של 8 ק״מ ליום (לעבודה וחזרה הביתה) וכן פעם בשבוע נסיעה ארוכה יותר של בערך 15 ק״מ. לעיתים מאוד רחוקות מניח שאצטרך לנסוע נסיעות קצת יותר רחוקות (נניח תל אביב - הרצליה), אבל לא מעבר לכך. הנחתי שקטנוע של 125 סמק יהיה מספיק, אך אשמח לשמוע רשמים אחרים.
בכל אופן,ף הדבר היחידי שמעניין אותי זה בטיחות. קראתי רבות על קטנועים תלת גלגליים ואני חושב שזה אמור לספק את הצרכים שלי. אומנם הביצועים פחותים, אבל זה ממש לא מטריד אותי (אלא אם כן יש כאן אלמנט בטיחותי), אלא השיקול העיקרי והיחידי למעשה הוא בטיחות. מבחינת תקציב, אין בעיה כלשהי ולכן אם אצטרך להשקיע 24 אלף ש״ח ברכישת קטנוע חדש, אז שיהיה. כמובן שאם אפשר לחסוך, אז הרי שזה מבורך. חיפשתי טריסיטי 2017 והלאה (הדגם החדש יותר) יד 2 אך למען האמת לא מצאתי דבר (מלבד קטנועים שחרשו עליהם 40,000 ק״מ ומעלה). השאלות שלי הן כדלקמן:
1. כמה מופרך זה יהיה לרכוש קטנוע חדש?
2. האם יש סחירות לקטנוע הזה במידה וארצה למכור בעוד 2-3 שנים?
3. מה הסיבה שאין כלים שכאלה דרך יד2? האם נמכרו מספר מועט של כלים, או שמא אנשים לא רוצים למכור פשוט?
4. האם נהוג להתמקח בחנות על המכיר או הציוד הנלווה, או שהמחיר שמפורסם באתרים של מטרו הינו מחיר קשיח ולא ניתן למיקוח? האם ניתן להוציא משהו בנוסף? אביזרים למשל?
5. לא קשור לכאן, אך אנצל את הבמה - האם אמפי3 נחשב בטוח יותר מהטריסיטי? האמפי זאת הסיבה היחידה ששקלתי לעשות רשיון לכלי כבד יותר, וזאת על מנת לרכוש את ה 300 סמק, במידה והוא בטוח יותר (אם כי, כאמור, לא מצאתי לכך הצדקה ולכן הסתפקתי במבחן שליטה עבור הטריסיטי).
רב תודות לכולם!