תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: האם מותר לעקוף רכב בתוך הנתיב שלו מצד ימין?

צפייה משולבת

Junior Member

האם מותר לעקוף רכב בתוך הנתיב שלו מצד ימין?

לפי החוק, נתיב הוא "חלק מרחבו של כביש, בין שסומן ובין שלא סומן, המספיק לתנועת טור אחד של כלי רכב, למעט רכב הנע על שני גלגלים."

זאת אומרת שאופנוע יכול על פי החוק לעקוף רכב בכביש חד-סטרי משמאל, ומצאתי פסק דין שמאשר זאת:
    https://www.ruling.co.il/%D7%91%D7%9...e-876634bb8fae

אבל האם חוקי לעקוף את אותו הרכב מהצד הימני של הרכב בכביש דו-סטרי?

לפי דעתי, יותר בטוח לעקוף מצד ימין, בין הרכב למדרכה, מאשר מצד שמאל כאשר יש רכבים הנוסעים כלפיך.

Senior Member
    לא, כי אסור לעקוף מהימין בכלל, חד סטרי, דו סטרי או כל סטרי אחר.
    גם בפסק דין, הוא מתייחס לחד סטרי רחב מספיק שאפשר להחשיב אותו כשני נתיבים ולא נתיב אחד.
    זה לא באמת שהוא פסק שמותר לעקוף בתור הנתיב.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי Track צפיה בהודעה

לפי דעתי, יותר בטוח לעקוף מצד ימין, בין הרכב למדרכה, מאשר מצד שמאל כאשר יש רכבים הנוסעים כלפיך.
    ממש לא.
    אם הרכב סוטה עליך כשאתה בינו לבין המדרכה אין לך מה לעשות חוץ מלהתפלל תוך כדי הפגיעה בך.
    אם אתה עוקף משמאל והוא סוטה יש לך לאן לברוח.
    אם יש רכבים שנוסעים מולך אז אתה מולם. רוב הסיכויים שיבחינו בך. בשונה מהנהג הממוצע שלא שם לב מה קורה בצד ימין של הרכב.

ואם אין לך מקום בטוח לעקוף אז פשוט- אל תעקוף.
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    עשיית ילדים גם גורמת לשתיית אלכוהול, בדיוק כמו ששתיית אלכוהול גורמת לעשיית ילדים.

Member
    עפ"י החוק מותר לעבור על פני מימין במקרים הבאים: כאשר רכב נוסע בנתיב המיועד לפנייה ימינה מותר לו לעבור על פני רכבים הנעים בנתיב משמאל.
    כאשר רכב נמצא בנתיב לפנייה שמאלה ומתכוון לפנות עם שימוש במכווני האיתות מותר לעבור על פניו מימין.
    כאשר שני טורי רכבים נעים במקביל בפקק תנועה, מותר לרכבים בנתיב הימני לעבור על פני רכבים הנעים בנתיב השמאלי.

Senior Member
    גם אילו היה חוקי לעקוף מימין הייתי חושב כמה וכמה פעמים לפני שהייתי עושה כן. פשוט סכנת נפשות.

Senior Member הסמל האישי של כRובי
    ציטוט נכתב במקור על ידי מצמץ צפיה בהודעה
    גם אילו היה חוקי לעקוף מימין הייתי חושב כמה וכמה פעמים לפני שהייתי עושה כן. פשוט סכנת נפשות.
    שני הרוגים אתמול על טימקס. כביש שמתבצעות בו עבודות דרך, נתיב אחד צר יחסית, לכל כיוון. רוכב הטי מקס התבעס מהקצב של המשאית המתנהלת באיטיות לפניו, והחליט לעקוף אותה מימין. ממול הגיעה משאית נוספת. כל אחד מהנהגים סטה מעט ימינה כדי לא לעבור קרוב מדי למשאית המגיעה ממול. לרוכב הטי מקס ולמורכב, לא נותר הרבה סיכוי.
    בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
    אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).

