אולי תעלה לכאן תמונה או יותר כדי שיהיה ברור.
שלום לכולם, קניתי לפני שבוע אופנוע ktm rc390 יד 2 שנת 2016 לפני שקניתי אותו התרשמתי שהכל בסדר איתו והמוכר אמר שהוא לא עבר תאונה רק שיפשוף קל בפלסטיקה מהחלקה של הבעלים הראשון...
לקחתי אותו לבדיקה לפני קניה ממוסך שנקרא מומנט אופנועים בירושליים שעליו קראתי מספר תגובות טובות והמלצות ( הייתה עליו כתבה גם פה בפול גז) בבדיקה הכל יצא בסדר חוץ מתושבת מנוע שעברה ריתוך ובעל המוסך אמר להחליף אותה ב350 שח ואין בעיה.
היום פעם ראשונה שניקיתי את האופנוע ושמתי לב שיש בשילדה ממש ליד המנוע והשרשרת שבר שרותך ונשבר בשנית.
ראוי לציין שהמוסך לא הזכיר זאת בבדיקה( למרות שאי אפשר לפספס את השבר המכוער הזה) ובנוסף המוכר התחייב על מנוע גיר שילדה וחתום על זכרון דברים בנוסף לעוד כמה סעיפים...
השאלה שלי היא מה אפשר לעשות במצב כזה תודה מראש לכולם
אולי תעלה לכאן תמונה או יותר כדי שיהיה ברור.
תחזור למומנט הם אנשים מקצועיים, תראה להם מה שראיתה ותבקש הסברים, יכול להיות שלך זה נראה שבר אך זה ריתוך מהיצור ולא כתוצאה משבר, אם אכן יתברר במוסך שזה שבר בשלדה תנסה להסתדר בטוב עם המוכר שיקח בחזרה את הדרעק שלו ואם לא מסתדר בדוק עם עורך דין אם יש מה לעשות בנידון.
בהצלחה
הרשיתי לעצמי להעלות את התמונה מהפייסבוק, יש לך שם הצעה מעורכת דין ליאת כהן שמתמחה בדברים האלה, מכתב ממנה למוכר ושיחזיר לך את הכסף.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
מה שאתה רואה שבור שם בהחלט עונה להגדרה של תושבת מנוע שבורה שעברה ריתוך.
אז נסה להבין בדיוק מה המוסך אמר לך כי נראה שהם דווקא כן עלו על זה.
ריתוך מעאפן. המקום מועד לפורענות, ומרכז עליו הרבה מאמצים, לדעתי יש פה כשל תכנוני. החומר בצומת הקריטית הזאת
דק מידי ופשוט חלש. רתך טוב היה מעבה את המקום בתוספת טלאי .
http://fullgaz.co.il/forums/showthre...A0%D7%95%D7%A2
אני רואה שהמאמצים הכבירים שהשקעת כדי לרכוש ק.ט.מ כמה שיותר שבור נשאו פירות.
כל הכבוד על הנחישות!
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
זה נשמע שבמוסך אמרו לו שהתושבת זקוקה לריתוך מחדש.
לא ברור אם היא רותכה מחדש כתוצאה מהאמירה הזו או שנחסכו פה 350 ש"ח אבל אם היא לא רותכה מחדש אז זה כנראה זמן טוב לעשות את זה.
אשכרה איזה כשרון בחיי...
בקשר לאופנוע, דבר ראשון אל תמשיך לרכב עליו ככה בכלל, כל העומס והוויברציות (וזה סינגל ספורטיבי, יש לו הרבה כאלה) עוברת עכשיו לתושבת השנייה וזה רק עניין של זמן עד שהיא תישבר גם והמנוע יצא בריקודים ומחולות.
אני אישית הייתי מעדיף לקנות תושבת חדשה\משומשת ולהחליף.
נראה שכבר ריתכו שם ונשבר (זה לא נראה ריתוך מקורי יפה), ריתוך על ריתוך זה לא הדבר הכי מומלץ בעולם.
עשיתי עכשיו קצת גוגל וזה נראה מאוד זול לחדש.
ועליי אמרו שאני פראייר שקניתי לוחית רישוי ב110₪ במקום 50₪.
די חברה לא יפה להירגע.
אם האופנוע תקין כמו שעלה מהבדיקה והבחור רק צריך ללכת למוסך לשלם 350 ש"ח לריתוך אז דייינו
"בבדיקה הכל יצא בסדר חוץ מתושבת מנוע שעברה ריתוך ובעל המוסך אמר להחליף אותה ב350 שח ואין בעיה."
קפוץ למוסך בשמחה תוציא את ה 350 ש"ח הללו וסע לשלום.
זה תושבת מנוע אם העבודה של הרתך תהיה מוצלחת אז אני לא רואה בעיה
תושבת מנוע היא לא תושבת לפנס הקדמי וכדאי להפקיד על תיקון מקצועי.
350 תעלה עבודת ריתוך חובבנית כמו כזו שבתמונה.
עבודה טובה תעלה פי 2 +.
ומצטרף אליך נגד המלעיזים.
מי שישמע...אתם כנראה כאלה חכמים שמעולם לא טעיתם.