ציטוט נכתב במקור על ידי MinorScale צפיה בהודעה
בלמים אתה יכול לעשות בלי שום קשר במוסך
לגבי הפלאג זה לא בלאגן גדול
רק כדאי מאוד לעבוד עם מוט מומנט, אל תתפשר על זה
מה נדבקתם ל"מוט מומנט"?
זה לא מה שיעשה את העבודה שלך איכותית. אולי זה ימנע ממך להרוס הברגה בהידוק יתר, וגם זה לא בטוח.

ממרומי נסיוני (עשור של טיפולים שוטפים, שיפוץ, השמשה לאחר תאונות ומה לא) אני מציע להיזהר כאשר אתה ממליץ למישהו חסר ניסיון וידע טכני לטפל לבד באופנוע.
אופנוע מודרני זאת מכונה עדינה ורגישה. טיפול בה הוא מקצוע שדורש הרבה ידע וניסיון (מהסוג שאפשר לצבור רק תוך כדי עבודה). כל טעות עולה הרבה כסף, כך שאם אתה מרבה לטעות - הטיפול העצמאי אינו משתלם בעליל.

לי בזמנו זה היה חשוב. הוצאתי הרבה זמן והרבה כסף, כדי להפוך להיות מכונאי טוב - והיום אני נהנה מהפירות, כי אני מטפל עצמאית בדוקאטי שלי (שעבר 124 אלף ק"מ, מתוכם מעל 80 אצלי ומתפקד נהדר) ובאופנוע שטח.
אבל הדרך לשם הייתה רצופה בשעות רבות של עבודה, פרוייקטי שיפוץ לא משתלמים, נסיעות לעבודה באוטובוס עקב טעות שבוצעה בטיפול במהלך הסופ"ש... זה לא מתאים לכל אחד.
אין דבר יותר מסוכן מלהגיד ש"לעשות טיפול זה פשוט". נכון שהפעולה פשוטה מאוד, אבל מספיק שתטחן הברגה - ונשארת עם אופנוע מושבת, שיילך בבושת פנים על גרר למוסך, כי למכונאי חצר הממוצע אין את הכלים והמיומנות כדי לתקן הברגה של בורג ריקון. ומה אם זאת הברגה של פלאג? הבחור יקלל את היום שבו הוא לקח ראצ'ט לידיים.

לכן אני אומר: מי שרוצה - שיגש לזה בצורה מקצועית. ללמוד את הטיאוריה, להתאמן על איזה קטנוע ב-200 שקל, לרכוש כלים טובים ובכל עבודה שמתבצעת פעם ראשונה - להיעזר במישהו מנוסה. מי שלא יכול לגשת לזה ככה- עדיף שישלם למוסך. יש הצדקה ל-250-280 שקל שמוסך לוקח לשעת עבודה.