סבלתי מאותה בעיה כמו שלך. קניתי לא מזמן את הקסדה הראשונה שלי ובשבועיים הראשונים של הרכיבה הייתי שורט ממש את האוזניים עד כדי קילוף של העור אבל אחרי כמה זמן הריפודים באמת התרחבו ועכשיו זו לא בעיה יותר. מקווה שעזרתי.
רכשתי לפניי כמה ימים קסדה מדגם ספורטיבי. בזמן שהקסדה על הראש נוח לי מאוד, וכיף לרכב איתה(המידה מתאימה לי במאה אחוז).
הבעיה מתחילה בעיקר כשאני מסיר אותה. בהסרה, לא משנה מה אני עושה האוזן מתקפלת וזה משאיר כאב בסחוס של האוזן - החלק החיצוני(קורה רק באוזן ימין).
ניגשתי חזרה לחנות לבדוק את העניין והמוכר אמר לי שהקסדה חדשה וצריך לחכות שהריפודים יתרחבו, שזה עניין של שבוע-שבועיים.
הבעיה הרצינית היא שזה לא כואב רק בזמן הסרת הקסדה, זה כאב חזק שלא חולף גם אחריי שאני מתעורר בבוקר.
קרה כאן למישהו? יש פתרונות/עצות?
סבלתי מאותה בעיה כמו שלך. קניתי לא מזמן את הקסדה הראשונה שלי ובשבועיים הראשונים של הרכיבה הייתי שורט ממש את האוזניים עד כדי קילוף של העור אבל אחרי כמה זמן הריפודים באמת התרחבו ועכשיו זו לא בעיה יותר. מקווה שעזרתי.
אצלי ההתפשרות זה להזכר שהבנדנה בכביסה ולרכב בלי ,
הקסדה הראשונה שלי, הריפודים שינו צבע מהזיעה (לקסדה ראשונה לא היה ריפודים נתיקים)
לאחר חצי שנה (ביחוד בקיץ) כמות השמן והזיעה שניספגו בריפודים לימדו אותי לחבוש בנדנה,
לאחר שהחלפתי קסדה ואני היום בערך כ 3 שנים איתה, הקסדה מבפנים נראת חדשה
ולי הייתה התקפלות של האוזן כאשר הרכבתי אותה וגרם ממש לכאבים
היום אין לי את הבעיות האלו.
אם זה לא מסתדר תוך שבועיים, הייתי דואג להחליף קסדה.
לפני שנתיים קניתי קסדה ספורטיבית וסבלתי מאותה תופעה, לאחר חודש ולאחר סיום נסיעה שהורדתי את הקסדה הרגשתי גוש באוזן ימין.
קבעתי תור לרופא משפחה שהפנה אותי לרופא אוזניים ומשם הדרך למחלקת אף אוזן גרון במרפאת חוץ בוולפסון הייתה מהירה מאוד.
התוצאה הייתה סתימת כלי דם באוזן שיצרה לי גוש שהיה צריך לנקז בחתך של החלק הפנימי באוזן.
שבוע עם תפרים ותחבושת סביב הראש והאוזן לא חזרה לצורתה הרגילה אף פעם.
חודש לא רכבתי או העזתי לשים אף קסדה על הראש לאחר המקרה.
אז מציע לעקוב ולשים לב לכל חבישה והורדה של הקסדה שהאוזן לא מתקפלת.
אוקיי אז במצב שלך אתה שם את הבנדנדה מרצון ועל הדרך זה פותר לך את הבעיה של האוזן זה מעולה ומצויין, אבל רוכב שלא רכב מעולם עם בנדנה ועכשיו כדי למנוע את הכאב באוזן האופציה היחידה שלו זה לשים בנדנה - זאת התפשרות לצערי.
ממש מבאס לשמוע, מקווה שעכשיו המצב בסדר.
יש לי שאלה- היו לך כאבים גם במהלך הרכיבה או כמוני בהסרה של הקסדה?
ופשוט לא התייחסת עד שיום אחד זה היה קיצוני?
קצת obvious, אבל חייב להישאל (לפחות בשביל מי שיחפש בעתיד), כשאתה שם ומוריד את הקסדה, אתה מותח את הרצועות בכוח לצדדים?
אם הריפודים לא יתרחבו תוך כמו ימים אני מציע להחליף ריפוד, בדרך כלל הריפוד מגיע בגדלים שונים, ואם אי אפשר אז להחליף קסדה