קודם כל אמרת שיש לך עודף ב2 המדידות אז בכל מקרה תרוקן קצת.
באופן כללי עדיף מעט חוסר שמן מאשר יותר מדי שמן, וכל עוד השמן מעל המינימום הכל בסדר.
לך על פי הספר רכב ושים באמצע בין המינ למקס.
היי, בספר הרכב של הקטנוע שלי כתוב שצריך לבדוק שמן 5 דקות אחרי נסיעה, בלי להבריג את המדיד.
עשיתי את זה והיה נראה שחסר לי שמן, אז הוספתי.
עכשיו לשאלה: תמיד מזה שנתיים הייתי בודק שמן כשהמנוע קר לגמרי אחרי שעמד לילה שלם, ועכשיו אחרי שהוספתי את מה שחסר (אחרי שבדקתי כשהמנוע חם) נראה שיש לי הרבהה עודף שמן, הרבה מעל (כשאני בודק כשהמנוע קר).
כמו כן אני לא יודע אם אני הוזה אבל אני חושב שהתחיל גם ריח של משהו שרוף, אולי שמן?
אני לא יודע מה לעשות עכשיו. נוצרה לי סיטואציה שבה יש לי המון עודף שמן כשהמנוע קר, ומעט עודף שמן כשהמנוע חם. מה לעשות? להוציא שמן אני יכול להוציא, השאלה כמה? כי שנתיים הייתי בודק כשהמנוע קר ולא הייתה בעיה, ורק עכשיו אחרי שהסתכלתי בספר רכב ראיתי שצריך כשהמנוע חם.
נערך לאחרונה על ידי Rousseau; 04-09-2019 בשעה 13:03.
קודם כל אמרת שיש לך עודף ב2 המדידות אז בכל מקרה תרוקן קצת.
באופן כללי עדיף מעט חוסר שמן מאשר יותר מדי שמן, וכל עוד השמן מעל המינימום הכל בסדר.
לך על פי הספר רכב ושים באמצע בין המינ למקס.
תוציא את העודף למצב שאתה מגיע לקו העליון במדיד על מנוע קר.
למה לעשות משהו שלא כתוב בספר רכב? על סמך מה?
מכוון שגובה השמן בעוקה משתנה בחום או קור וגם יש את עניין השמן שיורד לאט מהצילנדרים והגיר לתוך העוקה היצרנים החליטו על הדרך שהם רוצים שהבדיקה תתבצע, אין כאן טוב או רע, רק פשוט אם לא תעשה כמו בספר כמות השמן לא תיהיה כמו שהיצרן רצה שתהיה
הוצאתי את השמן המיותר.
האם יכול להיות נזק אם נסעתי אתמול עם עודף שמן שתי נסיעות של בערך חצי שעה? אני זוכר בבירור שהיה ריח של שמן שרוף (ריח של ביוב כזה).
עישון סמיך מהאגזוז בריח בישול?
אם לא,כנראה שהשמן נשפך על הסעפת ונשרף.
הסר דאגה.