עמוד 12 מתוך 22 ראשוןראשון ... 21011121314 ... אחרוןאחרון
תוצאות 166 עד 180 מ 335

אשכול: ארפכשד ( KTM אדוונצ'ר 1090) בארץ הקודש

צפייה משולבת

Senior Member

ארכפשד בשירות הציונות

בצהריים התקיימה הכשרה של השומר החדש בשפלה הדרומית. היינו בערך 10 רוכבי אדוונצ'רים כשרובם מכירים מחבורת רכיבה. היינו מספר כתומים GS אפריקה וטנרה. לאחר תדרוך שכלל דגשים של עשה ואל תעשה עלינו על הכלים. המוביל רכב על צרצר והבטיח לשאלתי הקיטבגית התחשבות ושבילים לבנים. נכנסנו לדרך צדדית די יבשה ומשם בשבילים סבירים עד שעצרנו לפני שער בקר: "נמשיך מכאן עד לשם ומי שירצה לעצור יכול לחכות כי נחזור באותה דרך".

מיד אחרי השער הקידמי אפרכשד פגש מרבץ קקי פרות חלקלק וערמומי ויכל לו. אחר כך השביל הצטמצם לשני קוליסים וקצת עשביה ואבנים ואחר כך יותר אבנים ועשביה וכן הלאה. בכל הקטעים היבשים לא היתה בעיה אבל העשב הלח שנמחץ די חלקלק והחלטתי לפני הטיפוס העיקרי שאני עוצר. לא איבדתי שליטה או פחדתי - פשוט נראה לי פחות מתאים בימי קורונה ולאור הניסיון שאין לי כדבר הנכון לעשות. בכל זאת, רכיבה ראשונה בשטח מלבד הקורס.

משם דילגנו דרך הכביש בדרך לאמציה לשביל עפר מקסים שמתצפת על שטחי מרעה נרחבים. רכבתי מס' 2 -3 רוב הזמן ובאחת העליות התלולות והאיטיות שמעתי מנוע אימתני מתקרב במהירות מחרידה משמאל. מסוק שהתאמן באזור כמעט גילח לי את האוזן. קיבלנו תצוגת יכולות קצרה ומרשימה מבחורינו המצויינים. אחר כך ביררנו עם מטיילים מקומיים את מעשיהם ושתינו קפה. סיימנו את השביל בירידה עם דרדרת קלה ועצרנו בכביש הראשי לפרידה. מבחינתי, שילוב מצויין של ציונות ופרקטיקת רכיבה. ניסיתי להתנדב למתמיד לפני שנים. ככה עדיף.

• צריך ללמוד איך לשחק עם הכיוונים של הכידון והידיות ואף פעם לא התאמתי אותם לבד. משפיע מאוד על תנוחת העמידה.
    • אין לי מושג כמה אני "כשיר" לשטח למרות שלא עיכבתי אף אחד. האמת שחסר לי פידבק.
    • אני משער שצמיגי 50-50 או 70 כביש 30 שטח יחזקו את הביטחון העצמי ואולי גם את התנהגות הקידמי.
    • קשה להסביר במלל דרגת עבירות בשטח ונראה שקיים צורך בסולם גלובלי מוסכם ומקובל.
    • הגבול בין שטח שארפכשד מרגיש בו בבית לבין דרך שמאתגרת אותו די מבלבל. בוץ לא טוב. זה כל מה שברור לי כרגע.

לא מעלה תמונות הפעם.
    נערך לאחרונה על ידי קידוזו; 05-04-2020 בשעה 22:56.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member

