עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 17

אשכול: כמה שאלות על רכיבה בבינעירוני (#נוביםבכלמקום)

צפייה משולבת

Senior Member

כמה שאלות על רכיבה בבינעירוני (#נוביםבכלמקום)

יצא לי לעשות כמה רכיבות כשהכבישים יותר פנויים (aka לא לעבודה בשעות העומס), והתחלתי לשייט במהירויות קצת יותר גבוהות (יחסית בשבילי).
    הצטברו לי כמה שאלות, בעיקר על רוח -

- באיזור ה-120, אני שומע את הרוח היטב גם עם אטמים (יש לי כאלה https://www.amazon.com/Howard-Leight...dp/B000RMFGGY/). סביר? יש אטמים מוצלחים במיוחד?

- אתם שמים אטמים גם ברכיבה בתוך העיר? אני מתחיל לשמוע רוח באיזור ~60 קמ"ש. אם אני מוריד קסדה ושוטר רואה שאני עם אטמים, בעיה?

- באיזור ה-120, אני מתחיל לקבל טיפול כירופרקטי עדיין, הראש שלי מתחיל לנוע טיפה לפה ולשם (לא באקראיות, מעין תבנית רפטטיבית). סביר? משתנה מהותית בין קסדות?
    אני רוכב די זקוף, לא כפוף על המיכל או משהו. ב-130 זה נהיה קצת יותר מורגש, אני פשוט תוהה מה קורה הלאה.

- גם כן באיזור ב-130, אם אני מסובב את הראש אני מתחיל לקבל חבטה ולהיתקל בהתנגדות יותר סולידית כשמחזיר אותו. הורדת משקף עוזרת אבל לא מנטרלת.
    יש פה משהו לדעת, או שפשוט צריך להתרגל?

- במהירויות האלה אני גורר את כף יד שמאל על הידית אם אני רוצה לאותת מעבר נתיב, ואז חזרה למיקום (במיוחד אם זה תו"כ עקומה). מדי פעם צריך לרענן אחיזה על הידית. סביר, או שאני מפספס משהו?

- כשקיבלתי את האופנוע, המראות היו כך שיכלתי לראות את הנתיב מאחוריי במראה הימנית. המליצו לי לכוון את המראות יותר לצדדים, לכאורה כדי לא לסובב את הראש. זה עוזר לדעת מה קורה מהצדדים בקרבתי המיידית (למרות שלא מרגיש בנוח בלי בדיקה ישירה ועדיין בודק במבט, גם כדי לאותת בעוד דרך לנהגים שאני עומד לעבור).
    אבל עכשיו אני לא יודע אם מתקרבים אליי מאחור. יוצא שאם אני מגיע לצומת, או נע בנתיב שמאל ורוצה לבדוק אם יושבים לי על הזנב, אני מזיז את הגוף ימינה להסתכל במראה ימין. מרגיש לי מעפן. סביר? יש מישהו ששם את הפנורמיות הקטנות על/מעל המראה הרגילה?

- כמה אתם מביטים במראות כש- "סתם" נוסעים באותו נתיב? מה פיזור הזמנים של מבט העין בהערכה גסה? נגיד 80% קדימה, 15% מראה ימין, 5% מראה שמאל (סתם ממציא)

- 120, הילוך שישי. תאוטה לפניי, משחרר מצערת. בודק שוב, 80. יש נזק בלמשוך חזרה בשישי, למעט שההאצה אולי איטית יותר?

- עמוד כתום. עובר לנתיב ימין אם פנוי ובולם אקטיבית לאיזור ה-90/100. מאיץ מתישהו בהמשך. מרגיש לי מפגר, אפילו לא בטיחותי קצת, אבל אני לא יודע אילו מצלמות פעילות, ומה מרווח החסד העדכני שבו לא מקבלים קנס (והאם הספידומטר שלי מדויק).
    מה המהלך כשהאח מצלם? באיזה מרחק מגוף המצלמה בערך נמצא שדה התפיסה שלה? אתם נעזרים אקטיבית ב-waze בשביל מודעות מצלמות?

- בעלי אופנוע ללא מד הילוכים - אתם סופרים הילוכים תמיד, כלומר יודעים על איזה הילוך אתם בכל עת?

- יש לפעמים קו הפרדה מפוספס עם פנסי/ריבועי מתכת משני הצדדים. פחדתי לעבור נתיב דרכו, הרגיש לי שאם שני הגלגלים שלי יעלו על המתכת בו זמנית (הקדמי יהיה על החיצוני בזמן שהאחורי על הפנימי) אני אהיה בבעיה.

