עמוד 1 מתוך 6 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 87

אשכול: מה לעזאזל קורה לנו? 4 הרוגים ב 72 שעות

צפייה משולבת

Member

מה לעזאזל קורה לנו? 4 הרוגים ב 72 שעות

https://www.ynet.co.il/articles/0,73....html#autoplay
    לפי הדיווחים, כולם בתאונות עצמיות. לא רוצה להיכנס לוויכוח על איכות הדיווחים כי זה לא ממש משנה. כתב פה פעם מישהו חכם, שהוא סיגל לעצמו את ההרגל להתייחס לכל ארוע שקורה לו ברכיבה, כולל הזקנה שעברה באדום, כאשמתו. הרגל טוב. סגולה לאריכות ימים...
    סעו בזהירות!

Member
    הניסוח היותר נכון לדעתי הוא שכל תאונה או כמעט תאונה - אני כרוכב יכולתי למנוע.
    הבעיה היא היא שגם אם 99.9% מההחלטות שלי נכונות, על ה-0.1% שאשגה אשלם ביוקר.
    ועוד בעיה היא שאין לנו גישה לדו"חות התאונה של המשטרה, ולכן אין לנו יכולת ללמוד מטעויות של אחרים, אלא רק משלנו. וזה במקרים מסויימים מאוחר מדי.
    חלק מההרוגים לא צעירים, כנראה שגם הוותק והניסיון לא תמיד עוזרים.

Senior Member
    נכון יש עלייה בכמות ההרוגים בהשוואה לתקופה אשתקד ועל זה צריכים לתת את הדין-אני מאשים בזה את העומסים והצפיפות בכבישים שרק הולכים וגדלים, באי ציות לחוק של הנהגים, בשימוש בנייד ובנהיגה מסכנת חיים כאשר כל אחד חושב רק על עצמו אבל אני לא מנקה אותנו הרוכבים מאשמה, המון רוכבים נוטלים סיכונים, משתוללים ורוכבים על הקצה.
    לגבי הנתונים של רצף ההרוגים-זאת סטטיסטיקה שמתיישרת, כמה שהמשפט הזה קשה...
    Tracer 900

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    אני דוגם את מצב הכבישים בארץ כל שנה לשבועיים במשך ה18 שנים אחרונות, המסקנה שלי היא שהרוכבים מרגישים שהם לא חלק מהקונסטלציה הזאת של משתמשי הדרך ורואים את עצמם בסוג של עולם מקביל שבו החוקים שונים, שאני כתבתי בעבר שהרכיבה בשוליים כאשר התנועה זזה כבר ב50 קמ"ש מסוכנת ומיותרת תקפו אותי (מילולית) והמצב רק החמיר, היום הרכיבה בשוליים מתבצעת כל הזמן גם שהתנועה זורמת.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    אני דוגם את מצב הכבישים בארץ כל שנה לשבועיים במשך ה18 שנים אחרונות, המסקנה שלי היא שהרוכבים מרגישים שהם לא חלק מהקונסטלציה הזאת של משתמשי הדרך ורואים את עצמם בסוג של עולם מקביל שבו החוקים שונים, שאני כתבתי בעבר שהרכיבה בשוליים כאשר התנועה זזה כבר ב50 קמ"ש מסוכנת ומיותרת תקפו אותי (מילולית) והמצב רק החמיר, היום הרכיבה בשוליים מתבצעת כל הזמן גם שהתנועה זורמת.
    תכלס, ממש NFS (Narnia For Stupids)

Member הסמל האישי של Smi1ey
    אני חושב שלפני שמאשימים את התשתיות (ככה התרגלנו בישראל) - נדרש להסתכל על עצמנו.
    בין חינוך לאחראיות ומקצועיות לבין רכיבה ונהיגה יש ללא ספק קשר ישיר שלצערי אנחנו מזלזלים בו.
    עד שלא יבינו את הקשר החשוב הזה - זה לא ישנה על איזה תשתית אנחנו נוסעים.

Banned
    תגובות על הסיבה ליוקר הביטוח בעוד ...3...2...1 ...

