למה צריך קורס רכיבה מתקדמת בשביל להזיז את הראש שמאלה ולראות שהגיפ עובר אלייך נתיב?
שלום לחברי הפורום הנכבד,
קפץ לי בפייסבוק , תאונה מאתמול אחר הצהריים בכביש 4.
לדעתי, אם הרוכב היה לומד לרכב נכון בקורס רכיבה מתקדמת, יכל לצאת מהמצב שנקלע אליו ללא בעיה.
תשפטו בעצמכם -> https://www.facebook.com/56885502649...732521?sfns=mo
סעו בזהירות ושימרו על עצמכם, תמיד יש מישהו שמחכה לנו בבית.
(אני לא יודע איך להדביק את הוידאו בתוך הפוסט, לכן מופיע בקישור הנ״ל)
למה צריך קורס רכיבה מתקדמת בשביל להזיז את הראש שמאלה ולראות שהגיפ עובר אלייך נתיב?
מכיוון שבקורס הרוכב היה לומד לא להיבהל ולהגיב בהתאם. מהצד זה נראה פשוט, אבל בזמן אמת האינטואיציה לרוב במצב כזה עובדת אחרת מהשכל הישר וגורמת לבנאדם לקפוא.
בקורס לומדים את דרך המחשבה הנכונה בזמן רכיבה על אופנוע וכשמאמצים את החומרים הנלמדים בקורס לחיי היום יום, ניתן לבסוף לצאת ממצבים לא נעימים כמו שנראה בסרטון, לרוב אפילו להימנע מלהיכנס למצבים כאלה.
לפי הקטנוע, הארגז והמכנס הקצר מדובר בשליח.
הוא רוכב בשול הימני. חוזר לנתיב הימני. מוריד את המבט לרגל שמאל וכשהוא מרים חזרה פתאום גדל לו ג'יפ בנתיב.
אולי אפילו הוא עצר בשול בשל תקלה כלשהי וכשהוא חזר להשתלב בתנועה הוא העיף מבט שמאלה למטה שוב לבדוק.
אני בטוח שבסילבוס של קורס רכיבה יש פרק העוסק בדיוק בסנריו הנ"ל.
לגבי קורס,
אם לא הולכים באופן קבוע לאימוני המשך, או מתרגלים עצמאית במגרש, הסיכוי להגיע ל"זכרון שרירים" ותגובה נכונין במקרה חירום הוא נמוך.
רוב האנשים לא עושים את זה, ולכן הקורס תורם בעיקר להרגלי רכיבה נכונים,ולאו דווקא לשיפור התגובה האינסטנקטיבית במקרה חירום.
סתם חוסר צומת לב מצד הקטנוע. היה לו מספיק זמן או לבלום, או פקודת הגוי בכדון ולברוח ימינה, והכל היה נמנע.
אם היה לו ABS כמעט בטוח שזה היה נמנע. הוא נועל גלגלים ומתרסק לפני שהרכב נוגע בו.
הוא התעסק במשהו ורואים את הראש שלו יורד שנייה לפני התאונה, זה נורמלי ויכול לקרות לכל אחד, הנעילה הייתה יכולה להימנע אם היה לו כלי נורמלי.
ואף מילה על נהג הרכב הטיפש שלא הסתכל במראה ? או שהמראה שלו מכוונת בכלל לדלת שלו והוא לא רואה שום דבר.
רוכב זבליה, יכל למנוע את זה בקלות בלי בעיה.
שליח ? אל תתעסקו בהכללות דבילי ומיותר יש גם רוכבים שהם לא שליחים שהם כאלה ויותר גרועים.
מובי זה לא קטנוע,מובי זה אל.
כשכתבתי "שליח" התכוונתי שאני מופתע. שליחים הם שועלי כביש בדרך כלל.
גם אני הייתי שליח (פעם. בחיים אחרים) וגם אתה.
לגבי הג'יפ. אולי הוא לא ראה. השליח רוכב די על הקו הצהוב. וגם אם הנהג בן של אלף - זה לא ישכך את הכאבים בכף הרגל של השליח
ותביט שוב בסירטון. הרוכב מוריד מבט למטה וכשהוא מרים בחזרה יש לו ג'יפ מול הפרצוף
היה צריך לחתוך ימינה. זה הכל