יש לי עוד שאלות, אבל נראה לי שיש כאן מספיק נוביות לשרשור בודד.

מתנצל אם יש פה שאלות טריוויאליות שהייתי אמור לדעת מתוקף X/Y/Z, אשמח לכל פידבק.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    יצא לי לעשות כמה רכיבות כשהכבישים יותר פנויים (aka לא לעבודה בשעות העומס), והתחלתי לשייט במהירויות קצת יותר גבוהות (יחסית בשבילי).
    הצטברו לי כמה שאלות, בעיקר על רוח -

- באיזור ה-120, אני שומע את הרוח היטב גם עם אטמים (יש לי כאלה https://www.amazon.com/Howard-Leight...dp/B000RMFGGY/). סביר? יש אטמים מוצלחים במיוחד?
    אתה בכל מקרה תשמע את הרוח.. העניין האם אתה שומע אותה בצורה מחרישת אוזניים או ברמה סבירה?
    האטמים צריכים רק להוריד את העוצמה לא להעלים את הרעש. בכל מקרה זה עניין די פרסונאלי איזה אטמים הכי יתאימו לך אישית.

- אתם שמים אטמים גם ברכיבה בתוך העיר? אני מתחיל לשמוע רוח באיזור ~60 קמ"ש. אם אני מוריד קסדה ושוטר רואה שאני עם אטמים, בעיה?
    לא אין צורך, גם נסיעות קצרות וגם עוצמת הרעש לא מספיק גבוהה במהירויות האלה.
    אין לי מושג אם אפשר להדביק על זה איזה סעיף אבל מעולם לא שמעתי אל מישהו שחטף על זה. לי גם אף פעם לא אמרו שום דבר בעצירות של משטרה.

- באיזור ה-120, אני מתחיל לקבל טיפול כירופרקטי עדיין, הראש שלי מתחיל לנוע טיפה לפה ולשם (לא באקראיות, מעין תבנית רפטטיבית). סביר? משתנה מהותית בין קסדות?
    אני רוכב די זקוף, לא כפוף על המיכל או משהו. ב-130 זה נהיה קצת יותר מורגש, אני פשוט תוהה מה קורה הלאה.
    כן. יש קסדות (בעיקר היקרות יחסית) שנבנו עם חשיבה חזקה על אווירודינמיות ונבחנו במנהרות רוח וכו'
    החלפה של של משקף רוח לאופנוע לפעמים מאוד עוזרת.

- גם כן באיזור ב-130, אם אני מסובב את הראש אני מתחיל לקבל חבטה ולהיתקל בהתנגדות יותר סולידית כשמחזיר אותו. הורדת משקף עוזרת אבל לא מנטרלת.
    בגדול תתרגל. פשוט לא מסובבים את הראש במהירויות האלה.

- במהירויות האלה אני גורר את כף יד שמאל על הידית אם אני רוצה לאותת מעבר נתיב, ואז חזרה למיקום (במיוחד אם זה תו"כ עקומה). מדי פעם צריך לרענן אחיזה על הידית. סביר, או שאני מפספס משהו?
    לא הבנתי בדיוק את הפואנטה. מה עניין הגרירה? פשוט תלץ על הכפתור של האיתות ותחזיר את היד.
    אם אתה בביעירוני בלי הרבה תנועה אני לא רואה שום בעיה להוריד את היד מדי פעם כשאין תנועה.
    האמת שאני לפעמים חוטא בכמה (הרבה) דקות בלי יד שמאל בכלל על הכידון. לא מומלץ.

- כשקיבלתי את האופנוע, המראות היו כך שיכלתי לראות את הנתיב מאחוריי במראה הימנית. המליצו לי לכוון את המראות יותר לצדדים, לכאורה כדי לא לסובב את הראש. זה עוזר לדעת מה קורה מהצדדים בקרבתי המיידית (למרות שלא מרגיש בנוח בלי בדיקה ישירה ועדיין בודק במבט, גם כדי לאותת בעוד דרך לנהגים שאני עומד לעבור).
    אבל עכשיו אני לא יודע אם מתקרבים אליי מאחור. יוצא שאם אני מגיע לצומת, או נע בנתיב שמאל ורוצה לבדוק אם יושבים לי על הזנב, אני מזיז את הגוף ימינה להסתכל במראה ימין. מרגיש לי מעפן. סביר? יש מישהו ששם את הפנורמיות הקטנות על/מעל המראה הרגילה?
    אם בא לך לשים מראה פנורמית אז שים מראה פנורמית. שים זין על כולם ותעשה מה שטוב לך. זה כלל טוב לחיים.