בקטע של התשתיות רק לידע כללי, בגרמניה שאתה רוכב בשעות הערב והלילה מחוץ לעיר אתה בחושך מוחלט, אין תאורה חוץ מהפנס הקידמי ויש מלא חיות בר שחוצות את הכביש אז בקטע הזה התשתיות בישראל בהרבה יותר טובות.

בנוסף יש הרבה צמתים באיזורי מגורים בלי תמרורים ופניות שמאלה גם אם יש ירוק מחייבות מתן זכות קדימה לרכבים שבאים ממול, בישראל רק צריך לציית לתמרורים ולרמזורים לא צריך להתאמץ.

חוץ מהצבע המחליק בצמתים מצב התשתיות לא רע בכלל ומתאים למהירות הנסיעה המותרת.

Senior Member הסמל האישי של ees
    כמו שכתבו:
    דבר ראשון כל אחד שייקח אחריות על עצמו.
    לרכב על דו גלגלי זה דבר מסוכן. כמה מסוכן? שכל אחד יצמצם לעצמו את הסיכונים.
    חינוך ואחריות כמו בתחומים אחרים זה ענין של למידה עצמית או חינוך מהבית, בגרות ושיקול דעת.

Member
    אנחנו עם שבו החוקים הם רק המלצה, וזה חלק מהמהות הישראלית, לא משנה אם הגעת מבית עם חינוך טוב או משכונת עוני. כי החינוך הוא מזמן אינו בהכרח גורם משמעותי לאיך אנשים רוכבים\נוהגים, זהו פרט שולי במשוואה.

אני בכיף יכול להכיר אנשים משכילים מבית טוב ממקום עבודתי שלהיות נוסע לצידם ברכב תהיה חוויה נוראית, וכמות העבירות וחוסר האדיבות כלפי משתמשים אחרים הינם דברים של מה בכך. זה לא נובע מרוע, זה לא נובע מכוונת תחילה, זאת פשוט מנטליות שמתקבלת בחברה שלנו כי ככה כולם נוהגים כלפי הזולת.

אנחנו חיים בחברה שבה לעקוף בתור בסופרמרקט על חשבון אחרים זה נורמלי, ולפני שאנחנו רוצים כולה ללכת למוסך בשביל טיפול בסיסי לכלי הרכב שלנו אנחנו צריכים לבדוק מי לא יעשוק אותנו....נו באמת, זה לחיות בחברה שמצד אחד אם אין לך מרפקים ואם אתה לא יודע להילחם על מקומך אתה לא קיים ומצד שני אדיבות וכבוד מתקבלת כחולשה.

לא צבע מחליק, לא תשתיות, ולא אכיפה תשנה דבר, גם לא חינוך - תנסו פעם להעיר לרוכב שביצע מהלך מסוכן בכביש וסיכן אתכם או משתמשים אחרים שבדרך, אין עם מי לדבר כי....אנחנו עם שיודע הכל ואף אחד לא צריך ללמד אותו טריקים חדשים.

הגורם להרוגים הוא המנטליות הישראלית, ואי אפשר להוציא אותה מהאנשים כי זה מה יש.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Oznik צפיה בהודעה
    .
    נראה לי שהכללת פה בטירוף.
    יש תאונות בכל העולם ( יותר או פחות ), אז לכל העולם יש מנטליות ישראלית?

ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    כל מי שהיה בחו"ל במדינה מתורבתת שם לב לזה, תן זכות קדימה זה לא רק חוק זה דבר ראשון אדיבות בסיסית.

Member הסמל האישי של tree
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    כל מי שהיה בחו"ל במדינה מתורבתת שם לב לזה, תן זכות קדימה זה לא רק חוק זה דבר ראשון אדיבות בסיסית.
    כדאי לתת מישהו צריך לבקש. איתות בארץ מביע רק את המובן מאיליו (מסלול רק שמאלה מאותתים, כלי רכב כבר חצי הדרך לעבור נתיב מאותתים ....) ולא כנידרש.

Member
    אנחנו עם שבו החוקים הם רק המלצה, וזה חלק מהמהות הישראלית, לא משנה אם הגעת מבית עם חינוך טוב או משכונת עוני. כי החינוך הוא מזמן אינו בהכרח גורם משמעותי לאיך אנשים רוכבים\נוהגים, זהו פרט שולי במשוואה.