הכרובלוג
    יום מסלול - המדריך המלא

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי כRובי צפיה בהודעה
    שני הרוגים אתמול על טימקס. כביש שמתבצעות בו עבודות דרך, נתיב אחד צר יחסית, לכל כיוון. רוכב הטי מקס התבעס מהקצב של המשאית המתנהלת באיטיות לפניו, והחליט לעקוף אותה מימין. ממול הגיעה משאית נוספת. כל אחד מהנהגים סטה מעט ימינה כדי לא לעבור קרוב מדי למשאית המגיעה ממול. לרוכב הטי מקס ולמורכב, לא נותר הרבה סיכוי.
    עצוב אבל מדויק. לא עוקפים מימין בכלל ובמיוחד לא עוקפים אופנוע מימין.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ^^^
    לגמרי!
    צריך לזכור שמנמנמי הפחיות לרוב לא ממש יודעים למה משמשות המראות צד (חוץ מלדפוק לשכן אותן) ולא מסתכלים בהם יותר מידי. צד ימין הוא הצד שמרוחק מהנהג ולכן קיים בו גם יותר שטח מת, בשילוב עם מה שכתבתי קודם זה יוצר אחלה קוקטייל של תאונה ידועה מראש.

Senior Member הסמל האישי של ees
    בצעירותי על טוסטוס נסעתי מצד ימין לצד מכונית, הנהג פנה ימינה כדי להכנס לחנייה. עפתי באויר ויצאתי בזול עם מכות יבשות.
    100 אחוז אשמה שלי. גם אני במקומו ברכב בנתיב ימני ופונה ימינה לא הייתי טורח לבדוק את השטח הקטן שביני לבין המדרכה.
    מאז למדתי הרבה.

Junior Member
    מסוכן לעקוף מימין, יש מצב שהרכב יעצור ובמהירות הנוסע יפתח דלת ויצא בלי להסתכל בכלל, במקרה הטוב לא תתקע בדלת...

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    משאיות וכלים כבדים אחרים סובלים משטח מת די רציני בצד ימין, אני מניח שנהג המשאית בכלל לא ידע שיש טילמקס מימינו, כי כנראה הקטנוע הגיח לימין מהשטח המת (הדי גדול לכשעצמו) שיש מאחורי המשאית.
    עקיפה, ובכלל כל ההתנהלות בכביש חייבת להיעשות תוך מודעות רבה לשטחים המתים של שאר משתמשי הדרך. הכלל הוא שככל שהרכב גדול יותר (וגבוה ומחוסר חלונות) כך יהיה לו יותר שטח מת.
    אני באופן אישי משתדל לתת צפצוף קל (או הבהוב בתאורה הגבוהה בלילה) לפני כל עקיפה שיש לי ולו ספק הכי קלוש שהנהג השני לא שם לב אלי.

Senior Member הסמל האישי של erani99
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    משאיות וכלים כבדים אחרים סובלים משטח מת די רציני בצד ימין, אני מניח שנהג המשאית בכלל לא ידע שיש טילמקס מימינו, כי כנראה הקטנוע הגיח לימין מהשטח המת (הדי גדול לכשעצמו) שיש מאחורי המשאית.
    עקיפה, ובכלל כל ההתנהלות בכביש חייבת להיעשות תוך מודעות רבה לשטחים המתים של שאר משתמשי הדרך. הכלל הוא שככל שהרכב גדול יותר (וגבוה ומחוסר חלונות) כך יהיה לו יותר שטח מת.
    אני באופן אישי משתדל לתת צפצוף קל (או הבהוב בתאורה הגבוהה בלילה) לפני כל עקיפה שיש לי ולו ספק הכי קלוש שהנהג השני לא שם לב אלי.
    אכן, ואני משתמש בכל ארסנל המופע האור-קולי שיש לכלי להציע אם אני מחליט אם כבר ושקלו כל הקיצים לעקוף רכב, ובעיקר מפלצות גדולות ללא שדה ראיה (גם משמאל ד"א) כשאני קרוב אליו.. הבהובים וצפצופים עצבניים, שיראה וישים לב.
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

לגמרי קריטי לא לעקוף אופנוע מימין

ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    עצוב אבל מדויק. לא עוקפים מימין בכלל ובמיוחד לא עוקפים אופנוע מימין.
    .
    לגמרי קריטי לא לעקוף אופנוע מימין.

ומצד שני לזכור שרוכבים רבים מאד נפגעו מרכב שפנה!!! שמאלה.
    הכל בראש. אמונה ואופטימיות = כח.