ציטוט נכתב במקור על ידי פיינשמקר צפיה בהודעה
אתה רק מחזק את מה שאני מנסה לטעון.
לחלוטין לא ברור של-"ערביות" או ה-"יהודיות" של הרוכב יש קשר סטטיסטי חזק לתאונות ושלמעשה מאפיינים אחרים הם אלו בעלי הקשר הסטטיסטי החזק לסיכון מעורבות בתאונה.

ואם לחזור לדוגמה של ההגיון הקלוקל שהצגתי קודם - "אחוז המזרחיים בכלא גבוה מאחוז האשכנזים" ==> "מזרחיים מועדים יותר לפשוע". הרי שקמפיין נגד פשע שקהל המטרה שלו הוא מזרחיים באופן כללי יהיה פחות יעיל כיוון שהקשר החזק בין סגמנט אוכלוסייה לפשע זה חתך סוציו-אקונומי ולא עדה. ומזרחי שגר בצפון תל אביב הוא לא קהל מטרה אבל רוסי שגר בנתיבות כנראה שכן.

זה לא עניין של פוליטיקלי קורקט לכאן או לכאן, אלא להבין שנתונים סטטיסטיים הם חסרי משמעות ללא הקשר מלא של הנתונים.

נ.ב
נראה לי טרחני לבקש ש"אוכיח" שמצב התשתיות בישובי ספר ערביים נחות מזה שבישובים יהודיים. זה בבחינת ידוע לכל. אם תרצה לטעון הפוך, הרי שנטל ההוכחה עליך.
כשתגיע לשלב שאתה טוען שערבים נוהגים גרוע בגלל אקיבוש - אני אביא פופקורן.

ולא, "חתך סוציאו-אקונומי" זה לא הקשר החזק היחיד (עזוב שגם את המונח הזה צריך להגדיר היטב ולא סתם לזרוק אותו באוויר כי גם הוא יכול לכלול הרבה דברים שונים).
גם העדה, הרקע התרבותי שלה והערכים שהיא מקדשת *ככלל* זה קשר חזק. מצטער לטפוח על פרצופך עם הסמרטוט של המציאות.
וכמובן שכמו כל הכללה טובה (וכל סטטיסטיקה טובה ככל שתהיה) - היא לא מייצגת מקרי קצה, ולכן הערבי שנולד וגדל בצפון תל אביב במשפחה של פרופסורים לא יהיה שותף להכללה העדתית הזו, כמו גם הילד האשכנזי שגדל במשפחה לידו והיום יושב בכלא על שוד מזויין.

לטעון ש*אין* מרכיב עדתי/תרבותי בבעייה כזו או אחרת זה רמת די הזויה של הPC של היום שמעדיף להתעלם להמציאות ולא לדבר עליה ולהתעסק במקום ברגשות אשם קולקטיביים מונפצים ושנאה עצמית.