תוצאות 1 עד 6 מ 6

אשכול: תיקון באחריות במוסך מורשה - האמנם?

Junior Member

תיקון באחריות במוסך מורשה - האמנם?

היי,
    אני בעלים של קטנוע חדש (1500 ק"מ) שנקנה מהיבואן.
    לאחרונה התחיל לחצן ההתנעה להתפס לי אחרי לחיצה, מציק ודורש סידור.
    כמו כן, רנאה שיש נזילה קלה מהחבק של צינור נוזל הקירור למנוע.

על פניו דברים מינוריים, קלים ומהירים לטיפול.
    מכיוון שהקטנוע באחריות פניתי למוסך יבואן שכרגע נמצא בספירת מלאי ולכן אין תורים בכלל לתקופה הקרובה.
    המליצו לי לפנות לאחד ממרכזי השירות - מוסך מורשה.
    פניתי לאחד שקרוב למקום מגורי, זכיתי לתשובה "לא קנית אצלי, אין שירות. לך ליבואן שיטפל בך".

האם העניין נורטיבי / חוקי?
    האם בהיותו מוסך מורשה ומרכז שירות של היבואן, הוא לא מחוייב לקבל אותי לעניין האחריות ואחר כך להתחשבן על הנושא עם היבואן?

תודה

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    פנה ליבואן, שיחת טלפון מספיקה, בקש שיפנו אותך למרכז שירות עבורך, וציין גם ממי קיבלת את התשובה שקיבלת.
    ולשאלתך- כן, כל מוסך מורשה של היבואן צריך לקבל אותך ולטפל בך.

עם זאת- אל תתעקש ללכת למוסך שלא רוצה אותך. זה פתח לצרות. אם הוא נותן שירות חרא ולא בא לו עליך יש לו מספיק דרכים "לנקום" בך אם הוא יחויב לטפל בך.
    יש לו רשימת סיבות לעכב אותך ולחייב אותך על דברים אחרים אם הוא ממש חרא. לדוגמא- להזיק לך לצמיג או לברקסים (דברים שאינם במסגרת האחריות), ולחייב אותך על תיקונם. במערכות בטיחותיות כאלה למיטב הבנתי יש לו הזכות לא לשחרר לך את הקטנוע מהמוסך אם לא תיקנת.
    כמובן, מדובר על מקרי קיצון אבל אנחנו בישראל, הכל קורה פה.

טלפון ליבואן, תקליט את השיחה, תפעל עפ"י עצתם, ואם לא יפנו אותך מיד ובינתיים יקרה משהו תהיה לך הוכחה שאתה לא הזנחת.
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    עשיית ילדים גם גורמת לשתיית אלכוהול, בדיוק כמו ששתיית אלכוהול גורמת לעשיית ילדים.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    פנה ליבואן, שיחת טלפון מספיקה, בקש שיפנו אותך למרכז שירות עבורך, וציין גם ממי קיבלת את התשובה שקיבלת.
    ולשאלתך- כן, כל מוסך מורשה של היבואן צריך לקבל אותך ולטפל בך.

עם זאת- אל תתעקש ללכת למוסך שלא רוצה אותך. זה פתח לצרות. אם הוא נותן שירות חרא ולא בא לו עליך יש לו מספיק דרכים "לנקום" בך אם הוא יחויב לטפל בך.
    יש לו רשימת סיבות לעכב אותך ולחייב אותך על דברים אחרים אם הוא ממש חרא. לדוגמא- להזיק לך לצמיג או לברקסים (דברים שאינם במסגרת האחריות), ולחייב אותך על תיקונם. במערכות בטיחותיות כאלה למיטב הבנתי יש לו הזכות לא לשחרר לך את הקטנוע מהמוסך אם לא תיקנת.
    כמובן, מדובר על מקרי קיצון אבל אנחנו בישראל, הכל קורה פה.

טלפון ליבואן, תקליט את השיחה, תפעל עפ"י עצתם, ואם לא יפנו אותך מיד ובינתיים יקרה משהו תהיה לך הוכחה שאתה לא הזנחת.

שכחתי לציין,
    בשיחת הטלפון למוקד של מוסך היבואן, כשנאמר לי שהם בספירות מלאי וכדאי לי לפנות למרכז שירות, אמרה המוקדנית כי חלק מהמוסכים יסרבו לקבל אותי, אבל הם צריכים.

