עמוד 4 מתוך 9 ראשוןראשון ... 23456 ... אחרוןאחרון
תוצאות 46 עד 60 מ 128

אשכול: מיזם יום הרוכב: דורשים שינוי ביחס לדו-גלגלי

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    בוודאי שיש קשר לעלות הכלי.
    מי שמחפש פתרון תחבורתי זול ופשוט לא יכול לממש את צורכו ע"י קניית קטנוע קטן. כלי תחבורה יעיל מאין כמותו לסביבה עירונית.
    אז הוא בוחר בתחב"צ שלא מגיע לעולם, או ברכב זול שעומד כל היום בפקקים ומבקר הרבה במוסך, או באופניים/קורקינט חשמליים שהסיכון בהם הוא פי כמה וכמה יותר גדול מקטנוע- אבל להם לא צריך ביטוח.
    וכשתפרן עושה תאונה עם האופניים/קורקינט החשמליים (ויש מלא כאלה, בכל יום)- אז הוא מגיע לאותו בית חולים ע"י אותו אמבולנס ומטופל באותו האופן כמו אחד שעשה תאונה עם קטנוע.
    ההבדל הוא שעל הראשון אתה משלם מכספי המיסים שלך ועל השני חברת הביטוח שלו משלמת (וגם אתה).
    אז מונעים מאנשים מימוש פתרון תחבורתי זול כי דרישות הביטוח בשמיים. אז אנשים עומדים בפקקים, מזהמים, יוצרים גושדי תנועה, מטופלים בבתי חולים על חשבוננו... כל זה עולה למשק הון.

אבל אם ביטוח היה עולה מחיר הגיוני אנשים לאט לאט היו עוברים יותר יותר לפתרון הזה. בצורה חוקית שעושה טוב למשק ולכלל התחבורה בישראל.

אגב, גם אני לא מתרגש מססמאות ריקות של מי שמתווכח לשם הוויכוח ולא לשם לנהל דיון וללמוד.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    עוד דמגוגיה. אתה לא תשכנע אף אחד כל עוד אתה משקר לעצמך.

שקר לא יקדם הרבה.

צודק. לא האמנתי שאסכים איתך על משהו פעם. יש שקרים ויש עובדות.
    ואם הייתי יודע איך מעלים תמונה מהטלפון הייתי מעלה צילום מסך. מכיוון שלא הצלחתי תאלץ להסתפק בקישור-
    https://car.cma.gov.il/Parameters/Calculate

הזנתי:
    124 סמק
    10 כס
    גיל 18
    שנת ותק אחת
    ללא תאונות
    5,500 ביטוח חובה
    3,500 עם השתתפות עצמית.
    אז שתי האופציות לא סבירות למי שמחפש כלי תחבורה זול.

Senior Member
    מי שצריך רק להתנייד בעיר בכל מקרה משתמש באופניים או בקורקינט, אף אדם בעל שכל לא משתמש בקטנוע רק כדי להתנייד בעיר.
    הבעיה זה הבין עירוני, שם צריך 250-300 כדי להתנייד בצורה סבירה.
    ציטוט נכתב במקור על ידי erani99 צפיה בהודעה
    וכמו שאומר אחד השכנים שלי הטריפולתאי מנתניה שהיום הוא בכיר בחברת חשמל - "שהלכתי סתם ברחוב פעם אחת בערב בנתניה כשהייתי בן 18, עצרו על ידי מדורניקים ואחרי שאלה~שתיים הכניסו לי מכות, וואלה אולי היה מגיע לי, וחבל שאין אותם היום!!!"
    מאז שהחלפתי הנאצי מניע כמו כלום בכל טמפ' שלא תהיה ובכל מצב.
    ציטוט נכתב במקור על ידי OneBiker צפיה בהודעה
    תעבור לאשכול הבא סבא

Member הסמל האישי של tree
    אופניים/קורקינט חשמליים מקבלים פיצויי על כאב וסבל במקרה של תאונה? לא נשמע לי הגיוני. דרך אגב גם הולך רגל שעובר תאונה מקבל טיפול וגם נרקומן שעשה "תאונה עצמית" מקבל טיפול. אם אתם דורשים ביטוח חובה אם האפשרות ללא פיצויי על כאב וסבל בכלל אני בטוח שחברות הביטוח ישמחו לקפוץ על האפשרות הזו. תמיד יש סיכוי שבעלי רכבים גם יידרשו אופציות כאלה לביטוח מופחת והביטוח שלהם עדיין יהיה זול יותר משמעותית מביטוח לאופנוע.

