תוצאות 1 עד 7 מ 7

אשכול: התייעצות HONDA GROM ככלי ראשון למתחילים

Junior Member

התייעצות HONDA GROM ככלי ראשון למתחילים

הי חברים.
    ראיתי ביוטיוב ים אנשים שקונים את הכלי המצחיק הזה.
    אני ממש התלהבתי, קל, חסכוני וזול, ים תוספות.
    ויש לי כמה שאלות:
    1. מה דעתכם ככלי ראשון לבן 30?
    המטרה ללמוד לרכוב ולעשות קצת תרגילים (בקטנה כן), ללמוד לטפל באופנוע (יש לו ים חלפים, תוספות והוא נראה קל ופשוט לתחזוקה).
    2. מבחינת מהירות סופית/נוחות האם ניתן להרכיב 2 אנשים על הדבר הזה?
    3. יש אנשים עם נסיון על הכלי שיכולים להגיד האם הוא באמת כל כך טוב כמו שמדברים עליו? כלומר יש לו קהל יעד ענק גם מבוגרים גם צעירים מה עושה אותו כל כך מגניב?
    4. ראיתי שבצורי ביצועים כמו הגדלת יניקה ושינויים במנוע שמגדילים בפועל את המנוע ל180CC וכדומה. האם זה חוקי מישהו בכלל בודק?
    תודה לעוזרים

Senior Member
    זה אופנוע קופים... אני מדי פעם מחנה את האופנוע שלי ליד אחד כזה באוניברסיטה והוא מצחיק. הבחור שמחזיק אותו נראה עליו כמו גורילה.
    הוא "מגניב" בקטע היפסטרי והשליטה עליו צריכה להיות פשוטה מאוד אבל זה כלי חלש אפילו במונחים של 125 סמ"ק. הוא סוגר 90 קמ"ש בקושי ואני לא רואה איך אפשר להרכיב איתו בצורה נורמלית.
    לעיר סבבה. מחוץ לעיר הוא לא מתאים.

Junior Member
    פרקטי מחוץ לעיר למישהו כמוך הוא לא יהיה, אבל מלא אנשים אומרים שזה כנראה החוויה הכי כפית שתהיה לך מאופנוע (והאנשים האלה רוכבים על כלים כבדים ביום יום) ו2 איש לא יסתדרו על הכלי הזה.

Junior Member
    EAZY זהו בדיוק מה שאני רואה בסרטונים בארצות הברית בעיקר נוסעים עליהם עשרות אלפים אם לא מאות. משהו מפחיד.
    קהילה שלמה התפתחה ממנו.
    אני מתכוון כל מיני תרגילים וזה הבנתי יותר פשוט וקל לעשות בו או שזו רק תחושה? אישית אותי הוא ממש מדליק למורות שהוא סוג של צעצוע לילדים חח.
    עד כמה מסוכן לנסוע 80 בכבישי הארץ? במידה ולא משתגעים? הייתי בחול עברתי מדינות על כלים חלשים בהרבה.

Senior Member
    הנסיון היחיד שהיה לי בנסיעה דומה היה בטיול שעשיתי עם חברה טובה שרכבה על 125 וכל הדרך נעשתה על 80-85 קמ"ש. אפשרי? בהחלט. אבל לא הרגשתי שזה בטיחותי במיוחד, במיוחד בהתחשב בזה שמשאיות עקפו אותנו כל הזמן, ולרכב על 85 בכביש בו כולם נוסעים על 110-120 זה לא כיף.
    תשקול כלי אחר. במידה ואתה מתכנן להרכיב, לפחות 250 סמ"ק (מעבר ל-250 הביטוח קופץ באלפייה)

Junior Member
    מן הסתם שתרגילים ושעשועים יהו קלים בהחרדה על הכלי הזה למה הוא פאקניג שוקל כמוני חחחח, אבל מה שאמרו מעליי תיקח בחשבון, לנסיעות בין עירוניות ובכבישים מהירים לא הכי פרקטי, בעיקר שיש לך את זן הסיאט לאון שהם זן של ערבים/ערסים שרמת הנהיגה שלהם שואפת ל2 במקרה הטוב והשיקול דעת שלהם שואף למינוס 30 .

Member
    לא יודע אם זה עדיין רלוונטי אבל לי יש אחד אם אתה רוצה לשאול שאלות.
    אני נושק ל 40 (גיל) ו183 (גובה) ויש לי אחד כזה שקניתי אותו כמשהו זמני לפני שלוש שנים
    בקצרה כיף כיף כיף אבל רק לתוך העיר.
    נתחיל מהמינוס - סוגר 90 +- ככה שכביש מהיר זה בעיה. לא שאתה לא יכול ליסוע אבל אתה מרגיש כמו זבוב שם. כל עוד יש פקקים או שזה לא נסיעה ארוכה זה סבבה.
    פלוס - פה יש המון. כמו שאמרתי הוא כיף, זריז וסלחני. (מעולה ככלי ראשון אם שואלים אותי)
    אם אתה רוצה ללמוד סטאנס זה יהיה מושלם (לא מניסיון שלי אבל לא חסר דוגמאות, כולל איזה כתבה שהיתה פעם פה על הנושא).
    לא יקר. עשיתי עכשיו טיפול 10K + העברת טסט עלה לי 730 שקל. דלק אני מתדלק בערך 4.5 ליטר ל150 קילומטר של נסיעה על טורים גבוהים.
    קרה משהו, נפל, נשבר, נגנב... באסה אבל לא אסון כי לא יקר לתקן.
    יש לו המון שיפורים לא יקרים (לא אומר זולים כי שום דבר לא זול פה) אבל בגלל שהוא נפוץ בתאילנד והסביבה יש המון שיפורים של חברות פחות מוכרות.
    קיט מנוע יש עד גם 200 סמק ובטח יותר. חוקי זה לא. אני באופן אישי שיפרתי דברים אחרים (ברקסים, בולמים, גלגלי שיניים, שרשרת, אגזוז, כידון ועוד כמה דברים קטנים)
    בקשר לשיפורים הייתי ממליץ לך לעשות סיבוב אצל HRP. יש להם פריקטים פסיכים על האופנוע הזה (ואחרים) פשוט חפש בגוגל "HRP motors ה.מ מוטורס בע״מ"
    בקשר להרכבה. אז אני באופן כללי פחות אוהב להרכיב (מפריעים לי לכיף) אבל יצא לי וזה סבבה רק צריך קצת סבלנות עד שהוא צובר מהירות.

ודרך אגב
    הכי כיף איתו זה להגיע לאימונים של אופנוען מאומן ולתת בראש שם. נכון שהוא חלש אבל בגלל הגודל, המשקל וזה שהוא נמוך הוא נורא זריז.
    אין כמו לראות איזה MV אגוסטה באיזה 100K מנסה לברוח מצעצוע של 20K