מה זה אומר בעצם, שהיבואן יודע על מוסכים מורשים סוררים, נציגיו שמעוותים את ההסכם בניהם?
    דבר כזה מקובל ועובר בשתיקה?

לצורך העניין, אני לא שולל הגשת תביעה בנושא במידה ומרכז השירות חרג מההסכם שעליו הוא חתום, שכן עלול להגרם לי נזק בשל הנזילה וכמובן הזמן שאותו בזבזתי בפנייתי למוסך שהיה אמור לטפל בי.
    זה כמובן בלי להתייחס לעניין התשובה המזלזלת, הפגיעה האישית וכדומה.

- כמובן שלא אבחר לטפל במקום סורר שאינו מעוניין לקבל אותי, גם אם "יוכרח" על ידי היבואן.
    עניין הנזק הצפוי לא נראה מופרך, כמו שרשמת, אנחנו בישראל.

תודה.

Member
    אני לא בקיא בהגדרות של "מוסכי יבואן" יותר מדי חוץ מהעובדה הפשוטה שהם מורשים "רשמית" (שבתאכלס זה חארטה אחת גדולה, אבל בסדר) לטפל בכלים שאותו יבואן מייבא.

הם לא אמורים לתת לך שירות בחינם, כי הם לא היבואן, הם רק מורשים למכור כלים ולטפל בהם, של אותו מותג.
    יש מוסכי יבואן ושם דברים כאלה צריכים להתבצע.

שמסתכלים על זה מהצד, יבואן "אמיתי" אחד עם מוסכים וסוכניות שלו יש רק אחד בישראל, ושמו מטרו.
    כול השאר... קצת פחות, בלשון המעטה. יש את עופר אבניר עם 2-3 סניפים והונדה עם סניף וחצי. לא יודע.

יכול להיות שאני טועה בהקשר של השירות, אבל זה מה שנראה לי.
    ככה או ככה למוסך כזה לא הייתי נכנס יותר.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 1122 צפיה בהודעה
    אני לא בקיא בהגדרות של "מוסכי יבואן" יותר מדי חוץ מהעובדה הפשוטה שהם מורשים "רשמית" (שבתאכלס זה חארטה אחת גדולה, אבל בסדר) לטפל בכלים שאותו יבואן מייבא.

הם לא אמורים לתת לך שירות בחינם, כי הם לא היבואן, הם רק מורשים למכור כלים ולטפל בהם, של אותו מותג.
    יש מוסכי יבואן ושם דברים כאלה צריכים להתבצע.

שמסתכלים על זה מהצד, יבואן "אמיתי" אחד עם מוסכים וסוכניות שלו יש רק אחד בישראל, ושמו מטרו.
    כול השאר... קצת פחות, בלשון המעטה. יש את עופר אבניר עם 2-3 סניפים והונדה עם סניף וחצי. לא יודע.

יכול להיות שאני טועה בהקשר של השירות, אבל זה מה שנראה לי.
    ככה או ככה למוסך כזה לא הייתי נכנס יותר.
    אתה טועה, הם אמורים לתת לך שירות אחריות בחינם!
    הם מורשים לטפל, מקבלים הנחות על חלפים מן היבואן וכאשר נדרש טיפול באחריות הם נדרשים לבצע אותו ובחינם.
    בפועל לא מעטים מהם אוהבים מאוד לגבות תשלום כאשר הם מבצעים טיפול ו"לזרוק" את התיקון האחריות למוסך היבואן במקרה בו הדבר מתאפשר להם.
    הסיבה העיקרית נעוצה בעובדה שהתשלום שהם מקבלים מהיבואן במקרה של תיקון אחריות הוא זעום.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי 1122 צפיה בהודעה
    אני לא בקיא ב...
    לא פעם ראשונה וגם כנראה שלא אחרונה שיכתבו לך שאם אתה לא יודע על מה אתה מדבר עז עדיף שלא להתערב, במיוחד לא בטכני.
    מוסך מורשה יבואן צריך לטפל בתקלות שהן תחת אחריות בחינם. חלקן דורשות אישור יבואן לפני ביצוע העבודה, חלקן לא, אבל התשלום עבור עבודה תחת אחריות מתבצע ע"י היבואן למוסך.

גולשים שלא מכירים את הניק שלך עוד עלולים להתייחס לשטויות שלך ברצינות. לא חבל?