אני בכיף יכול להכיר אנשים משכילים מבית טוב ממקום עבודתי שלהיות נוסע לצידם ברכב תהיה חוויה נוראית, וכמות העבירות וחוסר האדיבות כלפי משתמשים אחרים הינם דברים של מה בכך. זה לא נובע מרוע, זה לא נובע מכוונת תחילה, זאת פשוט מנטליות שמתקבלת בחברה שלנו כי ככה כולם נוהגים כלפי הזולת.

אנחנו חיים בחברה שבה לעקוף בתור בסופרמרקט על חשבון אחרים זה נורמלי, ולפני שאנחנו רוצים כולה ללכת למוסך בשביל טיפול בסיסי לכלי הרכב שלנו אנחנו צריכים לבדוק מי לא יעשוק אותנו....נו באמת, זה לחיות בחברה שמצד אחד אם אין לך מרפקים ואם אתה לא יודע להילחם על מקומך אתה לא קיים ומצד שני אדיבות וכבוד מתקבלת כחולשה.

לא צבע מחליק, לא תשתיות, ולא אכיפה תשנה דבר, גם לא חינוך - תנסו פעם להעיר לרוכב שביצע מהלך מסוכן בכביש וסיכן אתכם או משתמשים אחרים שבדרך, אין עם מי לדבר כי....אנחנו עם שיודע הכל ואף אחד לא צריך ללמד אותו טריקים חדשים.

ציטוט נכתב במקור על ידי ees צפיה בהודעה
    חינוך אך ורק של עצמך. אם תסמוך על אחרים אתה פשוט לא תהיה.
    הפסקתי..הבנתי שאי אשר להוציא את הישראליות והישראלי..

ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    אם אנחנו כבר מכלילים אז הכללה מדויקת הרבה יותר תהיה שכל האוכלוסיה כאן היא מזרחית (תיכון ואירופה) ולא מערבית, למרות שאיכות החיים והתשתיות מזכירות מדינות מערביות.
    במנטליות של עמים מזרחיים אין התייחסות לאנשים זרים. אתה לא מתייחס אליהם ברחוב, הם לא מעניינים בסופר והם גם לא מעניינים בכביש.

עוד מאפיין של תרבויות מזרחיות, זו הנטיה להסחפות ריטורית והשתלחות פרועה ולכן הדיון פה הגיע למחוזות של יאוש למרות ששיעור ההרוגים בתאונות הדרכים בישראל עומד בשורה אחת עם מדינות מערביות מהזן "המתורבת" ביותר ולא מזכיר בשום אופן את המצב במדינות המוצא המזרחיות שלהם.
    גם אם נסתכל על מוצא האנשים והתרבויות השונות, בסופו של יום הרוב אינו מנומס. דעתי האישית כמובן שזה פחות קשור למוצא אלא בהכרח לעובדה שהדורות הקודמים שלנו תמיד היו (ועדיין) תחת איום קיומי מסוג מסוים.

העם עבר שואה, פרוגרומים וניסיונות חיסול לאורך ההיסטוריה, וכרגע, הדור שלנו הוא בסוג של פוסט טראומה מתמשך, אנחנו חיים במוד הישרדות כי אנחנו רגילים לכך. הסימפטומים שאנחנו מדברים עליהם (חוסר הנימוסים, ללא איכפתיות במקרים מסויימים) הם רק תסמינים של משהו הרבה יותר גדול.

ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    אתה צודק, ישנה הכללה כי...הרוב די מתנהלים כך, אך לא תמיד הכל שחור.
    במקרה של תאונה או שכשמישהו במצוקה, כמה אנשים עוצרים לעזור? כולם בערך...ניגוד מוזר אבל יש גם צדדים טובים בישראליות.
    נערך לאחרונה על ידי Oznik; 02-11-2019 בשעה 09:36.

Senior Member הסמל האישי של ees
    לא משנה אם הגעת מבית עם חינוך טוב או משכונת עוני. כי החינוך הוא מזמן אינו בהכרח גורם משמעותי לאיך אנשים רוכבים\נוהגים, זהו פרט שולי במשוואה.
    חינוך אך ורק של עצמך. אם תסמוך על אחרים אתה פשוט לא תהיה.
    Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE