תוצאות 1 עד 15 מ 87

אשכול: מה לעזאזל קורה לנו? 4 הרוגים ב 72 שעות

תצוגה בשכבות

  1. #11
    Member
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    492
    ציטוט נכתב במקור על ידי Oznik צפיה בהודעה
    אנחנו עם שבו החוקים הם רק המלצה, וזה חלק מהמהות הישראלית, לא משנה אם הגעת מבית עם חינוך טוב או משכונת עוני. כי החינוך הוא מזמן אינו בהכרח גורם משמעותי לאיך אנשים רוכבים\נוהגים, זהו פרט שולי במשוואה.

    אני בכיף יכול להכיר אנשים משכילים מבית טוב ממקום עבודתי שלהיות נוסע לצידם ברכב תהיה חוויה נוראית, וכמות העבירות וחוסר האדיבות כלפי משתמשים אחרים הינם דברים של מה בכך. זה לא נובע מרוע, זה לא נובע מכוונת תחילה, זאת פשוט מנטליות שמתקבלת בחברה שלנו כי ככה כולם נוהגים כלפי הזולת.

    אנחנו חיים בחברה שבה לעקוף בתור בסופרמרקט על חשבון אחרים זה נורמלי, ולפני שאנחנו רוצים כולה ללכת למוסך בשביל טיפול בסיסי לכלי הרכב שלנו אנחנו צריכים לבדוק מי לא יעשוק אותנו....נו באמת, זה לחיות בחברה שמצד אחד אם אין לך מרפקים ואם אתה לא יודע להילחם על מקומך אתה לא קיים ומצד שני אדיבות וכבוד מתקבלת כחולשה.

    לא צבע מחליק, לא תשתיות, ולא אכיפה תשנה דבר, גם לא חינוך - תנסו פעם להעיר לרוכב שביצע מהלך מסוכן בכביש וסיכן אתכם או משתמשים אחרים שבדרך, אין עם מי לדבר כי....אנחנו עם שיודע הכל ואף אחד לא צריך ללמד אותו טריקים חדשים.

    הגורם להרוגים הוא המנטליות הישראלית, ואי אפשר להוציא אותה מהאנשים כי זה מה יש.
    ציטוט נכתב במקור על ידי ees צפיה בהודעה
    חינוך אך ורק של עצמך. אם תסמוך על אחרים אתה פשוט לא תהיה.
    הפסקתי..הבנתי שאי אשר להוציא את הישראליות והישראלי..

    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    אם אנחנו כבר מכלילים אז הכללה מדויקת הרבה יותר תהיה שכל האוכלוסיה כאן היא מזרחית (תיכון ואירופה) ולא מערבית, למרות שאיכות החיים והתשתיות מזכירות מדינות מערביות.
    במנטליות של עמים מזרחיים אין התייחסות לאנשים זרים. אתה לא מתייחס אליהם ברחוב, הם לא מעניינים בסופר והם גם לא מעניינים בכביש.

    עוד מאפיין של תרבויות מזרחיות, זו הנטיה להסחפות ריטורית והשתלחות פרועה ולכן הדיון פה הגיע למחוזות של יאוש למרות ששיעור ההרוגים בתאונות הדרכים בישראל עומד בשורה אחת עם מדינות מערביות מהזן "המתורבת" ביותר ולא מזכיר בשום אופן את המצב במדינות המוצא המזרחיות שלהם.
    גם אם נסתכל על מוצא האנשים והתרבויות השונות, בסופו של יום הרוב אינו מנומס. דעתי האישית כמובן שזה פחות קשור למוצא אלא בהכרח לעובדה שהדורות הקודמים שלנו תמיד היו (ועדיין) תחת איום קיומי מסוג מסוים.

    העם עבר שואה, פרוגרומים וניסיונות חיסול לאורך ההיסטוריה, וכרגע, הדור שלנו הוא בסוג של פוסט טראומה מתמשך, אנחנו חיים במוד הישרדות כי אנחנו רגילים לכך. הסימפטומים שאנחנו מדברים עליהם (חוסר הנימוסים, ללא איכפתיות במקרים מסויימים) הם רק תסמינים של משהו הרבה יותר גדול.

    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    נראה לי שהכללת פה בטירוף.
    יש תאונות בכל העולם ( יותר או פחות ), אז לכל העולם יש מנטליות ישראלית?
    אתה צודק, ישנה הכללה כי...הרוב די מתנהלים כך, אך לא תמיד הכל שחור.
    במקרה של תאונה או שכשמישהו במצוקה, כמה אנשים עוצרים לעזור? כולם בערך...ניגוד מוזר אבל יש גם צדדים טובים בישראליות.
    נערך לאחרונה על ידי Oznik; 02-11-2019 בשעה 10:36.

אשכולות דומים

  1. לעזאזל עם הפרסומות בצדדים
    על ידי Amir1 בפורום אוף טופיק
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 04-05-2018, 01:29
  2. תגובות: 30
    הודעה אחרונה: 07-10-2017, 13:15
  3. מה לעזאזל קרה שם?
    על ידי israel בפורום כללי
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 08-08-2016, 00:09
  4. מה לעזאזל קרה פה?
    על ידי אופנובנקיסט בפורום כללי
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 06-05-2016, 23:26
  5. נפל לי בורג, למה לעזאזל אני לא מוצא אותו
    על ידי shaig בפורום פורום טכני
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 30-05-2015, 19:06

הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם אשכולות חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •  
Single Sign On provided by vBSSO