מה שתאונה קטנה עושה

נפגשנו בבית גוברין.
    ד' קטן קומה עם טנרה עמוס שפצורים ואבק שנראה כאילו יצא מדקאר.
    ח' עם ויסטרום ישן צמיגי כביש וגובה מרשים.
    אנוכי עם צמיגי כביש ומעט שעות שינה.
    קפה סיגריה קשקושי היכרות, מטעינים מסלולים לאופרוד. ד. המנוסה בתא השטח ובעל ניסיון עשיר ברכיבת שטח מסביר שבשישי היה קטע אחד עם בוץ שיהיה עבורנו בעייתי. כזכור המטרה שלי היא להתנסות בשטח ולצבור ניסיון. בוץ עושה לי פחות נעים בגב. מסכמים שנחליט בהמשך. נכנסים לשביל לבן שעביר לכל רכב, קצת אספלט שבור. ד. מהיר בהרבה ואני מאבד איתו קשר עין ולמרות שח' איטי אני מאט קצת כדי לא לשבור את השרשרת לחלוטין. הנוף יפהפה אבל הקצב מהיר לי. ק"מ לפני חיבור מחודש לאספלט בדרך מפותלת עם עשביה ח' שרכב 50-100 מ' מאחורי לא נראה במראות. גם לא אחרי 3 דקות. אני מפרסס בשביל הצר כמו סמיטריילר ומוצא אותו עומד ליד הויסטרום עם ג'ק אמצע. ננעל לי ההגה הוא אומר. ד. מגיע הכידון מרגיש חופשי ומאושר ומנגנון הנעילה לא אמור לנעול כלום גם אם נשבר. ד' מציע לח' שמדובר בתחושה מדומיינת ויוצאים שוב. אני מפרסס ורוכב אחרי ח' שפתאום מסובב את הכידון לשדה ומאיץ עד להתמרחות לא אלגנטית בשיחים. הוא בסדר, קצת מרגש. מרימים את האופנוע, יש נזקים בפלסטיקה וידית ההילוכים. האופנוע עם מיגונים. ד' מגיע ועושים חושבים. מזמינים גרר (3 שעות) ובינתיים ח' זוחל עם רגליים על הקרקע עד לכביש בראשון. מקווה שהגרר ייקח אותו חזרה למרכז למרות שנשבע שאסור לו. באזור אמציה אין כל כך תחבורה ציבורית. נפרדים לשלום וממשיכים עד לעצירת קפה.
    .
    gd.jpg
    .
    GAD (1).jpg
    .
    GAD (1).jpg
    .
    GAD (2).jpg
    .
    GAD (3).jpg
    .
    לכאורה הכל נחמד וכרגיל אבל מלשות, אני וארכפשד כבר לא סחבקים. כי כשאתה רואה מול העיניים מקרוב תאונה- גם אם במהירות ריצה מהירה זה מחדד את ההבדל בין היצור האנושי למכונות הרכיבה. להם לא כואב בגוף ולא בכיס. הביטחון העצמי שלי ששטח שגם ככה לא היה משו ירד לרמות של אדם שפוי. לא מבוהל ולא כלום. פשוט המודעות לחשש והסכנות עולה. במיוחד מהבוץ בהמשך. מסכמים שמגיעים לאזור הבוצי ומחליטים. ד' ממשיך להיות מהיר עבורי ומתרחק מאות מטרים על הטנרה המסוקס שלא סופר חצץ וחריצים. אני מתעקש לרכוב במעטפת הנוחות שלי ובכביש כורכר בינוני היא בערך 40 קמ"ש. מתאמן בתנוחת עמידה שלא תרוקן את האנרגיה אבל גם בלי להישען על הכידון. עם המגיני בירכיים אני חצי נשען חצי חובק את המיכל וזה מסתדר. הדרך מתחילה להיות יותר ויותר חצצית ופחות נתיבים כבושים ונקיים ולפני עליה נעצרים. ד אומר שאחרי העליה יורדים לעמק ויש שם בוץ ונראה אם יבש. בעליה יש אבנים וחריצים עמוקים ואני לא יכול לתכנן מסלול עד למעלה. מציע שהוא יעלה ואני בעקבותיו. ד' חוצה את החריץ באמצע העליה וממשיך בדרדרת קלה והרבה גבשושיות עד לפסגה ונעצר. אני מתנשף ומקפיד על מבט 4-5 שניות קדימה משנה משקל לפני ההיגוי קצת גז במקום שמפחיד ולמעלה.

ארפכשד עם צמיגי כביש משדר רוב הזמן שהכל קטן עליו. אני ממשיך להתאמן בעמידה נוחה ומבט רחוק ולאחר שהקפנו את כל תא השטח שאת חלקו אני מכיר מטיולים רגליים ועל ג'יפ חזרנו לח' שעדיין חיכה. הגרר העמיס את הויסטרום אני העמסתי את ח' (100 ק"ג) שלא דגדג לאפרכשד יותר מדי ודרך שש חזרנו צפונה.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Banned
    לאאכו יא סנובים מי צריך אותכם
    יש עוד אלף כמוכם

(לא התקבלתי למועדון. השבוע. אמרו תבוא מחר בעוד יומיים)

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    קידוזו,
    כל תקופת הdr650 הוא שימש ביומיום כקומיוטר, ובסופשים כאופנוע שטח (שטח שטח, כולל סינגלים ומעלות והכל, לא חוכמה כשהוא שוקל"רק" 160 קילו).
    המסקנה שהגעתי אליה היא שאי אפשר לרכוב בשטח עם צמיגי כביש. נקודה.
    על אחורי עוד אפשר להתפשר, מקסימוםזורקים תחת או נעצרים. קדמי- חייבים משהו עם אחיזה.

בתחילה רכבתי עם mitas e-09 שמוגדרים כ70-30, והתפשרתי בכביש (בדיאר זה לא באמת מפריע, למעט בלאי מוגבר של צמיגים בכביש, ושבשלב מסוים מתחילים "גלים" בשחיקה).
    בהמשך, כשאופי הרכיבות השתנה עברתי לסט שטח וסט 50-50 (אין טעם בצמיגי כביש לאופנוע כזה, ותמיד יהיה איזה שביל שקורץ בדרך הביתה, או בדרך לצפון/דרום)

כמובן, שאם אתה עושה טיולי כביש, תצטרך צמיגים עם ביצועי כביש, אבל השורה התחתונה של החפירה היא, שלרכב עם צמיגי כביש בשטח, פשוט הורס את החוויה, מכניס פחדים (שמובילים להרגלי רכיבה גרועים), וכמו שראית- גורם נזקים.

