מה קורה אנשים,
יצא לי להסתכל על התוכנית הרב שנתית של נתיבי ישראל לשנים הבאות שפורסמה ב2019 (אומנם שנה באיחור). הרבה מהתוכנית מתארת את הבניה של הנת"צים לצורך הדוגמא בכבישים בין עירוניים. אני חושב שכמעט כול אחד מאיתנו נתקל בזה בתקופה האחרונה וזה הולך להיות מורגש יותר מתמיד ככול שהזמן עובר.
אני באופן אישי אף פעם לא נסעתי באי תנועה השמאלי ולא נותן לזה הצדקה בזמן שיש את שול ימין. עם זאת המציאות היום הופכת לבלתי אפשרית בכבישים בארץ.
דמיינו לכם שעת בוקר, אלפי מכוניות כהרגלם עומדים בפקק בכביש שאורכו קילומטרים ושול ימין לא קיים כי מרחיבים את הכביש במקרה הספיציפי הזה לנת"צ. להשתחל בין מכוניות לאורך קילומטרים זה יותר מלא ריאלי. זה המצב בכביש 4 כול יום ממחלף דרורים בערך עד צומת רעננה. זה לא הולך להסתיים לפני סוף 2022, לפחות ממה שקראתי.
למזלי אני לא עושה את הדרך ההזויה הזאת כול יום אבל ליבי עם הרוכבים שכן.
ראיתי את התוכנית של נתיבי ישראל ואת הפרויקטים המתוכננים לשנים הבאות, והדבר מעמיד כול רוכב במדינה הזאת במציאות הזויה עוד יותר ממה שכבר קיימת גם ככה, גם אותי, לצערי.
הרחבה של כבישים זה דבר מבורך, ובטח שמדובר ב"נתיב אקספרס" בשבילנו (גם אם לא מעוגן בחוק ואצל המשטרה כרגע... אבל נגיע לזה), אבל עד שהדבר קורה, זה פשוט מטרד.
מעבר לזה שרכיבה בתנאים כאלה זה מעמסה נפשית, כול המשחק המיותר עם הקלאץ פשוט מזיין אותו. זה לא להשתחל בין מכוניות כמה עשרות מטרים בצומת לפני רמזור, זה קילומטרים על גבי קילומטרים.
במצב כזה, אני לא רואה סיבה למה שלא יהיה אפשר להיות על האי תנועה השמאלי.
אשמח לשמעו את דעתכם, אני רואה שהנושא לא עולה בכלל, אבל כאחד שהכביש ה"ראשי" שלו כעת נסלל בנת"צ (8 חודשים לקילומטר וחצי של כביש), במצב של פקק, זה סיוט, ואם מישהו חולק עליי, מוזמן לרכב ככה ויגיד לי איך הוא מרגיש.