- כמה אתם מביטים במראות כש- "סתם" נוסעים באותו נתיב? מה פיזור הזמנים של מבט העין בהערכה גסה? נגיד 80% קדימה, 15% מראה ימין, 5% מראה שמאל (סתם ממציא)
    לא יודע כמה אבל די הרבה. אני אוהב לדעת מה קורה מאחורי כל הזמן. כל עוד אני לא טס ומשייט במהירות שיכול להיות שאיזה טייס תורן יכול להפתיע אותי מאחור אז אני מסתכל הרבה.

- 120, הילוך שישי. תאוטה לפניי, משחרר מצערת. בודק שוב, 80. יש נזק בלמשוך חזרה בשישי, למעט שההאצה אולי איטית יותר?
    על איזה אופנוע אתה? כל עוד האופנוע מושך נורמלי במהירות הזאת והמנוע לא מגמגם ולא צמודים לך על הזנב אז אני לא רואה שום בעיה.

- עמוד כתום. עובר לנתיב ימין אם פנוי ובולם אקטיבית לאיזור ה-90/100. מאיץ מתישהו בהמשך. מרגיש לי מפגר, אפילו לא בטיחותי קצת, אבל אני לא יודע אילו מצלמות פעילות, ומה מרווח החסד העדכני שבו לא מקבלים קנס (והאם הספידומטר שלי מדויק).
    מה המהלך כשהאח מצלם? באיזה מרחק מגוף המצלמה בערך נמצא שדה התפיסה שלה? אתם נעזרים אקטיבית ב-waze בשביל מודעות מצלמות?
    הכלל הוא פשוט. כל עוד אתה לא יודע תאט. בגדול עדיף לנסוע עם וויז בכל מקרה כי הוא יזהיר אותך משוטרים\האטה\רכב תקוע\מפגעים. על הדרך תלמד איזה מצלמות בדרך שלך אמיתיות ופעילות ואיזה לא ותוכל לנהוג בהתאם גם כשאתה בלי וויז.

- בעלי אופנוע ללא מד הילוכים - אתם סופרים הילוכים תמיד, כלומר יודעים על איזה הילוך אתם בכל עת?
    אף פעם לא חשבתי על זה, יש כנראה איזה ספירה אוטומטית בראש למרות שבגדול אתה אמור לנסוע לפי הדרך ומצב המנוע. אם אתה על האוטוסטרדה אז מן הסתם תעלה בהילוכים עד למעלה לשישי. אם אתה ברמזור אז תרד לראשון\שני, וכך הלאה. אז תכל'ס לא ממש צריך לדעת... הסל"ד גבוה מדי - מעלה, נמוך מדי - מוריד.

- יש לפעמים קו הפרדה מפוספס עם פנסי/ריבועי מתכת משני הצדדים. פחדתי לעבור נתיב דרכו, הרגיש לי שאם שני הגלגלים שלי יעלו על המתכת בו זמנית (הקדמי יהיה על החיצוני בזמן שהאחורי על הפנימי) אני אהיה בבעיה.
    לא מכיר את הקו הפרדה המדובר או לפחות לא עולה לי לראש כרגע.

בכחול סגלגל שקסי.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    בכחול סגלגל שקסי.
    תודה, עזרת לי.

