תשמור, תשמור. עבדת קשה כדי לייצר את הדוגמאות האלה
אם כבר לכל דבר יש שם - איך נקרא התרגיל האהוב עליך, לזרוק לאוויר חצאי אמיתות ורכבות קיטור - ואז לקרוא לאחרים דמגוגים?
לגופו של עניין (אם זה עדיין מעניין מישהו):
מערכת בטיחות מספר 1 נקראת "אסטרטגיית רכיבה ורכיבה הגנתית".
מערכת בטיחות מספר מספר 2 נקראת "תפעול נכון של האופנוע תוך הבנת תכונותיו הדינאמיות".
כאשר המערכות האלה כבויות, שום ABS, TCS, EBS, בלהבלהS לא יוכל למנוע תאונה.
כאשר המערכות האלה מכויילות ופועלות כראוי, ניתן לרכב ברמת בטיחות סבירה עד גבוהה גם ללא עזרים אלקטרוניים.
העזרם האלקטרוניים תפקידם לסייע למערכות הראשיות במצבים מאוד ספציפיים, כל מערכת ותפקידה שלה. אף אחת מהן לא מהווה תחליף, אפילו חלקי, למערכות הראשיות.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
נחמד אבל לא כל כך מדויק, מערכת נעילת הגלגל נכנסת לעבודה כשהאינסטינקט משתלט על הגוף, כשאתה לא בפוקס מלא, או כשנגמר הידע או היכולת לצאת מבעיה, הקטע שהמערכת יודעת לבצע את מה שהרוכב המיומן ביותר לא מסוגל לעשות, התקדמנו בטכנולוגיות התקדמנו ביכולות הטכנולוגיה השיגה את היכולת האנושית, מטוסים טסים היום ללא טייס הטייס שם בשביל לעשות דברים אחרים, פעם לא מזמן הרוכב היה מכוון את ההצתה מידית בכידון, או מניע את האופנוע בבעיטה, היום לא. בקיצור טוב שיש את המערכות האלה ללא קשר למיומנות הרוכב שבמקרה שלנו הוא מעיד על עצמו כרוכב מתחיל שהאופנוע מפחיד אותו.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אני בלי קשר הייתי ממליץ לך לחכות קצת עם המעבר לג'קסר.
למרות שיש לך קצת ניסיון לדעתי הייתי עובר עוד שלב לפני מעבר לאופנוע הזה.
100 כ"ס זה לא צחוק ואולי תשאר קצת עם הMT07 לפני שאתה קופץ..
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
היה לי ג'יקסר 1000 K8 בלי ABS ו TCS למשך שנתיים והתניידתי אתו ביום יום ללא שום בעיות מיוחדות. אמנם נדמה שיש לי קצת יותר נסיון רכיבה (קורסים, מסלולים וכו') מפות"ש, אבל זה בהחלט אפשרי לרכב גם בעידן הזה בלי ABS, אם יודעים מה עושים ומכבדים את הכח הרב של האופנוע ואת חוקי הפיזיקה...
לצורך העניין גם היום אני רוכב על אפריקה טווין ללא ABS ו TCS, לא בכוונה אלא סתם כי זה מה שקניתי במקרה...
אחרי הג'יקסר, זה מרגיש כמו גור חתולים קטן וחביב, אז אין הפתעות של עודף כח, וזריקות הזנב התכופות יחסית דווקא מתקבלות בברכה עם חיוך בקסדה![]()
You live more in five minutes on a bike like this going flat out than some people live in a lifetime" - Burt Monroe"
KTM 790 Adventure R
שנתיים על האיבוסה שהוא קצת יותר חזק מהג'יקסר ולא הרגשתי שום צורך ב ABS.
אתה טועה ומטעה!
עם ותק של 34 שנות רכיבה, רק בשש שנים האחרונות רוכב עם ABS ויכול להגיד שכמות נעילות הגלגלים שהיו לי היא ממש קטנה וממש לא היתה נעילה שהיא בלתי נשלטת, מאז שרוכב עם ABS, המערכת מן הסתם נכנסה כמה פעמים לעבודה, אני מניח שבגללל שהיא מכויילת להכנס לעבודה יחסית מוקדם ובאותם עצירות שהיא כן נכנסה זה לא אומר שאם היא לא היתה אז הגלגלים היו ננעלים ובטח לא נעילה בצורה לא נשלטת.
אין ספק שהערכת חשובה ואפילו מצילה חיים אבל אם אתה לא יודע לשלוט על האופנוע ונכנס להסטריה מכל נעילת גלגל קטנה, לא בטוח שאופנוע זה בשבילך.
מי שמכיר אותי יודע שאני רוכב חזק ודי אגרסיבי, למרות זאת, לא מחפש לעשות פסים בשביל הצילום או למען שיוף הסליידריםך (מזמן כבר אין חליפה), רוצה לקוות שאוכל לצאת ממצבים שמאוד משתדל לא להכנס אליהם.
מקרה מהבוקר - עקיפה מהירה ומטופשת של רכבים בפקק. לפתע אחד הרכבים יצא מהתור. בלימה חזקה על כביש יבש והאי בי אס הקדמי נכנס לפעולה. עם אי בי אס הכל טוב ולא קרה כלום. בלי אי בי אס התוצאה כבר היתה תלויה ברוכב. נכון שזה מצב שלא היה צריך להגיע אליו מלכתחילה אבל זו דוגמא טובה לכמה שמערכות בטיחות הופכות את הכלים המודרניים לבטוחים יותר. במיוחד בכלים עם כח שיש יותר פיתוי לנצל את הכח גם איפה שלא צריך.