עמוד 5 מתוך 6 ראשוןראשון ... 3456 אחרוןאחרון
תוצאות 61 עד 75 מ 87

אשכול: מה לעזאזל קורה לנו? 4 הרוגים ב 72 שעות

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    רוכב שהשקיע במיגון, קורס רכיבה ורכש כלי עם כל המערכות האלה הוא אדם שמבין את החשיבות של נהיגה בטוחה וחכמה.
    לפחות האדם הסביר.
    לא מסכים איתך.
    עשיתי לא מעט קורסים בחיי, וראיתי שם מספיק רוכבים שלוקחים את המיומנות הנרכשת כדי לרכב מהר יותר ולקחת יותר סיכונים, ולא להגברת הבטיחות.
    לגבי המערכות - לא מסכים איתך בצורה קיצונית. שוב, מניסיוני - הרבה רוכבים עם אסטרטגיית רכיבה טובה מייחסים חשיבות נמוכה יותר למערכות בטיחות, כי הם מבינים שהמערכות האלה מהוות כלי עזר בלבד, שיכלותיו למנוע תאונה מוגבלות.
    רוכבים חסרי אסטרטגיית רכיבה לעומת זאת, מרבים להגיע למצבי חירום, ובונים על המערכות כ"תרופת קסם" שתמנע מהם את התאונה. הם אלה שמייחסים למערכות הנ"ל רמת חשיבות שיוצאת מכלל פרופורציה.
    האמור לעיל נכון העיניי הן לרכב והן לאופנועים.

אגב, חזרה לנושא העצוב...
    מי שזה מעניין אותו, מזומן לנסות לבדוק האם ארבעת הרוכבים ז"ל מכותרת השרשור רכבו על כלים עם מערכות בטיחות כלשהן או לא.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    אם אפשר ברשותכם, אתרום את את החפירה שלי לחפירה המתבצעת כאן.

גרתי שנה בקנדה. מעולם לא צפרו לי ולא צפרתי שם. יש שם לאנשים סבלנות אין קץ וזה בא לידי ביטוי בסופר, במסעדות, ברחוב ובכביש.
    פעם אחת עבדתי עם איזה קבלן ישראלי. נסעתי איתו נסיעה של 20 דקות בהן הוא חתך כמה פעמים וצפרו לו איזה 3 פעמים. זה המון. האמת- התביישתי לשבת לידו. והוא היה מזרחי ממוצע.
    מעבר לנ"ל- כשנכנסים לשכונות המוסלמיות שם נתקלים בתוהו ובוהו בסופר, במסעדות, ברחוב ובכביש.
    אז מי שטוען שהמוצא ה"מזרחי" לא מעיד על סיכוי גבוהה לברבריות טועה.
    ולפני שתקפצו- אני ממוצא מזרחי משני הצדדים. אי לכך מותר לי לטעון בפומבי- יוצאי (ותושבי) ארצות ערב הם הרבה יותר ברברים מיוצאי מזרח אירופה. זה בא לידי ביטוי בכביש בהחלט.

לא טוען שכולם כאלה וממש לא טוען שכל יוצאי מזרח אירופה הם צדיקים סבלניים אבל הסיכוי שהאדיוט בהונדה סיויק או בג'וי מקס שחתך אותך רק כדי להראות שהוא לא פראייר וש"יש לו יותר גדול" הוא ערבי/מוסלמי/"מזרחי" הוא גדול יותר מאשר שיושב שם מישהו התחנך ע"י הורים שחונכו לסובלנות וסבלנות.

ולהתפלסף על הקור של המזרח אירופאים והחום של המזרחים (נקודות הזכות של יוצאי ערב) אפשר עד מחר. אם אנחנו בדיון על גורמי תאונות והתנהגות כביש ברברית אז מי שמסכן יותר את משתמשי הכביש מסביבו בדרך כלל בא מהמוצא חם המזג הזה.

ודובר כאן על נהגי מוניות וחרדים- לדעתי נהגי מוניות מאוד מודעים לנעשה סביבם. הם פשוט בוחרים לשים ז*ן. וזה בשונה מהחרדים שפשוט לא מודעים לנעשה סביבם ונוהגים "בעזרת השם".