יכול להיות שדווקא קסדות עגולות פשוטות יותר עמידות לנדנודי ראש, כי אין להן את עיקולי הדאווין מאחור? יש לי Scorpion 1400, מאוד נוחה לראש שלי אבל יש לה קימורים ועניינים.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    אני ממש משתדל לדעת מה קורה סביבי כל הזמן. כן- 360 מעלות. זה מאוד חשוב ברכיבה.
    זה מתחיל מזה שכשעוקפים אז בונים תמונה בראש של הרכבים שיש על הכביש, הפיזור שלהם והמהירות של כל אחד ואז אחרי העקיפה יש לך מושג +- מה קורה מאחוריך.
    ואז כל הזמן לוודא במראות שאין שום הפתעה לא רצונית מתקרבת.
    הפתעות באופנוע זה לא נעים.
    אם אתה לא יודע כל הזמן מה קורה סביבך אז תתאמן על זה.
    אם אתה מתעייף מזה סע במהירות ממוצעת במרכז הנתיב הימני. ככה גם אחד לא יפתיע אותך (טוב, נו, לפחות הסיכויים פוחתים משמעותי).
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    עשיית ילדים גם גורמת לשתיית אלכוהול, בדיוק כמו ששתיית אלכוהול גורמת לעשיית ילדים.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    אני ממש משתדל לדעת מה קורה סביבי כל הזמן. כן- 360 מעלות. זה מאוד חשוב ברכיבה.
    זה מתחיל מזה שכשעוקפים אז בונים תמונה בראש של הרכבים שיש על הכביש, הפיזור שלהם והמהירות של כל אחד ואז אחרי העקיפה יש לך מושג +- מה קורה מאחוריך.
    ואז כל הזמן לוודא במראות שאין שום הפתעה לא רצונית מתקרבת.
    הפתעות באופנוע זה לא נעים.
    אם אתה לא יודע כל הזמן מה קורה סביבך אז תתאמן על זה.
    אם אתה מתעייף מזה סע במהירות ממוצעת במרכז הנתיב הימני. ככה גם אחד לא יפתיע אותך (טוב, נו, לפחות הסיכויים פוחתים משמעותי).
    אז יוצא שאתה כל הזמן מטה קצת ראש/גוף לצדדים כדי להציץ במראות בצורה שוטפת, או שהן פשוט מכוונות אצלך יותר אחורה? אצלי הן די פתוחות לצדדים כרגע, כל מה שמאחוריי פחות נגיש לי מתנוחה נייטרלית.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    לא כתבת איזה אופנוע, אבל התופעה היא תופעה קלאסית של קסדה בדיוק במיקום של המערבולות של המגן רוח.
    מגן גבוה יותר יפתור את זה. גם מגן נמוך מאוד יכול לשנות את המצב. אתה תקבל רעש רוח אבל עם פחות מערבולות.

לגבי הילוכים- זה עניין של להרגיש האם המנוע סוחב עגול (מאיץ לאט אבל עובד טוב) או מקרטע.

מהירות בצמתים- אני מוריד מהירות בלי קשר למצלמות. לא חסרים מטומטמים שמתפרצים באדום.

עיני חתול- במהירות איטית זה זורק קצת את הכידון, אבל כל עוד אתה מוכן לזה, אין סכנה אמיתית.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    לא כתבת איזה אופנוע, אבל התופעה היא תופעה קלאסית של קסדה בדיוק במיקום של המערבולות של המגן רוח.
    מגן גבוה יותר יפתור את זה. גם מגן נמוך מאוד יכול לשנות את המצב. אתה תקבל רעש רוח אבל עם פחות מערבולות.

לגבי הילוכים- זה עניין של להרגיש האם המנוע סוחב עגול (מאיץ לאט אבל עובד טוב) או מקרטע.

מהירות בצמתים- אני מוריד מהירות בלי קשר למצלמות. לא חסרים מטומטמים שמתפרצים באדום.

עיני חתול- במהירות איטית זה זורק קצת את הכידון, אבל כל עוד אתה מוכן לזה, אין סכנה אמיתית.
    יש לי NC700, הורדתי את המגן. יכול להיות שלוח השעונים/פנס יוצרים מערבולת?

עיני חתול, טוב לדעת. החצייה זהה גם בגשם? אני תוהה מה הטכניקה הכי נכונה לפחות להעביר את הקדמי בלי לגעת במתכת.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    אם הורדת את מיגון הרוח, זאת כנראה הבעיה.
    לגבי עיני החתול, לדעתי קשה עד בלתי אפשרי לפתח שיטה לא לעבור עליהם אף פעם. בגדול, אתה פשוט צריך להיות מוכן ומודע אליהם, כך שברגע שתעבור עליהם לא תופתע. גם בגשם וגם בשרב זה לא אמור להשפיע על הרכיבה אם אתה מוכן לזה.
    לגבי מבט אחורה אני עם הירושלמי בעניין, משתדל מאוד לדעת בכל רגע מה קורה מסביבי, כי כמו שאמר מר 600, הפתעות כביש על אופנוע זה לא דבר נעים כ''כ. אצלי המראות מכוונות כך שאני רואה חלק מהארגז בשתיהן, ומשתמש במבט לאחור לפני כל שינוי נתיב.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    המגן המקורי של הnc הוא נמוך מדי.
    בדגמי ה750 מ-2016-17 הם שיפרו את זה, אבל עדיין רוב הבעלים מתקינים משקף חליפי גבוה.

