נשמע כמו עסקה משתלמת, אם לא לוקחים בחשבון שאין רקורד אמינות לא לחברה ולא לדגם.
מעניין לדעת כמה אופנוע כזה מחזיק.
רכיבה ראשונה על הבנלי TRK251 - הבייבי אדוונצ'ר החדש של בנלי שנכנס לקטגוריה החמה הזו במחיר כניסה נמוך, אבל עם מכלולים ברמה גבוהה מהמקובל; עסקה טובה לאופנוע טוב.
http://fullgaz.co.il/%d7%a8%d7%9b%d7...%d7%99-trk251/
![]()
נשמע כמו עסקה משתלמת, אם לא לוקחים בחשבון שאין רקורד אמינות לא לחברה ולא לדגם.
מעניין לדעת כמה אופנוע כזה מחזיק.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
ככה הייתי מצפה מהמיני GS להראות. נשמע די מעניין.
איך בייבי אדוונצ'ר מגיע ל 150 קמ"ש?
זה בייבי זה?
דווקא רקורד האמינות והעמידות של בנלי מהדור האחרון לא רע בכלל ואפילו טוב. יש כ-200 יחידות של TRK502 על הכבישים, ולא שמענו על משהו יוצא דופן.
יש גם מספר דומה של BN251, שהמנוע שלו מניע את ה-TRK251, כך שגם מהבחינה הזו לא צפויות בעיות יוצאות דופן.
הוויסטרום 250 ייבחן בקרוב.
140 קמ"ש מדוד GPS מהירות סופית. לגמרי לא יוצא דופן.
מצויין לצרכן הישראלי, יהיו סקפטים בנושא בגלל מותג ככה ככה אבל אני חושב שהאמינות שלו לא נופלת מהדיוקים ההודים של המותג המהולל, אם לא עוקפת אותם.
אביעד, הייתי רוצה לשמוע את דעתך...
מה לדעתך המהירות (האמיתית, לפי GPS) שבה ה-250-ים המודרניים אינם מווברצים יתר על המידה, שומרים בשרוול יכולת להאיץ כדי לייצר עקיפה והכי חשוב - לא קורעים את המנוע בצורה שמובילה לשחיקה מהירה? אם אפשר להגיד את זה כך - כמה לאט צריך לנסוע, כדי שהמנוע יחזיק עד לקו ה-100 אלף ק"מ ללא שיפוץ, והאם זה בכלל ריאלי?
מניסיוני עם כלי העבר - ה-CBF250 של הונדה למשל, סבל קשות מעבר ל-90-95 קמ"ש.
היונסאנג 250 הרגיש טוב עד כ-110 קמ"ש אמיתיים, מי שרכב מהר יותר - שיפץ מנוע בשלב מוקדם.
ה-GPX250 יכל לשבת על 120-130 כל היום אחרי שינוי קל ביחס ההעברה, אבל הוא כבר חזק משמעותית מהכלים שנמכרים היום.
איפה הכלים שנמכרים היום נמצאים יחסית אל הכלים האלה?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
ה-CBF לגמרי הרגיש טבעי גם ב-100, כל מה שמעבר לזה ממש לא היה נעים וגם מ-100 עקיפות נעשו בחמישי ובשכיבה. ה-CBR לדוגמא יושב בכיף על 110 בגרגור על 7000 סל"ד, ומאיץ מהר ל-130. אני חושב שכל 250 מודרני יכול לשבת על 100-110 כל היום (ומילת המפתח היא מודרני, כלמר הזרקה וקירור מים. מן הסתם שכלי מקורר אוויר עם קרבורטור ירגיש די חנוק ב-110).
110 - בסדר גמור. 100 - מעולה. כל מה שמעבר - פחות.
אם לקטנוע 250 מודרני אין בעיה לשייט ב 110-120 עם עוד רזרבות לעקיפה אז למה שתהייה בעיה לאופנוע שהוא יותר חזק וגם עם יחסי העברה של הילוכים ידניים?
Tracer 900
זה לא מדוייק.
קודם כל, ברוב הקטנועים השעון אופטימי מאוד.
120 קמ"ש אמיתיים בכלים האלה לרוב מתורגמים ל-110 לפי GPS.
שנית, אני לא בטוח שזה אכן "כיף" לקטנוע.
הכרתי בעלי קטנועים שהגיעו לקילומטראז'ים גבוהים בלי לפתוח מנוע. ממה שאני זוכר (מקווה שזכרוני אינו מטה אותי, עבר לא מעט זמן מאז):
אחד מהם רכב על ג'וירייד 200, ועבד כמכונאי. הוא עשה בינעירוני על 80-90, והקטנוע (שנקנה כבר חבוט כהלכה) שימש אותו במשך כמה שנים לנסיעות בינעירוניות.
השני רכב על ג'וימקס 250 דור ראשון, ופעם אחרונה שראיתי אותו - הוא היה על איזור ה-100 אלף. הבחור טייל איתו בכל הארץ (מה שמוכיח שלא חייבים אופנוע טורינג כדי לטייל) - ורכב סביב 100 קמ"ש על השעון בבינעירוני (בפועל - איזור ה-90 קמ"ש אמיתיים).
השלישי רכב על XEVO שהוא קנה כחדש. פעם אחרונה שדברנו, הקטנוע היה בערך בן 5 ועם 70 אלף ק"מ, והבחור טען לאמינות כמעט מוחלטת. הוא טען שהוא משייט סביב 110 על השעון, אם זכרוני אינו מטעה אותי.
המכנה המשותף לכל השלושה:
רוכבים רגועים - מאיצים מתון, שומרים על קצב +/- אחיד, רוכבים במהירות נמוכה משמעותית מהמקסימום.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אם הם יעשו גירסת X שלו, הכלי יהיה מושלם.
כמו שעשו לTRK 501