אם אפשר ברשותכם, אתרום את את החפירה שלי לחפירה המתבצעת כאן.
גרתי שנה בקנדה. מעולם לא צפרו לי ולא צפרתי שם. יש שם לאנשים סבלנות אין קץ וזה בא לידי ביטוי בסופר, במסעדות, ברחוב ובכביש.
פעם אחת עבדתי עם איזה קבלן ישראלי. נסעתי איתו נסיעה של 20 דקות בהן הוא חתך כמה פעמים וצפרו לו איזה 3 פעמים. זה המון. האמת- התביישתי לשבת לידו. והוא היה מזרחי ממוצע.
מעבר לנ"ל- כשנכנסים לשכונות המוסלמיות שם נתקלים בתוהו ובוהו בסופר, במסעדות, ברחוב ובכביש.
אז מי שטוען שהמוצא ה"מזרחי" לא מעיד על סיכוי גבוהה לברבריות טועה.
ולפני שתקפצו- אני ממוצא מזרחי משני הצדדים. אי לכך מותר לי לטעון בפומבי- יוצאי (ותושבי) ארצות ערב הם הרבה יותר ברברים מיוצאי מזרח אירופה. זה בא לידי ביטוי בכביש בהחלט.
לא טוען שכולם כאלה וממש לא טוען שכל יוצאי מזרח אירופה הם צדיקים סבלניים אבל הסיכוי שהאדיוט בהונדה סיויק או בג'וי מקס שחתך אותך רק כדי להראות שהוא לא פראייר וש"יש לו יותר גדול" הוא ערבי/מוסלמי/"מזרחי" הוא גדול יותר מאשר שיושב שם מישהו התחנך ע"י הורים שחונכו לסובלנות וסבלנות.
ולהתפלסף על הקור של המזרח אירופאים והחום של המזרחים (נקודות הזכות של יוצאי ערב) אפשר עד מחר. אם אנחנו בדיון על גורמי תאונות והתנהגות כביש ברברית אז מי שמסכן יותר את משתמשי הכביש מסביבו בדרך כלל בא מהמוצא חם המזג הזה.
ודובר כאן על נהגי מוניות וחרדים- לדעתי נהגי מוניות מאוד מודעים לנעשה סביבם. הם פשוט בוחרים לשים ז*ן. וזה בשונה מהחרדים שפשוט לא מודעים לנעשה סביבם ונוהגים "בעזרת השם".
כל הנכתב לעיל נכתב ע"י אדם שנוהג ורוכב מעל 20 שנה בירושלים. לא חסרים כאן ערסים, ערבים ודוסים. ככלל, בדר"כ מי שמתנדנדים לו מהמראה חרוזים ו/או קוביות, או שעל הקטנוע שלו יש להבות ו/או כיתובים שונים, הוא זה שבדר"כ יחתוך אתכם או "יפתח" ברמזור כדי להראות שיש לו יותר גדול. אולי זה עניין של אנשים שמרגישים מקופחים ביום יום ומרגישים שעל הכביש הם יכולים להיות עם ידם על העליונה- לא יודע. איני פסיכולוג. אבל אלה העובדות.