כל הנכתב לעיל נכתב ע"י אדם שנוהג ורוכב מעל 20 שנה בירושלים. לא חסרים כאן ערסים, ערבים ודוסים. ככלל, בדר"כ מי שמתנדנדים לו מהמראה חרוזים ו/או קוביות, או שעל הקטנוע שלו יש להבות ו/או כיתובים שונים, הוא זה שבדר"כ יחתוך אתכם או "יפתח" ברמזור כדי להראות שיש לו יותר גדול. אולי זה עניין של אנשים שמרגישים מקופחים ביום יום ומרגישים שעל הכביש הם יכולים להיות עם ידם על העליונה- לא יודע. איני פסיכולוג. אבל אלה העובדות.
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    עשיית ילדים גם גורמת לשתיית אלכוהול, בדיוק כמו ששתיית אלכוהול גורמת לעשיית ילדים.

Senior Member
    עזבו אנחנו נראים פשוט רע, אתמול בנסיעה קצרה מהבית, בירידה ממחלף אלוף שדה ל 4 צפון, אני על הנתיב השמאלי בין הרכבים, מימין עוקף אותי MT 09 עם בחור שמוריד ברך עם הג'ינס עד האספלט, מזגזג בין הרכבים ונותן מכת גז בעיקול שכנראה רק הבקרות מנעו ממנו לעוף בלו-סייד. הרבה מהרוכבים נראים כמו עבריינים משתוללים שמתגרים במלאך המוות.
    Tracer 900

Banned
    וואללה יופי. פתחנו כאן פארטית אנטי פי סי?
    אז נשים.
    (אה, זה אסור?)

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    אם אפשר ברשותכם, אתרום את את החפירה שלי לחפירה המתבצעת כאן.

גרתי שנה בקנדה. מעולם לא צפרו לי ולא צפרתי שם. יש שם לאנשים סבלנות אין קץ וזה בא לידי ביטוי בסופר, במסעדות, ברחוב ובכביש.
    פעם אחת עבדתי עם איזה קבלן ישראלי. נסעתי איתו נסיעה של 20 דקות בהן הוא חתך כמה פעמים וצפרו לו איזה 3 פעמים. זה המון. האמת- התביישתי לשבת לידו. והוא היה מזרחי ממוצע.
    מעבר לנ"ל- כשנכנסים לשכונות המוסלמיות שם נתקלים בתוהו ובוהו בסופר, במסעדות, ברחוב ובכביש.
    אז מי שטוען שהמוצא ה"מזרחי" לא מעיד על סיכוי גבוהה לברבריות טועה.
    ולפני שתקפצו- אני ממוצא מזרחי משני הצדדים. אי לכך מותר לי לטעון בפומבי- יוצאי (ותושבי) ארצות ערב הם הרבה יותר ברברים מיוצאי מזרח אירופה. זה בא לידי ביטוי בכביש בהחלט.

לא טוען שכולם כאלה וממש לא טוען שכל יוצאי מזרח אירופה הם צדיקים סבלניים אבל הסיכוי שהאדיוט בהונדה סיויק או בג'וי מקס שחתך אותך רק כדי להראות שהוא לא פראייר וש"יש לו יותר גדול" הוא ערבי/מוסלמי/"מזרחי" הוא גדול יותר מאשר שיושב שם מישהו התחנך ע"י הורים שחונכו לסובלנות וסבלנות.

ולהתפלסף על הקור של המזרח אירופאים והחום של המזרחים (נקודות הזכות של יוצאי ערב) אפשר עד מחר. אם אנחנו בדיון על גורמי תאונות והתנהגות כביש ברברית אז מי שמסכן יותר את משתמשי הכביש מסביבו בדרך כלל בא מהמוצא חם המזג הזה.

ודובר כאן על נהגי מוניות וחרדים- לדעתי נהגי מוניות מאוד מודעים לנעשה סביבם. הם פשוט בוחרים לשים ז*ן. וזה בשונה מהחרדים שפשוט לא מודעים לנעשה סביבם ונוהגים "בעזרת השם".

