למה שלא תנסה a1 אוטומט
זה על קטנוע
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
עשיתי כבר 30 שיעורים על A1.
בהתחלה המורה נתן לי לנהוג על טוסטוס 125 עד שהייתי יציב ואז העביר אותי לאופנוע.
עם הטוסטוס אני מצליח לעשות מסלול בסדר, אבל עם האופנוע יש לי קושי רב.
על האופנוע עשיתי באזור ה 15 שיעורים.
בחוץ אני נוהג בסדר, אבל קשה לי מאד לעשות מגרש בעיקר שמיניות.
בפעם הראשונה על האופנוע נפלתי פעמים בגלל נעילת הגה ומהירות נמוכה בפניה, למדתי לקח.
בשיעור האחרון נפלתי שניסיתי לעשות שמיניות בגלל חוסר תנופה.
התייעצתי עם המורה מה הוא חושב והוא לא יודע עוד כמה שיעורים זה יכול לקחת בגלל הקושי שלי.
הוא המליץ לי להוציא רישיון לA2 להשתפשף ואז לעשות A1.
אשמח לשמוע את דעתכם, תודה רבה.
למה שלא תנסה a1 אוטומט
זה על קטנוע
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
סביר להניח שזה בגלל שהמורה שלך... לא באמת מלמד.
אופנוע זה כלי שרגיש לתפעול נכון. תתחיל מלעבור על ההודעות האלה, אולי זה יעשה לך קצת סדר.
http://fullgaz.co.il/forums/showthre...9B%D7%99%D7%9D
http://fullgaz.co.il/forums/showthre...D7%95%D7%9F-A1
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
יש שתי אפשרויות.
האחת אתה חסר תקנה, במקרה זה המורה עושק אותך סתם, אתה צריך מישהו שיגיד לך את האמת, מסקנה -> תחליף מורה.
השניה, המורה לא יודע ללמד, במקרה המורה עושק אותך סתם, אתה צריך מישהו שיסביר לך היכן הטעיות שלך - >תחליף מורה
יש לי חבר שהיה מדריך ביחידה צבאית שרכבו בה על כלים מעניינים. לטענתו רואים מיד מי נולד עם כישרון נהיגה או רכיבה ומי יסתדר אבל לא יהיה להיט. לדעתי כל אדם שהסתדר עם אופניים יצליח לרכב על אופנוע. אופניים צריך לשלב תנועת רגליים וזה קצת יותר מסובך מגז קלאץ'. המורה שלך כנראה דפוק.
אחי אני כבר שיעור 40 ומשהו על A1 (למרות שאני יודע לרכוב),
נכשלתי כבר טסט על שטויות ואני מבין את הייאוש...
אני רק בשיעור 30 ומשהו התחלתי להרגיש נוח על האופנוע והצלחתי הכל במגרש בסדר,
אבל גם זה אחרי שהעוזר של המורה נתן לי כמה הערות קטנות לשיפור (שתבין שהמורה אפילו לא הראה לי מה עושים בבוחן מגרש והייתי צריך ללמוד את זה לבד)
זה נראה כמו אשמה של מורה ובמדינה חרא כמו שלנו אי אפשר למצוא מורה נורמלי אבל בכל זאת תנסה אחד אחר
בהצלחה!
כן, פרט ליוצאי דופן כאלה ואחרים.
איפה אתה לומד?
חוץ מזה, זה שרוב המורים כמעט ולא מלמדים - זה החצי הראשון של הבעיה.
החצי השני הוא, שמה שהם כן מלמדים - הם מלמדים לא נכון, ואז אחרי הטסט תצטרך להשקיע בקורס רכיבה, ולהוציא הרגלים רעים שכבר הספיקו להשתרש.
כעיקרון, כדי להשתלט על האופנוע בצורה שתספיק לביצוע התרגילים והטסט, אתה צריך:
תנוחה נכונה - שתתורגם ליציבות. הרחבתי על זה לא מזמן כאן - http://fullgaz.co.il/forums/showthre...l=1#post156247.
פעולת קלאץ' מדוייקת.
עבודת מבט בסיסית.
שליטה בסיסית בגז ובברקס.
באיזה מאלה יש לך בעיה?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אני מציע להחליף מורה בכל מקרה.
גם אם המורה הקיים טוב (ואני בספק אם זה נכון) בשלב הזה אני לא חושב שהוא יכול לפתור לך את הבעיות.
אתה צריך להחליף מורה.
כשלמדתי ל A1 הלכתי למורה מאד ידוע ועם הרבה המלצות, רכבתי בחוץ על אוטומט ובמגרש לא הצלחתי לעשות פניות ובטח שלא שמיניות... הייתי על סף ייאוש עשיתי בערך 15 שיעורים.. היה זוועה.
בסוף הוא זרק לי שעדיף להחליף מורה, והגעתי למקום מדהים עם שני מורים שבאמת מסבירים ויכולתי לרכב ועברתי טסט.
יש מורים שלא עושים שום דבר וצועקים עליך ובכלל לא מסבירים, ויש מורים שמספיק שאומרים לך משהו אחד וזה כבר משפר את האחיזה ואת תפקוד האופנוע וביצוע התרגילים בצורה מושלמת.
אם אתה באיזור כפר סבא, יש לי מקום מדהים להמליץ לך עליהם, אני אמשיך איתם גם לרישיון A כמובן.
בהצלחה ואל תתייאש.
תקשיב אני הייתי במצב הרבה יותר גרוע ממך שיעורים ראשונים החלקתי אחרי זה האופנוע היה נופל לי שהייתי עומד ברמזור הייתי מבואס ועל סף ייאוש מה שמצחיק זה שהמורה היה אומר לא נורא כולם נופלים וקיבלתי טיפים מהתלמידים האחרים . תמשיך לעשות עוד ועוד צריך המון תרגול להכיר את השילוב בין גז לקלאץ . אם אתה ממש רוצה אל תתייאש תהיה מרוכז 100 אחוז באופנוע תלמד להכיר את הסאונד של המנוע בזמן העברת ההילוכים תרגיש את האופנוע
אלא אם כפות הידיים שלך קטנות בצורה יוצאת דופן - לא צריכה להיות בעיה.
יש כאן הסבר משרשור אחר - תעבור עליו, ותראה האם הוא מסדר לך דברים.
http://fullgaz.co.il/forums/showthre...ll=1#post91674
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
מצחיק שאני עשיתי 4 שיעורים על אופנוע ועברתי טסט ראשון (עשיתי שיעורים במשך שבוע יום ראשון שיעור ראשון ושיעור רביעי יום ראשון שלאחריו).
נהגתי על הונדה 250CFR, נראלי שזה בגלל שהייתי רוכב אופניים הרבה שנים אחרת אין דרך להסביר, לפני זה בחיים לא עליתי על אופנוע, אפילו לא ידעתי איפה מעבירים הילוכים