שלום רב,
אני רוכב דו גלגלי חדש.
מחפש קסדה ראשונה, חשוב לי שיהיה בה:
- D ring כי הבנתי שזה משמעותי בבטיחות.
- משקף שמש
- בטיחותית מן הסתם
- מאווררת
במחירים האלה ראיתי 3 אופציות:
Agv k1 אין משקף שמש
Agv k3 sv
Hjc i70
אשמח לעצות.
שלום רב,
אני רוכב דו גלגלי חדש.
מחפש קסדה ראשונה, חשוב לי שיהיה בה:
- D ring כי הבנתי שזה משמעותי בבטיחות.
- משקף שמש
- בטיחותית מן הסתם
- מאווררת
במחירים האלה ראיתי 3 אופציות:
Agv k1 אין משקף שמש
Agv k3 sv
Hjc i70
אשמח לעצות.
אם אתה מחפש בטחותית הייתי מתחיל מלחפש 5 כוכבי בטיחות במבחן שארפ:
https://sharp.dft.gov.uk/2019/09/10/...met-rating-29/
אתה יכול לבחור שם יצרן וללחוץ על 5 כוכבים ולקבל את כל הקסדות שעומדות ברייטינג.
יש כאלה שיגידו לך שהמבחן הזה לא מייצג וכל מיני בלבלבלה בסגנון, אבל כיום זה המבחן הכי פומבי ולא תלוי שקיים לנו כקונים.
ולגבי הסגירה-
אני לא חושב שיש לדאבל D יתרון כלשהו אםהקסדה היא של חברה מכובדת.
יש מבצע במטרו לקסדת שארק רידיל+דיבורית בטווח מחירים שלך,תבדוק שווה בהחלט.
https://metro-all.co.il/sale_detail/?sale_id=4084
יש לך בעיה עקרונית להזמין מחו"ל אם אתה יודע מה המידה? מוסיף קסדות כמו Scorpion 1400, Bell RS2, HJC FG-ST. כולן עם משקף, לסקורפ יש גם גם ריפוד עם שליפת חירום, ב-HJC אפשר להחליף את המשקף הפנימי לאחד בהיר. ה-HJC לא קיים בארץ ככל הידוע לי (יש לי - XS אם אתה רוצה למדוד)
נו נו נו... היית יכול לטרוח ולהיכנס ולקרוא לבד. כל המידע כאן: https://sharp.dft.gov.uk/sharp-testing/
בקצרה, כן. קסדה 3 כוכבים תקטין לו בצורה משמעותית מאוד את הסיכויים לשרוד פגיעת ראש קשה למול קסדת 5 כוכבים.
הדירוגים נקבעים לפי הצבעים כש5 כוכבים זה הכל ירוק, או חלק ירוק חלק צהוב, וככל שמדרדרים ככה הדירוג יורד.
הצבעים מייצגים את התאוצה שנמדדה בתוך הקסדה בהתנגשות או בקיצור את הפגיעה למוח.
למשל את הקסדה הזאת: https://sharp.dft.gov.uk/helmets/box-fz1/ לא הייתי לובש גם על אופניים.
הרזולוציה של הכוכבים היא קטנה מאד שלוקחים כוכב אחד ומשווים ל5 אולי אתה מקבל משהוא אבל שאתה נכנס להבדל של כוכב זה כבר זניח מבחינת האנרגיה שהם מצהירים וזה מבלי להיכנס לאיך שהם בודקים ולעובדה שרוב הפגיעות הם במגן הסנטר מה שהם לא בודקים ככה שיכול להיות שקסדת חמש כוכבים לא יודעת להעביר אנרגיה ממגן הסנטר לקסדה בזמן ש3 כוככבים כן, מי יודע.
אם אין לך מושג, אז למה לכתוב ?
הבדל בין 275 ל-500 זה "קטן מאוד"?
Green Peak acceleration up to 275g: the ECE 22.05 test limit at 7.5 m/s. Yellow Peak acceleration up to 300g: the British Standard 6658:1985 test limit at 7.5 m/s used by SHARP as the maximum permitted value for a 5–Star rating. Orange Peak acceleration up to 400g Brown Peak acceleration up to 420g Red Peak acceleration up to 500g Black Peak acceleration in excess of 500g.
שום סטטיסטיקה לא מסכימה עם זה. פגיעות מפוזרות די אחיד.
במקום להתלהם למה לא לקרוא מה שכתבתי?
לקחת את מקרי הקיצון כדי להוכיח משהוא שכתבתי שעם תיקח כוכב אחד לעומת 5 תקבל משהוא אבל ההבדל בין 4-5 בהחלט רזולוציה קטנה.
אתה גם שוכח שהם עושים ממוצא בקביעת הכוכבים ויכול להיות שקסדה שמקבלת ירוק במקום פגיעה שסטיסטית פחות נפגע יכולה להיות עם צהוב במקום יותר חשוב ככה שקסדת 5 כוכבים בסופו של יום תתנהג כמו קסדה של 4
ראשית כל ומאחר ומדובר בקסדה ראשונה שלך, חשוב שתבצע מדידות ולא תזמין סתם כך קסדה אונליין. זה מהותי וקל ליפול על קסדה שלא תתאים למבנה הראש שלך או שתתאים למבנה הראש שלך אך לא תגן כראוי על הלסת/ תפריע למרחב התנועה או תעיק על העורף.
לגופו של עניין, דאבל D זה אחלה (אישית אני אוהב את זה) אבל לא כזה מהותי ומנגנון מודרני ראוי יפתח ויסגר מהר יותר ויהיה נוח יותר לשימוש יום יומי.
אשר למשקף שמש זה חשוב אך תשאל את עצמך האם בכלל תרכב בלילה. ככל ולא, אולי משקף שמש קבוע אקטואלי ואז זה מרחיב את מבחר הקסדות.
אני פחות מעורה במחירי קסדות בארץ ומזמם לא ייבאתי קסדה אז אני לא רוצה סתם להמליץ על קסדות בטווח המחיר הנ"ל בארץ, כך שאשאיר מקום להמלצות לאחרים.
נ.ב.
אישית אני חושב שAGV הן אובררייטד אבל כם הייתי בודק אם יש מבצע טוב באופנוסנטר במסגרת מכירות סוף השנה.
לא חושב שיש יתרון בטיחותי לסגירת דאבל D, הייתי מוסיף לאופציות את הנולאן N87' אני מרוצה מאוד, תמורה מעולה לכסף.
Tracer 900
גם אם ניקח למשל את הקסדה של נולן N87 שקיבלה 4 כוכבים.
במצח ומאחורה היא קיבלה ירוק אבל בצדדים כתום (אפילו לא צהוב) אז מה פתאום אותה קליפה עם אותו חומר סופג זה לא טוב? התשובה היא לא בקסדה אלה בראש dummy שהם משתמשים בו שלא מתאים כמו שצריך לקסדה, אותו הדבר יכול להיות הפוך, קסדה עם 5 כוכבים נלבשת ע"י אדם בשר ודם ועליו היא בעצם תיהיה 3 כוכבים, לכן ההמלצה שהקסדה תתאים לראש, זה לבד מוסיף כוכבים.
מאיפה יש לך מושג איך הראש של הבובה בנוי והאם הוא התאים לקסדה כמו שצריך או לא?
אתה יוצא מנקודת הנחה שבגלל שזה אותה קסדה אז ההגנה תהיה שווה בכל הקסדה וזה פשוט לא נכון כמעט וודאית.
כמו שאמרתי בהתחלה.. אפשר להיכנס לפרטי פרטים ולהתווכח על כל דבר עד קץ הימים.
בסופו של יום זה המבחן היחידי שקיים היום שהוא בלתי תלוי ולא למטרות רווח שחושף את כל הנתונים שלו ועושה דירוג לקסדות.
אפשר להחליט על דעת עצמך שהוא לא רציני ולא קובע או שאפשר ללכת על הsafe side.
בשאיפה שלי זה שכל קסדה שאני לובש תהיה של מותג קסדות מהגדולים עם 5 כוכבים בשארפ ותקן סנל.
יש לא מעט קסדות כאלה שיתנו לך את הטוב מכל העולמות בלי להתפשר.
כן, הם לא יעלו 350 שקל אבל הם גם לא צריכות לעלות 3000 שקל. יש מספיק כאלה באיזור ה1000-1500.