תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: לא מבין את הקטע עם דיאלים

Junior Member

לא מבין את הקטע עם דיאלים

פתחתי כבר שרשור בנושא דומה אבל אני עדיין מבולבל.

כל מי ששאלתי לגבי הS3 250 אומר לי שהוא כלי מצויין.

מצד שני, המחיר שלו ברצפה והמוסך שלי פשוט סירב לקבל את הכלי לתיקון במידה ואקנה אותו. אפילו לבדוק אותו הם לא רוצים.

זאת אומרת שאף על פי שהוא חצי מהמחיר של קטנוע דומה, אני אצטרך למצוא מוסך חדש ולהוציא מי יודע כמה על תיקונים בעתיד.

ובסופו של דבר, למכור אותו לא יהיה קל אז יש פה עוד הפסד.

הייתי כל כך שמח כשחשבתי שמצאתי פה שוק פרוץ אבל אני כבר לא בטוח..

Senior Member
    א. מוסכים לא מטפלים בכל הכלים שיש בשוק.
    ב. אין שום בעיה למצוא מוסך שמטפל בדיאלים.
    ג. העלויות לא אמורות להיות גבוהות, אם כבר להיפך.
    ד. המחיר נמוך כי היבואן הציף את השוק בכלים האלו ע"י מתן תנאי טרייד אין מפנקים מאוד.
    ה. אתה במילא קונה אותו במחיר רצפה, אז מה אכפת לי מהמכירה עוד x שנים? את רוב ירידת הערך מישהו אחר ספג כבר.

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    תקנה ג'וימקס עם 70,000 ק"מ
    נשמע שזה הדבר היחיד שירגיע אותך בנושא..

Junior Member
    זה לא שהם סתם סירבו - הם אמרו לי שהכלי גרוע והם לא רוצים לגעת בו. אפילו להתחייב לבדיקה הם לא הסכימו. לא חשבתי שהתגובה תהיה עד כדי כך גרועה - ברמה של "חרא של כלי."

מצד שני, הם הציעו לי קטנוע של סאן יאנג (לא ג'וימקס) עם אותו ק"מ שנת 2018 במחיר מצויין ואחרי טיפול גדול.

אז אפילו אם הדיאלים יחזיק מעמד בלי טיפול נוסף, יכול להיות מאוד שלא אוכל למכור אותו בכלל עוד כ-6 חודשים כי אף סוכנות יד שניה לא תקנה אותו (או לפחות לא מצאתי אחת שמוכרת עד כה).

ואת הסאן יאנג אני בטוח אוכל למכור, כך שההפסד יהיה קטן בהרבה (אם בכלל). אפילו אם אני מסתכל על הדיאלים כקטנוע "חד פעמי" שאפשר לזרוק לפח אחרי השימוש, הסיכוי שאפסיד 5,500 ש"ח מערך הסאן יאנג הוא אפסי.

ואם הדיאלים כן יתקלקל (כי הוא שנת 2014 אחרי הכל ונראה כזה) אני יפסיד עוד יותר כסף ועוד במוסך שאני לא מכיר (שע"פי החוות דעת לא משהו).

נראה לי שאלך לחפש כמה מוסכים שעובדים עם דיאלים ואשאל אותם כמה שאלות.

ציטוט נכתב במקור על ידי Track צפיה בהודעה
    זה לא שהם סתם סירבו - הם אמרו לי שהכלי גרוע והם לא רוצים לגעת בו. אפילו להתחייב לבדיקה הם לא הסכימו. לא חשבתי שהתגובה תהיה עד כדי כך גרועה - ברמה של "חרא של כלי."

מצד שני, הם הציעו לי קטנוע של סאן יאנג (לא ג'וימקס) עם אותו ק"מ שנת 2018 במחיר מצויין ואחרי טיפול גדול.

אז אפילו אם הדיאלים יחזיק מעמד בלי טיפול נוסף, יכול להיות מאוד שלא אוכל למכור אותו בכלל עוד כ-6 חודשים כי אף סוכנות יד שניה לא תקנה אותו (או לפחות לא מצאתי אחת שמוכרת עד כה).

ואת הסאן יאנג אני בטוח אוכל למכור, כך שההפסד יהיה קטן בהרבה (אם בכלל). אפילו אם אני מסתכל על הדיאלים כקטנוע "חד פעמי" שאפשר לזרוק לפח אחרי השימוש, הסיכוי שאפסיד 5,500 ש"ח מערך הסאן יאנג הוא אפסי.

ואם הדיאלים כן יתקלקל (כי הוא שנת 2014 אחרי הכל ונראה כזה) אני יפסיד עוד יותר כסף ועוד במוסך שאני לא מכיר (שע"פי החוות דעת לא משהו).

נראה לי שאלך לחפש כמה מוסכים שעובדים עם דיאלים ואשאל אותם כמה שאלות.

רגע, תגיד לי אם הבנתי נכון.
    הלכת למוסך שלך, הבעת את הרצון שלך לקנות כלי שלא דרכם והם אמרו לך שהוא חרא ואז באופן נוח במיוחד הציעו לך משהו שזמין אצליהם?
    כמה זמן אתה חי בישראל אמרת ?
    DUCATI Monster 1200s

Member
    לדעתי עניתי לך בשרשור הקודם לגבי מוסך - טיפלתי ב S3 135 שהיה לי אצל ערן רובין ממוסך מוטוטק ברחוב המסגר 53.
    לך אליו - מאמין שהוא ישמח לטפל לך בכלי וגם לעשות בדיקה לפני קנייה. אני לקוח שלו כבר כמה שנים (היום עם אופנוע) ומרוצה מאוד.

וגם, דבר איתו על כלים יד שניה אחרים שאולי יש לו למכירה. הוא נותן שנה אחריות על המנוע שזה די יוצא דופן.

למען הסר ספק, אין לי שום קשר עסקי איתו - אני רק לקוח שלו.
    בהצלחה

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
    It's not about the speed. It's about the ride!

Member
    אם אתה מחפש כלי ל 6 חודשים זה לא הכלי בשבילך זה כלי לא סחיר וסביר להניח שיהיה לך קשה למכור אותו,לך על כלים יותר סחירים למרות ששם יכול להיות שתפסיד יותר כסף אבל לפחות תמכור מהר יותר,הדיאלים מתאים למי שרוצה קטנוע טוב לכמה שנים ואז למכור או לשמור לחלקים.

Senior Member
    אתה שוכח משהו חשוב,
    הג'וימקס הרבה הרבה יותר גניב.
    ציטוט נכתב במקור על ידי erani99 צפיה בהודעה
    וכמו שאומר אחד השכנים שלי הטריפולתאי מנתניה שהיום הוא בכיר בחברת חשמל - "שהלכתי סתם ברחוב פעם אחת בערב בנתניה כשהייתי בן 18, עצרו על ידי מדורניקים ואחרי שאלה~שתיים הכניסו לי מכות, וואלה אולי היה מגיע לי, וחבל שאין אותם היום!!!"
    ציטוט נכתב במקור על ידי erani99 צפיה בהודעה
    מאז שהחלפתי הנאצי מניע כמו כלום בכל טמפ' שלא תהיה ובכל מצב.
    ציטוט נכתב במקור על ידי OneBiker צפיה בהודעה
    תעבור לאשכול הבא סבא

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    אני טיפלתי בדיאלים שהיה לי בהתחלה במוסך הראשי שלהם ברחוב הרצל בת''א, ואחריזה בפרפקט אופנועים בראשון (מוסך מומלץ בחום בלי קשר).
    נכון, היו כמה מוסכים שעיקמו אף כששאלתי אם הם מטפלים בדיאלים, ועל זה נאמר, מי שלא מעוניין לקבל ממני כסף, לא יקבל אותו.
    טיפול לדיאלים לא שונה מהותית מטיפול בכל קטנוע אחר, יש מנוע, יש ווריאטור, יש מערכת חשמל בסיסית וזהו. לצורך העניין טיפול בג'וימקס לא אמור להיות שונה מהותית מטיפול בדיאלים (אני לא מכונאי או מוסכניק, נטו היגיון).
    העניין של סחירות הוא די פשוט, אם אתה לא מנסה לחלוב כל שקל במכירה, תוכל למכור אותו די מהר. אם קנית נכון ובמחיר שוק הגיוני, גם לא תפסיד הרבה כשתרצה למכור. את שלי פירסמתי בהתחלה במחיר שחשבתי שהוא סביר (עם ירידת ערך ממוצעת, ביחס למחיר הקניה) וחיכיתי מעל חודש ליד הטלפון. אחרי שעדכנתי את המחיר למחיר השוק הסביר מכרתי אותו בתוך שלושה ימים.
    דבר נוסף שציינו, האופנוע כ''כ לא גניב שיצא לי להשאיר אותו לא נעול או קשור, עם המפתח החכם בתוך התא איכסון בקטנוע (לא בכוונה כמובן), וכשחזרתי הכל חיכה לי כמו שהשארתי אותו.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    דבר נוסף שציינו, האופנוע כ''כ לא גניב שיצא לי להשאיר אותו לא נעול או קשור, עם המפתח החכם בתוך התא איכסון בקטנוע (לא בכוונה כמובן), וכשחזרתי הכל חיכה לי כמו שהשארתי אותו.
    גם לגנבים יש קווים אדומים...
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    נכון, היו כמה מוסכים שעיקמו אף כששאלתי אם הם מטפלים בדיאלים, ועל זה נאמר, מי שלא מעוניין לקבל ממני כסף, לא יקבל אותו.
    אני לא יודע מה קורה היום עם העניין הזה אבל בזמנו הייתה "הוראה" מהיבואנים הגדולים (עופר ומטרו) למוסכים המורשים שלהם לא לטפל בדיאלים.
    נסיון שלהם לשים מקלות בגלגלים של היבואן החדש בשוק. לא הצליח להם, אלבר עשו זאת על אפם וחמתם.
    במוסכים שהם לא מוסכים מורשים של אף יבואן אף פעם לא הייתה בעיה לטפל בדיאלים.

Member
    לא כולם מטפלים בקטנוע הזה אני יודע מניסיון של שנתיים וחצי איתו,אבל זה סתם לא יודע מה הסיבה.
    הוא אחלה קטנוע במיוחד במחיר שלו אין לו תחרות,אני מכרתי את הקטנוע שלי תוך שבוע בערך.
    זה מהר יחסית במיוחד לדיאלים אבל אפשרי עם הקטנוע במצב טוב וקצת גמישות
    אל תפחד לקנות אותו כי המוסך שלך אומר שהוא חרא ולא אמין שנתיים וחצי הוא היה איתי ולא היה שום בעיה איתו.
    כלי אמין ואם מטופל בזמן לא צריכה להיות בעיה
    בהצלחה

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    גם לגנבים יש קווים אדומים...
    החוק הראשון בשמירה על דו''גי, שהכלי שלך יהיה פחות אטרקטיבי מזה שלידך. בזה דיאלים ניצח הכל, כולל מובי שחוט של שליחים.