הי, אני מעוניינת לקנות קטנוע 125 סמ"ק ואשמח להמלצות. הצורך העיקרי הוא כמובן בטיחות ונוחות, מאחר ומדובר בנסיעות יומיומיות לא מאוד קצרות (הוד השרון-ת"א הלוך חזור).
אשמח לרעיונות 🙂
הי, אני מעוניינת לקנות קטנוע 125 סמ"ק ואשמח להמלצות. הצורך העיקרי הוא כמובן בטיחות ונוחות, מאחר ומדובר בנסיעות יומיומיות לא מאוד קצרות (הוד השרון-ת"א הלוך חזור).
אשמח לרעיונות 🙂
בין עירוני על 125 סמ"ק ובטיחות לא הולכים ביחד. את מתכננת לרכב בשעות העומס? מה התקציב שלך?
בכל מקרה, אמנם פחות בקיא בקטנועים אבל ההמלצה שלי היא לקחת את הכלי שהכי קרוב לשיא ההספק של הקטגוריה (14.8 כ"ס). במידה ויש לך רשיון A1 - מאוד מאוד ממליץ להסתכל דווקא על 250 סמ"ק. באספקט הבטיחותי הם ישייטו בכביש מהיר לא על קצה גבול היכולת של המנוע, עם רזרבה לעקיפה, ועלות הביטוח בין 125 ל-250 זהה.
אם אין ברשותך רשיון A1 ואת מוגבלת ל-A2, קטנוע דוגמאת הג'וימקס 125 יעשה עבודה טובה (שימי לב, הוא גניב למדי)
בטיחותי זה לא,
כניראה את מוגבלת ב125 אז הייתי ממליץ על מובי 125
קטנוע קטן ונוח לתפעול ואמין, כל הספינות כמו הג׳וימקס שהציעו מעלי יהיו לך כבדים ויהיה לך קשה לתפעל אותם (מה הגובה שלך?)
או הבחירה שכל הבחורות הולכות עליה.. מיו100
Sent from my iPhone using Tapatalk
"כבדים וקשים לתפעול" - זה ג'וירייד, לא גולדווינג. ידידה טובה שלי רכבה על אחד תקופה, היא בגובהה ממוצע (1.67) ולא הייתה לה שום בעיה איתו. על מובי לא יהיה לה מיגון רוח וכל העסק יהיה צפוף יותר.
מיו הוא אופציה נחמדה אבל אם כבר הולכים על הכיוון הסטייליסטי, לווספה 125 יש הרים של סטייל ומרווח טיפולים מאוד, מאוד נדיב לנפח. אני *אישית* הייתי הולך על וספה, או קטנוע גדול גלגלים בשביל האחיזה (קטן גלגלים מרגיש לי מאוד לא בטיחותי במספר הפעמים שרכבתי על אחד).
צודק אבל רוב הבנות 1.60 -
Sent from my iPhone using Tapatalk
מצטרף להמלצות על 125. ברגע שהכביש נפתח, היכולת לשייט 110 קמ"ש בלי לפוץ את המנוע היא יתרון בטיחותי חשוב.
אם בכל זאת ישנה מגבלה ל-125...
דברים טובים כתבו על ימאהה NMAX. קטן מימדים, איכותי וידיותי לתפעול.
הונדה PCX - אותו עקרון.
פיאג'ו מדלי 125 או הונדה SH יביאו את היתרונות בטיחותיים של הגלגלים הגדולים (אחיזת כביש, התמודדות עם מהמורות) - על חשבון נפח האכסון.
הג'וירייד - קטנוע בינוני, אבל "סטנדרט" בקגוריה בזכות מימדים נדיבים (שמביאים איתם נפח אכסון יפה) ומנוע חזק (יחסית לקטגוריה). אם זאת, מבחינת התנהגות כביש הוא מפסיד לכלים האחרים שציינתי. עוד נקודה - מדובר בדו"ג הגניב ביותר בישראל.
דיאלים S3 125 - דומה לג'וירייד. רק שהוא מעט "מגושם" יותר בעיר. אמינות שנויה במחלוקת (יש מרוצים ויש שלא), איכות הגימור לא מה"טופ" - אך מחיר הרכישה נמוך מאוד, בעיקר כמשומש. הייתי שוקל אם הייתי מחפש בתקציב מנינימאלי.
באופן אישי, כל עוד הנסיעה היא בעיקר בשעות עומס, ועוד 10 קמ"ש בסגירה זה לא פרמטר עיקרי - אני הייתי מסתכל לכיוון גדולי הגלגלים (SH/MEDLEY).
אם הם מרגישים גבוהים ומאיימים (לא ציינת מה הגובה שלך), אז NMAX/PCX.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
המלצה נוספת היא פיאג'ו XEVO 125 - אחד הקטנועים החזקים בקטיגוריה ועם אמינות לא רעה בכלל.
7 הצעות בלי הרבה הסבר.
בטיחותי ? כל הכלים עם 3 גלגלים Tricity 125
מהירות ימאה XMAX (גם כלי איכותי מאוד)
לבטיחות אפשר להוסיף (חובה ) ציוד מיגון תקני
אבל נתחיל בתקציב ? מה התקציב שלך?
מובי 125 אחלה כלי.
רוצה להשתדרג בנוחות ? קחי לך ג'וירייד 125.
אלו כלים בזמנו הייתי רוכב עליהם יום יום בשליחויות והיו עושים את העבודה יופי.
מובי הכי אמין שיש (לא מכיר את הדגם החדש) והוא קצת לא הכי נוח.
הם גם כלים שנמכרים בקלות בשוק.
מובי זה לא קטנוע,מובי זה אל.
מה הגובה שלך ומה התצקיב ? חדש או יד 2 ?
הייתי הולך על הפיאג'ו מדלי 125 ומתקין לו משקף נגד רוח, כלי חזק ויציב מאוד עם ABS... הרבה יותר טוב לבינעירוני מאשר הכלים הקטנים כמו המובי וכו' ובלי קשר זה כלי איכותי יותר ומרווח טיפולים של אחד ל10,000 ק"מ.
תודה על המענה! באמת לא ציינתי פרטים חשובים... הגובה שלי הוא 1.67, רוכבת כיום על G-DINK 125 (בעבר גם היה לי ג'וירייד). ישנה באמת מגבלה מבחינת הרישיון ל-125, לכן לא מסתכלת על 250. מרגישה בטוחה על כלים גדולים יחסית, מיו, מובי מרגישים לי קטנים מדי... והנסיעות הן בין-עירוניות בעיקר (לרוב בשעות העומס ניתן לומר). רוצה לרכוש קטנוע חדש.. מכירה פחות או יותר את המחירים, אבל חשוב לי לשמוע המלצות, כדי לקבל החלטה מושכלת :-)
המלצה שלי: להגדיל את הרישיון (אבל את לא רוצה).
אם כבר 125, הטריסיטי ייתן לך עוד בטחון על הכביש.
עד כמה בטיחות את רוצה? אם הכי הרבה אז טריסיטי 125 או לכל הפחות קטנוע עם ABS, אני מעריך ש לגי' דינק שלך אין ABS?