ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
למה את המתכוון כשאתה אומר שהמתלים ב-03 "ברמה אחרת"? שהם טובים יותר? על מה אתה מסתמך בקביעה הזאת?
ההספק שה-03 מוציא הוא ממש לא "מקסימלי". 42 כ"ס.
הנתון היותר מעניין זה נתון המומנט - מה הפער בשיא המומנט ובסל"ד שהוא מושג.
בפשטות, שיא המומנט (57.5NM) מושג ב-07 מוגבל כבר ב-4000 סל"ד, בעוד שב-03 שיא המומנט (29.6NM) מושג ב-9000 סל"ד אסטרונומיים.
לכן ברכיבה ב-07 אתה משייט ללא מאמץ בסל"ד ביניים בהילוך 6, בעוד שב-03 תצטרך למשוך הילוכים גבוה-גבוה כדי לעמוד בקצב.
לכן סובייקטיבית, בשימוש יומיומי ה-07 ירגיש חזק בהרבה, חרף הפער הקטן "על הנייר" בהספק הסופי.
שוב, לא באתי לקטול את ה-03. הוא אופנוע מתחילים טוב. אבל עם זאת, הוא עדיין בסיסי ומצועצע, וכמו כל הקטנים האלה - צורח בסל"ד גבוה בשיוט. זה לא מתאים לכל אחד.
לגבי הבולמים אני מסתמך על הביקורות שקראתי דוגמת זאת (הMT03 החדש הוא יישור קו עם הR3 של השנה שעברה):
https://www.cycleworld.com/2019-yama...t-ride-review/
לגבי המומנט, אתה שוכח שמשום שמדובר בכלי מוגבל, תיבת ההילוכים שלו לא מותאמת למנוע שיושב מתחת אלא לזה הלא מוגבל וכנראה שהMT03 הלא מוגבל, עם ההילוכים הקצרים, יוריד יותר מומנט לגלגלים מאשר הMT07 המוגבל.

לגבי ה9000 סל"ד האסטרונומיים. מבט על דיינו מראה שלאופנוע יש עקומת מומנט רחבה מאוד. המנתק יושב באיזור ה12.5K, בין 7K ל11K יש לך אחלה גמישות סביב שיא המומנט וברגע שקולטים שהמנוע חי בתחום כל כך רחב, אתה לא ממהר להחליף הילוכים. 7-8K למנוע שעובר את ה12K זה לא ממש מאמץ.
דווקא בMT07 המוגבל יש צורך להחליף הרבה הילוכים כדי לשמור את המנוע בסל"ד נמוך כי בסל"ד גבוה ההגבלה הורגת את המנוע ואין עם מה לעבוד. רק שאז אתה מגיע למהירות שיוט ואתה תקוע משום שגם בהילוך שישי אתה נמצא בסל"ד כזה שבו ההגבלה מסרסת את המנוע ואין לך הילוך שביעי שיוריד אותך לאיזור "חי". זה משחק בנדמה לי.

אתה הרי מכיר אותי עם הSV650 המוגבל והCB300R. אני אכלתי את השטויות האלה על הבשר שלי... אופנוע פשוטי מוגבל זה לא כיף וזה חבל על הכסף.