תוצאות 1 עד 14 מ 14

אשכול: מחפש לעבור מקטנוע לאופנוע קטן (כ"ע)

Junior Member

Post מחפש לעבור מקטנוע לאופנוע קטן (כ"ע)

היי, רוכב על קטנועים בערך 20 שנה , מעוניין לעבור לאופנוע 300-400 סמק. קראתי פה באתר על מספר אופנועים שעניינו אותי ורציתי לשאול מה דעתכם, מי מהם מומלץ יותר כאופנוע ראשון? רוכב בערך 60-50 קמ ביום לעבודה וחזרה.
    מתלבט בין:
    ימאהה MT-03
    ב.מ.וו G 310 R
    ק.ט.מ דיוק 390
    תודה

Member
    היי,

אני מבין שאתה מחפש דווקא אופנוע נייקד?

מדוע דווקא אופנוע עד 400 סמ"ק? אתה מוגבל רישיון?

בכול אופן מהאופנועים שציינת, ובהתחשב במרחק היומי שלך, ל 03 יש שני צילינדרים שזה יתרון מסוים.

היו לי בעבר שני דיוק 390 וזה אופנוע נהדר וכיפי מאוד (אך בנושאים מסוימים, מניסיוני, לא מגיע לאיכות גימור יפנית). כאמור - אופנוע שנותן ביצועים מרשימים לנפח ולמחיר וזכה בשבחים במבחנים רבים.

לא מכיר את ה 310 אבל ממה שקראתי לדעתי הוא בנחיתות בתחום המנוע שלו ביחס לאחרים.

תעשה נסיעת מבחן ותראה למה אתה יותר מתחבר.

Junior Member
    תודה על המענה
    יש לי רשיון עד 500 סמ"ק, פשוט מפחד שיהיה לי יותר מידי כח מתחת לתחת, שקלתי לקחת את ה MT07 המוגבל אבל אני חושש.
    יש לך המלצה אחרת לאופנוע ראשון אם לא מתחשבים בסמ"ק?

Senior Member
    CB500X

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ArtemisEnder צפיה בהודעה
    תודה על המענה
    יש לי רשיון עד 500 סמ"ק, פשוט מפחד שיהיה לי יותר מידי כח מתחת לתחת, שקלתי לקחת את ה MT07 המוגבל אבל אני חושש.
    יש לך המלצה אחרת לאופנוע ראשון אם לא מתחשבים בסמ"ק?
    בהחלט כדאי לך להכניס למשוואה את ה CBX כפי שכתב פה Johnny (האופנוע הנמכר ביותר בישראל). אם אתה לא רוצה אופנוע סטייל אדוונצר אז יש את דגם הנייקד של ה CB עם אותו מנוע. לנסיעה של 60 קמ ביום אני מניח שיהיו נוחים לך יותר מהאחרים שציינת - ואיכות הנסיעה גם תהיה טובה יותר.

אני אישית פחות אוהב את הקונספט של אופנועים מוגבלים (אבל זה רק אני). אם תגדיל רישיון אני חושב שאתה יכול בשקט לעלות על אופנוע 650 בקטגוריית הביניים ללא חשש (Z650, SV650 וכד). לא מדובר באיזה כוח בלתי נשלט ואלו אופנועים ידידותיים לרוכב.

בהצלחה
    נערך לאחרונה על ידי Maxi; 17-10-2019 בשעה 12:52.

Member
    כותרת אמורה לתת מידע על השאלה, "שאלה למביני עניין" זאת לא כותרת ראויה.
    Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650

Junior Member
    היות וזה אופנוע ראשון..
    לדעתי קח את הדיוק
    קונים בזול מוכרים בזול
    קרע אותו ,תלמד עלו, גם אם יפול לא קרה יותר מידי.

גם כך אחרי תקופה קצרה תרצה להתקדם
    לכן חבל על הכסף בקטגוריה הזאת
    ומינימום השקעה כספית ומקסימום לימוד ה הראש.

Junior Member
    דיוק 390 בשביל 60 קמ ביום ?!
    מה נסגר איתכם הוא יבקר במוסך כל שבוע וגם יסבול בנסיעה עצמה עם צילינדר יחיד וחוסר במיגון רוח, cb500f/x/r מה שתחליט אופנועים יעשו נסיעות כאלה כמו גדולים ואמינים בטירוף, ולוקחים את כל הואפנועים שהזגרת בכל פרמטר מבחינת ביצועים .

Junior Member

תודה רבה

ציטוט נכתב במקור על ידי Maxi צפיה בהודעה
    בהחלט כדאי לך להכניס למשוואה את ה CBX כפי שכתב פה Johnny (האופנוע הנמכר ביותר בישראל). אם אתה לא רוצה אופנוע סטייל אדוונצר אז יש את דגם הנייקד של ה CB עם אותו מנוע. לנסיעה של 60 קמ ביום אני מניח שיהיו נוחים לך יותר מהאחרים שציינת - ואיכות הנסיעה גם תהיה טובה יותר.

אני אישית פחות אוהב את הקונספט של אופנועים מוגבלים (אבל זה רק אני). אם תגדיל רישיון אני חושב שאתה יכול בשקט לעלות על אופנוע 650 בקטגוריית הביניים ללא חשש (Z650, SV650 וכד). לא מדובר באיזה כוח בלתי נשלט ואלו אופנועים ידידותיים לרוכב.

בהצלחה
    תודה לכולכם, אני בהחלט הולך לנסות את הCBX500, נראה איך זה מתיישב לי ונמשיך משם.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    שלום וברוך הבא לפורום.

הכותרת נערכה - אנא קרא את חוקי הפורום.

תודה.

Member
    אופנוע 500 לא יהיה יותר מדי כוח לאף רוכב שיש לו נסיון של 20 שנה, אפילו אם הנסיון זה רק על קטנועים 50 סמ"ק.
    אלה אופנועים שמיועדים להיות אופנוע ראשון לחלוטין, מאוד נשלטים וידידותיים.
    לרכיבות שלך הייתי ממליץ על אדוונצ'ר כלשהו, CB500X או טרייסר\ויסטרום מוגבלים.
    אולי אפילו איזה NC750X, פחות מרגש מהשאר אבל יתן חסכון אדיר בעלויות.
    Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי decktor צפיה בהודעה
    אופנוע 500 לא יהיה יותר מדי כוח לאף רוכב שיש לו נסיון של 20 שנה, אפילו אם הנסיון זה רק על קטנועים 50 סמ"ק.
    אלה אופנועים שמיועדים להיות אופנוע ראשון לחלוטין, מאוד נשלטים וידידותיים.
    לרכיבות שלך הייתי ממליץ על אדוונצ'ר כלשהו, CB500X או טרייסר\ויסטרום מוגבלים.
    אולי אפילו איזה NC750X, פחות מרגש מהשאר אבל יתן חסכון אדיר בעלויות.
    אני מבין מאיפה התשובה שלך מגיעה אבל אני רוצה להויסף פרספקטיבה אחרת. אני חושב שזה גם מאוד אישי ויש אופנועים גם מתחת ל 500 סמק שמאוד מהנים גם לבעלי ניסיון של שנים. כוח על הנייר הוא לא חזות הכול.

אני למשל רוכב מעל 20 שנה. היו לי 15 אופנועים (בנדיט 1200 היה אחד מהם). היו שלוש שנים בהם רכבתי על שני דיוק 390 ונהנתי מכל רגע. למדתי המון על האופנוע הזה בפרק הזמן הזה. תקרא מבחנים בחו"ל ותבין שאני לא הוזה (-:

הקיצר - אני לא חושב שיש אמת מוחלטת.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אתם לא סותרים אחד את השני.

Member
    תאמין לי שאני יודע שאפשר ליהנות על כלים קטנים, נסעתי במצטבר כ 70,000 קילומטר על שני הכלים 250 שהיו לי, נסעתי איתם לחרמון ולאילת ומאוד נהניתי.
    ובכל זאת למישהו שנוסע 120 ק"מ ביום הייתי ממליץ כלי שיותר מיועד לנסיעות כאלה, במיוחד אם הדבר היחיד שעוצר אותו זה הפחד ש 500 סמ"ק יהיה חזק מדי בשבילו.