ו-
    אני לא יכול לערוך, אבל אם תחליט ללכת על צמיגי 50/50, תתרחק מדנלופ d605, ומ- mitas e-07. שניהם היו פח אשפה.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    לאאכו יא סנובים מי צריך אותכם
    יש עוד אלף כמוכם

(לא התקבלתי למועדון. השבוע. אמרו תבוא מחר בעוד יומיים)
    הסבלנות מהשטן...לקח לי כמעט שנה אבל לך יש פרוטקציה

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    ו-
    אני לא יכול לערוך, אבל אם תחליט ללכת על צמיגי 50/50, תתרחק מדנלופ d605, ומ- mitas e-07. שניהם היו פח אשפה.
    התכנון הוא לגמור את הצמיגים הקיימים ולעבור למשהו בסגנון 30- שטח 70 - כביש. נראה לי ש 50\50 יבאס אותי באספלט. כמובן שאם ממש אכנס לעניין אז אולי ה 790 KTM או אפריקה משומש או טנרה 700 או בכלל ה 690 אנדורו. אני טועם, לא יודע עדיין לאן זה יילך. מה שלא ציינתי שהאופנוע מקרקש בשטח כהוגן מהשרשרת ובכלל מרגיש כמו רכבת קיטור על 400 קמ"ש שזה אולי נחמד.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Banned
    קידו אני אלחש לך בשקט ושאף אחד לא ישמע כי זה סוד ואני ממש מחבב אותך . אבל אל תגלה לאחרים. אותם אני לא סובל.
    אידנהו k60

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    קידו אני אלחש לך בשקט ושאף אחד לא ישמע כי זה סוד ואני ממש מחבב אותך . אבל אל תגלה לאחרים. אותם אני לא סובל.
    אידנהו k60
    הוא מתודלק טוב

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    הוא מתודלק טוב
    יותר מ 24 שעות של water fasting and still counting המטרה חמסה ימים אם לא שבעה.

עכשיו אתה תאכל ת'כובע!
    ותתן לי ביקורת אחת על הצמיג הזה, ובמיוחד של פילים כמו ארפשכד.
    עפים עליו בכל העולם! וגם אני עף עליו.
    תפור טיילור מייד לקידו שלנו

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster

עכשיו אתה תאכל ת'כובע!
    לא מכיר תצמיג
    אבל סומך על המילה שלך

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member

עכשיו אתה תאכל ת'כובע!
    אחשלו חמישה ימי צום בשילוב אלכוהול לא נשמע לי אחראי.
    אצל זייתוני יש די הרבה צמיגים כאלה. לאיזה התכוונת?
    http://zeituni-oren.zapages.co.il/%D...D7%99-heidenau
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    אחשלו חמישה ימי צום בשילוב אלכוהול לא נשמע לי אחראי.
    לא איש יקר. כתבתי שהגוף הקיא. והרגשתי ריסט מטורף. (הקיא כמה פעמים כמה שלוקים של מים)
    סתם בשביל הקטע, כשאני סקפטי לחלוטין השתנתי על סטיק לבדיקת קיטונים כמו בדיקת הריון והייתי בטוח שיצא לבן (שלילי)
    יצא כמעט שחור. אמרתי יאללה. בשוונג. אומרים שה36 הראשונות הכי קשות.
    water prolong fasting - גגל

אצל זייתוני יש די הרבה צמיגים כאלה. לאיזה התכוונת?
    http://zeituni-oren.zapages.co.il/%D...D7%99-heidenau
    אבל כתבתי. למה לא מקשיבים לי? k60
    יודע מה? אל תקשיב לי. תגגל. שוב.

Banned
    אני משפשף את העיינים בתמיהה
    אולי ההבדלים הם במידות?
    מה פיספסתי? הזיקנה לא עושה לי טוב

(אבל באמת אל תסמוך עלי ותחפש חוות דעת)

הראשון ששמעתי שמדבר על הצמיג בירכנאו הזה, היה פלג, לפני כמה שנים טובות.
    בכל מקאה:

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    הראשון ששמעתי שמדבר על הצמיג בירכנאו הזה, היה פלג, לפני כמה שנים טובות.
    בכל מקאה:
    הזילזול שלך רק מעיד על הרמה שלך והנומך שלך. וגם על ה"ניסיון" ה"רב" שלך.
    אין כמו להביא סירטון וידאו של מישהו אחר.

את האידנהו הראשון רכשתי בדרך לא דרך ושושו ממישהו שהיו קוטלים אותו אם היה מתפרסם כי שוק הצמיגים מסריח עד הג'אנט.
    אני מניח שלא שמעת על ניסיונות היבוא של מיצו. אולי של עוז?
    את השני מהסוכנות ברחוב הרכבת. (לא זוכר, מטרו?)
    אם לא הייתי רב עם קיריל הייתי קונה את השלישי מזיתוני, שאגב התייעץ עם פלג (שבין היתר דיבר איתי בעניין) אם לייבא אותם.

אז בוא תרגיע בבקשה.