הכול תקין. אני יותר תוהה איך הגעת למצב שאתה שואל שאלה כזאת אחרי שהוצאת רישיון........
כשאני עומד ברמזור או מתקדם עם הרגלים כשקלאץ' לחוץ האופנוע לא מתקדם לבד,
אבל לדוגמא כשאני מגיע לרמזור/צומת ומאט לכ 10 קמ"ש ומחזיק את הקלאץ' לחוץ עד הסוף, האופנוע עדין מתקדם ובעצם נשאר על ה 5-10 קמ"ש עד שאני למעשה לוחץ על הברקס ועוצר עצירה מוחלטת, רק אז האופנוע לא מתקדם עם הקלאץ' לחוץ.
עכשיו הסיבה שאני שואל את זה כי לקחתי את האופנוע לבדיקה ולא נאמר שום דבר על זה (משמע תקין), ועד כמה שאני יודע זה לא אמור להתקדם בכלל כשזה לחוץ?
ד"א הידית קלאץ' די מתוחה, זאת אומרת שזה מתחיל לשלב רק מהאמצע שלה וכשניסיתי לשחרר את הידית עוד זה עדין נשאר אותו הדבר (למעט השילוב שנעשה מוקדם יותר).
נערך לאחרונה על ידי FishnZone; 03-12-2019 בשעה 13:30.
הכול תקין. אני יותר תוהה איך הגעת למצב שאתה שואל שאלה כזאת אחרי שהוצאת רישיון........
פיזיקה בסיסית לחלוטין.
כשאתה נוסע ב 10 קמ"ש ולוחץ על הקלאץ' אין שום דבר שמניע אותו מצד אחד, ומצד שני אין שום דבר שעוצר אותו. בעולם מושלם על הקרח הגלגל גם היה ממשיך להסתובב לנצח.
אם תסובב את הגלגל כשהוא באוויר בניוטרל או עם קלאץ' לחוץ, הגלגל יסתובב עד שהחיכוך במיסב יגרום לו לעצור.
כנס לוויקיפדיה ותקרא מה זה התמד (מומנטום).
ואם אתה ממש רוצה לבדוק.......
תעביר לניוטרל ותבדוק את המרחק שהאופנוע עובר יחסית למרחק עם קלץ' לחוץ. אם הקלץ' לא מפריד תעבור יותר מרחק מאשר בניוטרל.
באופנוע הקלאץ נמצא בתוך השמן, הצד של המנוע מסובב את השמן והצד של הגלגל מקבל את הסיבוב...
בגדול, זה תקין.
אם תרצו, אין, זו אגדה!
שים אותו על ג'ק וניוטרל ותראה שהאחורי מסתובב. בגלל המצמד הרטוב
בניוטראל הכוח בכלל לא מגיע לקלאץ', הציר המשני בגיר כלל לא מסתובב.
בראשון עם קלאץ' לחוץ יש מצב שהגלגל יסתובב (לא מחוייב).
הF650 להחלפה בדו"ש
מילים הן כמו משחת שיניים,
ברגע שהוצאת אי אפשר להחזיר.
הדיון הזה הזוי/טרולי.
לגלגל (כמו כל גוף) יש מומנט התמד קווי וסיבובי. שניהם בלתי תלויים.
גלגל מסתובב, שתוך כדי סיבוב עולה על קרח, ימשיך להסתובב סביב עצמו וימשיך להתקדם קדימה רק שבניגוד למקרה הרגיל (כשיש חיכוך עם הקרקע), לא בהכרח יהיה קשר בין מהירות הסיבוב למהירות ההתקדמות קדימה ואם מחובר לגלגל מנוע אז המנוע יתרום לסיבוב של הגלגל סביב עצמו אבל לא להתקדמות קדימה.
כל זמן שהגלגל מסתובב סביב עצמו, המומנט הסיבובי יחזיק אותו פחות או יותר עומד (ג'ירוסקופ). אם הוא לא מסתובב אז הוא יפול מהר אבל עדיין ימשיך להתקדם קדימה גם כשהוא שוכב.