המנועים האלה מאוד אמינים.
אני אישית לא הרגשתי שהמנוע "צורח" ב-Z ב-9K (שזה בערך 125 קמ"ש). הוא מסתובב מהר - וזהו.
מזכיר מאוד את סבא שלו, ה-GPX. היה לי לא מעט ניסיון איתם, ודווקא המנועים החזיקו לא רע יחסית לנפח. הקרבורטורים ומערכת החשמל היו הבעיה העיקרית (ואני מדבר על אופנועים בני 20, שהשעון שלהם נמצא מזמן בסיבוב השני).
כרגע, באופן זמני, אני מתנייד על MT-09 של חבר. רשמים יעלו בהמשך בשרשור נפרד, אם מצב-הרוח החופר לא יחלוף.כן, גם הביואל 1200 סמ"ק שהיה לי עשה 20 ק"מ לליטר שזה נתון מעולה ביחס לכח הסוס וגודל המנוע.
אופנועים יורו 2-3 קירור אוויר עם 2 שסתומים לצילנדר מראים צריכת דלק מעולה בדרך כלל.
הטנק האחרון יצא 1/20 עגול. מצד אחד, יש הרבה רוכבי MT שיגידו שזה נתון מדהים. מצד שני, אני ציפיתי ליותר ממנוע מקורר נוזל שעונה לתקן יורו-שקר עדכני.
סגנון הרכיבה - 50% כביש מהיר על 130-140 עם עליות קלות מעל בעקיפות, 50% שוליים ותנועה עמוסה - על טווח של 60-110 קמ"ש.
כנהוג אצלי, השאיפה היא לרכב על מצב גז קבוע, פתיחות עדינות מאוד, מינימום ברקסים.
אופנועים שונים בעליל.איך "
ורסיס 650 - עונה לדרישות, אבל לא נוגע בו אפילו עם מקל" ושורה אח"כ הbaseline ורסיס 300? לא מובן לי..
הורסיס 650 הוא חיקוי מגעיל וזול לדוקאטי שלי. אופנוע כביש מוגבה, עם תצורת המנוע המשעממת ביקום, עיצוב בשקל וחצי ורקורד אמינות מפוקפק.
גם אם להניח בצד את האנטי שיש לי לדגם, זה "סתם אופנוע". בערך כמו NC, רק שהוא אפילו לא הולך עד הסוף עם הקונספט של עצמו.
הורסיס 300 הוא עוף אחר לגמרי. זה הבן של ה-KLE המיטולוגי, אדוונצ'ר קטן עם יכולות לא מבוטלות. אול-ארואונדר אמיתי, אופנוע למי שרוצה לטייל בכביש ובשטח קל - גם אם התקציב שלו נמוך. יש בו את מה שצריך (ראה רשימה בהודעה הראשונה) ואין בו שום דבר שלא צריך (פרט ל-ABS. הגרסא ללא ABS לא מגיעה למחוזותינו, ובכל מקרה - גם עם ABS הוא זול מאוד לקניה).
אולי ההודעה הזאת נראת קצת מוזרה, אבל אי אפשר להבין את התמונה בלי להכיר אותי.
מה ש"הכי עושה לי את זה" באופנועים זה לא צירוף של קילוגרמים, ניוטון-מטרים, כוחות-סוס ותנוחת ישיבה. זה המונח החמקמק הזה שנקרא "אופי", וכאן מי שלא חובב איטלקיות - כבר מאבד אותי.
חלק מה"אופי" הזה זה נאמנות לאיזשהו קונספט שמצליח לדבר אלי. לורסיס 300 יש את זה - הוא "אדוונצ'ר לעניים". לטנרה 660 יש את זה - הוא נוצר "לחצות את סהרה, בהרכבה". הדוקאטי שלי כידוע זה "אופנוע ספורט על עקבים".
אפילו ל-NC יש את הנאמנות הזאת לקונספט - אותו קונספט שמכר בזמנו כמויות מסחריות של סוזוקי אלטו.
לורסיס 650 אין שום קונספט. זה סתם "אחד אופנוע 650".
אני לא קונה כזה.