כל הנכתב לעיל נכתב ע"י אדם שנוהג ורוכב מעל 20 שנה בירושלים. לא חסרים כאן ערסים, ערבים ודוסים. ככלל, בדר"כ מי שמתנדנדים לו מהמראה חרוזים ו/או קוביות, או שעל הקטנוע שלו יש להבות ו/או כיתובים שונים, הוא זה שבדר"כ יחתוך אתכם או "יפתח" ברמזור כדי להראות שיש לו יותר גדול. אולי זה עניין של אנשים שמרגישים מקופחים ביום יום ומרגישים שעל הכביש הם יכולים להיות עם ידם על העליונה- לא יודע. איני פסיכולוג. אבל אלה העובדות.
    תשמע, כל זה נכון/היה נכון אם כל אותם עולים ממדינות ערב (ושני ההורים שלי נכללים בהם) היו עולים לארץ אתמול. אבל (וזה אבל גדול) הם לא עלו אתמול ולא שלשום, וכמו שנכתב כאן קודם מרוקאים/תוניסאים/עירקים/פרסים אמיתיים, כאלו שעלו לפני דקה למדו ונהגו שם, כבל לא באמת קיימים. יתרה מזאת, ישנם לא מעט אנשים שמתהדרים בהורים ממוצאים שונים (מזרחים, אשכנזים, אתיופים, רוסים, ערבים וכו') כך שאיך תסווג אותם לצורכי הכללה?
    בסופו של דבר כל הישראלים (בהכללה גסה) נוהגים בדיוק כמו שהם מתנהגים, באמונה שרק הם חשובים וכל השאר לא רלוונטי ונחות ולכן אין מה להתייחס אליו בכבוד. ככה זה בתורים (יש לי רק 2 מוצרים, אני רק שאלה וכו'), ככה זה בחניה (רק עצרתי לרגע, מה כואב לך שאני חוסם לך את החניה הפרטית) וכמובן שככה זה בכבישים (אי מתן זכות קדימה, אי איתותים או בדיקה במראות, חיתוך של פקק מימין/שמאל) רק שבכבישים זה גובה תשלום די מהר, אם לא ע"י הפח, אז ע"י הסכין התורנית שתישלף ברגע הנכון.
    המצב כ"כ גרוע שאם תנסה לתת זכות קדימה (בכביש או לא) אתה תיתקל במבט מופתע מבולבל ואף לפעמים כועס.
    אני בגישה של קקטוב, ענישה קשה ומכאיבה על כל מקרה של ביריונות (שוב, בכביש ולא). רק ככה אפשר לחנך ישראלים. ברגע שאותו כוכב כביש יקבל שלילה של חודשיים או 2000 ש"ח קנס כי חתך ברמזור או נכנס לצומת לא פנוייה הוא יחשוב פעמיים לפני (טוב, אולי אחרי פעמיים שלוש). הבעיה היחידה עם זה היא שגם מי שאמור לאכוף את החוקים (קרי המשטרה) הוא ישראלי שאף לובש מדים (שמעניקים לו כוחות על של ביריונות), שלא יודע ולא מעוניין לשמור על החוק בעצמו.
    לגבי נהגי המוניות, אם בהכללה עסקינן, אז כל הנהגים המקצועיים באשר הם- מוניות, אוטובוסים, משאיות, שליחים שוטרי תנועה וכו', אולי מודעים לכביש ויש מאחוריהם 20 שנה על הכביש יומיום אבל הם שמים #ין אחד גדול על כל שאר משתמשי הכביש, ומסכנים אותם פי כמה לעומת הנהג בררה הממוצע.

Member
    הפליג למקומות רחוקים השירשור הזה...
    הוא נפתח על רקע ארבע תאונות עצמיות שלמרבה הצער הסתיימו במות הרוכבים.
    זה לא עיניין של גנטיקה או אנתרופולוגיה. זה כניראה יותר קשור לתשומת לב, שיקול דעת ואולי ניסיון.
    כשמדובר בתאונות עצמיות, אני חושב שזו טעות לחפש סיבות שאינן במרחב השליטה של הפרט. לרובנו אין כניראה משאלת מוות.
    אופנוע מאפשר לנו להגיע למקומות יותר קיצוניים. מנגד הוא פחות סלחן לטעויות.