לגבי הורדה של המגן לגמרי, בשביל מה?

Senior Member
    הורדתי אותו כשחיברתי פלטה לחיבור מחזיק פלאפון -

IMG_20191006_162915.jpg

ואהבתי את המראה הרבה יותר.

יש הרבה אופנועים בלי מיגון (נגיד כל הקאסטומים שחוצים את ארה"ב), הנחתי שזה עניין של הסתגלות.

Junior Member
    הרכבתי השבוע משקף גבוה ל750 2019 שלי, עכשיו זה הרבה יותר נוח לנסיעה במהירויות הגבוהות של הכלי.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

עשיתי אצל אודיולוג'יק (ת"א) אטמים מותאמים אישית, יקר (300 ש"ח) אבל שווה כל שקל. מומלץ בחום (לא עובד\מכיר וגו.)

- אתם שמים אטמים גם ברכיבה בתוך העיר?
    אם אין לי אטמים, אני לא רוכב. חבל על השמיעה שלך. (אבל זה אני)

סדר את המראות בתצורה שהכי טובה לך, חלק קטן מהכתף שלך נראית במראה והשאר על הדרך. יש מראות פנורמיות כמו זה http://www.riderscan.co.za/
    קניתי אחד כזה, אבל בסוף לא התקנתי אותה, נראה לי מעט לא נוח ומסיח את הדעת.
    בכל עקיפה, תזוזה לנתיב אחר אני מעיף מבט לצד ואחרכך למראה. תמיד זה רעיון טוב לדעת מה נמצא בסביבתך, כדי שלא תופתע.
    לא פעם ולא פעמיים חיי ניצלו (ליטרלי) כי הזזתי את הראש לצד רק כדי לראות טיל דו"ג עף לצדי ונעלם אל האופק, גם מכוניות..
    האמריקאים קוראים לזה head check והבריטים life saver. פשוטו כמשמעו - מציל חיים.

לא (-: , גם כשאני מנסה לזכור , שוכח מהר מאוד כי אני מתמקד במה שקורה בכביש.
    אתה פשוט מרגיש את המנוע ולפי יודע מה ואיפה אתה צריך להיות מבחינת הילוך, אני גם שומר עם הקלאצ' מוכן שאם טעיתי אני מיד יכול לנטרל את הטעות ולחזור להילוך הנכון. באחד מהקורסים שהייתי בהם, אמרו לי משהו מעניין: זה לא באמת משנה באיזה הילוך אתה, העיקר שאתה במצב שאתה מרגיש שהמנוע נוסע חלק- ולא מעמיס מדי ולא איטי מדי כדי שתוכל לתת גז במקרה הצורך. בקיצור - תרגיש את המנוע .

הגיונית יש משהו בדבריך, מעשית מעולם לא נתקלתי בבעיה כזאת.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קיפיבןקיפוד צפיה בהודעה

עשיתי אצל אודיולוג'יק (ת"א) אטמים מותאמים אישית, יקר (300 ש"ח) אבל שווה כל שקל. מומלץ בחום (לא עובד\מכיר וגו.)

- אתם שמים אטמים גם ברכיבה בתוך העיר?
    אם אין לי אטמים, אני לא רוכב. חבל על השמיעה שלך. (אבל זה אני)

סדר את המראות בתצורה שהכי טובה לך, חלק קטן מהכתף שלך נראית במראה והשאר על הדרך. יש מראות פנורמיות כמו זה http://www.riderscan.co.za/
    קניתי אחד כזה, אבל בסוף לא התקנתי אותה, נראה לי מעט לא נוח ומסיח את הדעת.
    בכל עקיפה, תזוזה לנתיב אחר אני מעיף מבט לצד ואחרכך למראה. תמיד זה רעיון טוב לדעת מה נמצא בסביבתך, כדי שלא תופתע.
    לא פעם ולא פעמיים חיי ניצלו (ליטרלי) כי הזזתי את הראש לצד רק כדי לראות טיל דו"ג עף לצדי ונעלם אל האופק, גם מכוניות..
    האמריקאים קוראים לזה head check והבריטים life saver. פשוטו כמשמעו - מציל חיים.

לא (-: , גם כשאני מנסה לזכור , שוכח מהר מאוד כי אני מתמקד במה שקורה בכביש.
    אתה פשוט מרגיש את המנוע ולפי יודע מה ואיפה אתה צריך להיות מבחינת הילוך, אני גם שומר עם הקלאצ' מוכן שאם טעיתי אני מיד יכול לנטרל את הטעות ולחזור להילוך הנכון. באחד מהקורסים שהייתי בהם, אמרו לי משהו מעניין: זה לא באמת משנה באיזה הילוך אתה, העיקר שאתה במצב שאתה מרגיש שהמנוע נוסע חלק- ולא מעמיס מדי ולא איטי מדי כדי שתוכל לתת גז במקרה הצורך. בקיצור - תרגיש את המנוע .

הגיונית יש משהו בדבריך, מעשית מעולם לא נתקלתי בבעיה כזאת.
    תודה. דיברתי עם אודיולוג'יק בבוקר, נראה לי אקפוץ ביום חמישי. כמה זמן האטמים מחזיקים אצלך? עשית עם פילטר?

"
    כמה זמן האטמים מחזיקים אצלך? עשית עם פילטר?
    "
    יש לי אותם כבר יותר משנה וחצי. בלי פילטר. אני שומע כל אמבולנס, ניידת, צפירה בסביבה, ככה שאין מה לחשוש מזה שזה אוטם לך את השמיעה.
    אני שומע גם דיבור ממרחק מטר פלוס.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    אני אישית, רוכב ללא אטמים כלל. במהירויות עירוניות זה לא קריטי לדעתי, בבין-עירוני עלול לפגוע בשמיעה בטווח הארוך.

תלוי באופנוע וקסדה. מניסיוני, דווקא קסדות "חלקות" מתנדנדות פחות, בעיקר בהרכבה. עם האופנוע הפרטי שלי, אין לי שום בעיות עם הרוח במהירויות של עד 140-150. יצא לי לרכב על אופנועים (נייקדים בעיקר) שכבר ב-120 הופכים להיות לא נעימים.
    שוב, כנראה זה האופנוע שלך. על מה אתה רוכב? ניסית להתקין משקף גבוה ורחב?
    בא לך לרכנן אחיזה, תרענן. דווקא בתוך עקומה הייתי מוותר על תנועות הידיים ומשאיר אותן במקומן כדי לבצע היגוי.
    אני תמיד מעדיף לראות את מה שנמצא קרוב לצידי על חשבון הטווח ראיה לאחור. אבל זה אני. חשוב לא לוותר על הפניות ראש במעברי נתיב, כדי לא לפספס את הקטנוע שבדיוק החליט לעקוף אותך מימין
    מעט מאוד. זאת שאלה של קצב - ככל שאתה מהיר יותר, כך קטנים הסיכויים שיפתיעו אותך מאחור.
    אין שום נזק. ישנם 2 מצבים "לא בריאים" - סל"ד מאוד גבוה (קרוב לקו האדום) וסל"ד מאוד נמוך בשילוב עומס גבוה (ניסיון להאיץ בשישי מ-30 קמ"ש). כל השאר זה רק שאלה של העדפה - להאיץ מהר (ואז להוריד הילוך-שניים) או לחסוך דלק (ואז להאיץ לאט יותר ובקצת גז ללא העברת הילוך).
    במסלולים הקבועים אני מכיר את המצלמות בע"פ. אפשר להיעזר בוויז, הוא די אמין. הפער? סביר להניח שעד 25 קמ"ש מעל אף אחד לא יטרח לשלוח לך דו"ח, כי זה רק 250 שקל ללא נקודות (בבין-עירוני), ובכללי לא ראיתי שהמשטרה מתעסקת בדו"חות כאלה. אבל אין סיבה לא להאט למהירות המותרת. השעון שלך אמור לזייף כלפי מעלה לפחות בכמה אחוזים, אז כמה קמ"שים מעל זה עדיין בטווח הבטוח.
    אני מכיר את היחס בין מהירות לסל"ד בהילוך שישי - 4K זה 115, 5K זה 140 וכו'. אם זה לא היחס (5K ואני על 125) - זה אומר שאני בחמישי

כל עוד אתה לא בהטיה או בלימה חריפה, אין בעיה לעלות על הריבועים האלה. לא הכי נעים, אבל זה לא שהאופנוע הולך פתאום לזרוק אותך מעליו.

Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual