מהניסיון שלי, מרץ-אפריל
השאלה מתיחחסת למחיר וכמובן לשנתון שנקבע ברישיון (כלומר אם אני קונה עכשיו, הוא יירשם כ10/2019)
מה קורה לכלים שנקנים בסוף שנה? האם הם נחשבים 2019 או 2020?
מהניסיון שלי, מרץ-אפריל
מה שנרשם ברישיון זה מועד העלייה לכביש ולא שנתון מסוים.
בסוף שנה אתה יכול לקבל הנחות מסויימות כי יש תמיד רצון לשפר את המכירות לסוף השנה הקלנדרית.
יש גם מבצעים לקראת הקיץ (מרץ-אפריל-מאי).
יכולים להיות גם כלים שעומדים אצל היבואן 9-10 חודשים והוא יהיה לחוץ למכור כדי לא להעביר את הכלי על שמו אחרי 12 חודשים.
אני יכול להבין מהתשובות שבנקודת זמן הנוכחית, כדאי לי להמתין לסוף שנה?
עזוב הכל ובדוק נתונים, אם יש שינוי בדגם בתפר בין 2019 ל-2020 לך על הדגם החדש, אם אין שינוי חכה למבצע ותחסוך
כסף. נפילת הערך בעת שינוי דגם גבוהה יותר משינוי בשנתון ללא שינוי בדגם.
קנייה במבצעי סוף השנה תמתן את נפילת הערך שתספוג בקנייה של כלי חדש. למחפשי מציאות ניתן יהיה למצוא אופנועים עם 0 ק"מ
אצל היבואן שנמכרים כיד 2 או כאלה שבשנה הבא יהיה שינוי מהותי, נניח דגמי ה-BMW 1200 יספגו נפילת ערך גבוהה יותר אל מול
דגמי ה-1250 החדשים. זה לא עושה את ה-1200 פחות טוב,רק פחות סחיר.
אם יש לך מועמד או שתיים בדוק הייטב מה הדיל הטוב שתוכל להשיג קנה תיהנה ואל תחשוב על המכירה עד שבאמת תרצה למכור
בכל מצב אי אפשר לצפות את השוק העתידי במרחק של כמה שנים כיוון שהשינויים מהירים.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אם כמות הנסועה שלך ממוצעת וזמן האחזקה באופנוע הוא לטווח ארוך אני ממליץ לנצל את מבצעי סוף השנה בשנתון הנוכחי.
שנת העליה היא הגורם הכי משפיע בעת מכירה. אם אתה מצליח להשיג איזה מבצע בסוף שנה כך שברשיון יירשם בפועל ב2020, הרווחת.
בפועל המבצעים האלה שווים רק בהחזקה ארוכת טווח.
אתן דוגמא במבט לאחור:
עכשיו 2014, אתה תוהה אם לקנות CB650f שנתון 2015 ב66 אלף או לקנות שנתון 2014 בהנחה, במחיר של 61 אלף.
עכשיו 2019 והחלטת למכור את האופנוע. המחירון של 2015 הוא כרגע 30500 והמחירון של 2014 הוא סה"כ 28200.
לא רק שההפרש במחירונים הוא מזערי, אם אתה נוסע את כמות הק"מ שאתה מציין, זה יהיה אופנוע עם מעל 100 אלף ק"מ כך שבסופו של דבר סביר להניח שעבור שניהם תשיג רק סביב ה20.
לדוגמא הקצרה, אני אקח את הNC750 מכיוון שהוא לא עבר שינוי דגם בשנתיים האחרונות.
אם ב2018 יש לך את אותה בחירה, לקנות דגם שנת 2019 ב66 אלף או לקנות דגם 2018 ב61 אלף.
נניח ובסוף 2019 נמאס לך ואתה רוצה למכור, המחירון של שנת 2019, כמשומש עולה היום 56 אלף ושנת 2018 49 אלף.
ה5000 שקל שחסכת הפכו ל7000 שקל שהפסדת עוד לפני שהעלת אותו ליד2.
שים לב שאם אתה קונה דגם שנמצא כבר כמה שנים על הכביש, ברגע שיוצא דגם חדש עם שינויים מהותיים, המחירון יצנח ותאבד יותר.
הרבה אנשים בפורום יגידו לך שבסופו של דבר, כל המשחק עם המחירים יכול להשתלם אבל זו התעסקות שלרוב לא שווה את זה.
בפועל, הלקח הוא יחסית פשוט. אם אתה קונה כלי לטווח ארוך, ההנחות האלה משמעותיות. אם אתה מחפש להפסיד מלא כסף בבת אחת, תקנה כלי חדש ותמכור תוך שנה.
אם אתה קורא על דגם חדש שהולך לצאת לאופנוע שכבר יש לך, תצפה פגיעה רצינית במחירון ברגע שהוא יוצא לשוק ותעשה את השיקולים שלך.
בסופו של דבר, לרכב בארץ עולה המון כך שגם חסכון של 5000 שקל לפה או לשם משנה פחות כשבחישוב גס האחזקה של אופנוע לאורך 5 שנים תעלה יותר מ100 אלף.
למי שלא מאמין, הנה ההוצאות באלפים:
40 - איבוד ערך
39 - דלק (בחישוב של 6.5 שקל לליטר בנסיעה של 1-20)
25 - ביטוח חובה בחישוב גס של 5 לשנה
25 - טיפולים ובלאי סביר בלי להתחשב בבלת"מים
אני רק אתקן טעות שנכתבה כאן,
הnc כן עבר שינוי בשנתיים האחרונות. בדגמי 2019 (או 18, תלוי איך אתה מחשב), שינו קצת את ניהול המנוע כך שאפשר למשוך עוד קצת את ההילוך. ספציפית באופנוע הזה- זה משמעותי.