Senior Member הסמל האישי של ees
    IMG_20191103_111731home.jpg
    זה הסיכום שלי.
    אין לנו אחריות של התנהגות של אחרים, אבל יש לנו על שלנו, גם ביחס אליהם.
    Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי ees צפיה בהודעה
    IMG_20191103_111731home.jpg
    זה הסיכום שלי.
    אין לנו אחריות של התנהגות של אחרים, אבל יש לנו על שלנו, גם ביחס אליהם.
    אם אני ישים מדבקה כזאת אני יחזור מאוחר בערב כל יום, זה יזכיר לי שאני צריך להנות כמה שיותר לפני החפירות של אישתי

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    רשמתי בעבר (פחות או יותר במילים האלו):
    "כשאני יוצא בבוקר מהבית אני נפרד לשלום בידיעה שאני עשוי לא לחזור הבייתה,
    במקרה הטוב יקראו קדיש.
    פחות טוב נהפוך לנטל על החברה משפחה וכו'.
    סביר נשתקם ונראה את העולם מלמטה.
    טוב נשתקם ונחזור ל שתיים.
    יותר טוב נסבול קצת לתקופה.

הכי טוב נקשור שוב את האופנוע ומחר נזכור שהעולם עשוי שוב להשתנות לבלי היכר.......

מי שיאמר שאופנוע זה לא מסוכן כנראה לא מבין את משמעות הדברים.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    אני דוגם את מצב הכבישים בארץ כל שנה לשבועיים במשך ה18 שנים אחרונות, המסקנה שלי היא שהרוכבים מרגישים שהם לא חלק מהקונסטלציה הזאת של משתמשי הדרך ורואים את עצמם בסוג של עולם מקביל שבו החוקים שונים, שאני כתבתי בעבר שהרכיבה בשוליים כאשר התנועה זזה כבר ב50 קמ"ש מסוכנת ומיותרת תקפו אותי (מילולית) והמצב רק החמיר, היום הרכיבה בשוליים מתבצעת כל הזמן גם שהתנועה זורמת.
    תכלס, ממש NFS (Narnia For Stupids)

Senior Member
    יפה איך דיון על כמות הרוגים של רוכבים הפך לדיון על:מנטליות ישראלית, שיבטיות, תרבות מזרח תיכונית ונגיעה של גזענות.
    מנטליות, דת ותרבות בהחלט קשורים למציאות שבאה לידי ביטוי על הכביש ואין צורך לרדת לפסים גזעניים.

קח לדוגמא את האיסלאם - הגישה שם היא שהכל מהשמיים, מכתוב וכו' ... לכן מצד אחד קל יותר להתמודד עם אובדן אולם מצד שני יש בכך גם פן שלילי של הסרת אחריות מהנהג/רוכב.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי מצמץ צפיה בהודעה

קח לדוגמא את האיסלאם - הגישה שם היא שהכל מהשמיים, מכתוב וכו' ... לכן מצד אחד קל יותר להתמודד עם אובדן אולם מצד שני יש בכך גם פן שלילי של הסרת אחריות מהנהג/רוכב.
    איך זה שונה מיהדות? או נצרות?

Senior Member
    איך זה שונה מיהדות? או נצרות?
    באיסלם עניין המכתוב לוקח חלק ישומי נרחב מבחינת הסרת אחריות - אם אתה עושה משהו זה כיוון שכך זה צריך להיות ונקבע מראש. בנצרות אתה חיי כחוטא מהרגע שנולדת ומנסה לכפר על כך וכך הלאה. הגישות הללו ככלל מכתיבות דרך חיים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    וביהדות, הרשות נתונה.

Senior Member
    האלימות האינסופית שמאפיינת את אמריקה הלטינית, דרום אפריקה, סיציליה, רוסיה, פפואה, הפיליפינים, ... איזו דת הכתיבה שם את אורח החיים?
    האיסלאם הוציא מתוכו את הסופיות, האחמדיה ואת הדת הבהאית.
    היהדות רשמה פטנט על דרש מול פשט, לקחה קאנון מקודש שמלא בדיני מוות ואז הוציאה את עונש המוות אל מחוץ לחוק.
    דת זה דבר גמיש.

אני לא מבטל את התפקיד החינוכי שהכנסיות בצפון מערב אירופה מילאו אבל הן עשו את זה משום שזה התאים לתנאים באותם מקומות ולא משום שמדובר במאפיין אינטרינזי של האמונה הנוצרית.