Senior Member
    מה שאני חושב שיקרה, שאם המדינה/ הפול יחליטו לשנות את המחירי ביטוח בהתאם לסוג הרישיון/ נפח הכלי הם פשוט יעלו את המחיר ביטוח של הכלים היותר כבדים ולא ירידו את המחיר ביטוח של הכלים היותר קטנים.
    כמו החברות תעופה עם החראטה החדשה של הנסיעה בלי מזוודה.
    וכמו שאומר אחד השכנים שלי הטריפולתאי מנתניה שהיום הוא בכיר בחברת חשמל - "שהלכתי סתם ברחוב פעם אחת בערב בנתניה כשהייתי בן 18, עצרו על ידי מדורניקים ואחרי שאלה~שתיים הכניסו לי מכות, וואלה אולי היה מגיע לי, וחבל שאין אותם היום!!!"
    תעבור לאשכול הבא סבא

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    בוודאי שיש קשר לעלות הכלי.
    אתה מסתכל על זה כמס. חוק הישראלי אומר שזה ביטוח. ושום ביטוח לא עובד ככה. פרמיה תלויה רק בגובה פיצוי וריסק.

3500₪ בשנה זה סכום גבוהה אבל לא אסטרונומי. נכון, אם רוצים לעודד שימוש כדאי להוריד אותו. לכן, כיוון צריך להיות הסברה עד כמה קטנוע זה טוב ונוח. ויתר שימוש - יותר מודעות, יותר לחץ על פוליטיקאים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    הבעיה עם הישראלים שהם חושבים רק על עצמם רק על האינטרס המצומצם לעכשיו לא רואים מטר קדימה ולא מבינים את הכוח של הקבוצה
    מול הצורך האישי. זה משהו מובנה האישיות שלנו.

נהג ישאף להיכנס למטר הפנוי לפניו בלי לחשב חכם על פתרון שיאפשר לכל התנועה ביחד איתו לזרום מהר יותר, וככה נוצרים הפקקים,
    ככה יכולים להעלות מחירים, ככה נוצרים הקומבינטורים המאכרים שיעזרו (בתשלום רק לך). אף אחד לא חושב איך לקצר תור בשדה התעופה
    כי בעזרת תשלום אלה שיכולים ורוצים יקבלו מסלול עוקף תור, גם בכביש המהיר יש תשלום למיוחסים לעקוף תור, אז למה בעצם לפתור את
    הבעיה שמכניסה כסף?

כן התארגנות פוליטית מעלה את הכוח שלך כרוכב אופנוע, כן מעלה לתודעה את הבעיה שלנו כרוכבים ויש דיבור, גם מחאת הנכים לא השיגה
    במיידי פתרון טוב אבל רמת השיח הציבורי בנושא על סדר היום.

אני לא בטוח שמה שמוצע הוא הפתרון המהיר אבל אני בטוח שבתהליך ארוך טווח משהו יקרה, תכניות הצרכנות בטלוויזיה הביעו למודעות צרכנית
    הן בנושאים של מזון והן בפערי מחירים, נניח עכשיו שמישהו יעלה את פערי המחירים בצמיגים לאופנועים בארץ או בחו"ל לפריים טיים אולי מישהו יתעורר
    אולי תהיה צעקה אולי...אפשר לשבת ולקטר ואפשר לנסות כל מני מהלכים עד להצלחה.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member
    לא חושב שאתה יכול לאחד את כל האופנוענים, נראה שזו אוכלוסיה יחסית קשה, שחלקם הגדול חושב רק על עצמו.
    תעבור לאשכול הבא סבא

Senior Member
    אתה מסתכל על זה כמס. חוק הישראלי אומר שזה ביטוח.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    נכון חלקית בלבד.
    החוק מסתכל על זה כביטוח, אבל גובה אותו כמס. אחרת, איך תסביר שכל כלי רכב שברשותך מחויב (לפי החוק) בביטוח חובה בעוד שביטוח זה מבטח אותך (לא את הרכב) ואתה לא יכול לנהוג/לרכב ביותר מרכב/אופנוע אחד באותו זמן?

לא תמיד מס גרוע יותר מביטוח פרטי, כשזה מס, המדינה יכולה להתוות מדיניות בעזרת הפחתה/העלאה של מס. שזה פרטי, בידי חברות מסחריות שהדבר העיקרי (היחיד?) שמעניין אותן זו שורת הרווח, אי אפשר להתוות מדיניות. כך יוצא שכולנו משלמים מס שהולך לכיסים פרטיים.

ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
    נכון חלקית בלבד.
    החוק מסתכל על זה כביטוח, אבל גובה אותו כמס. אחרת, איך תסביר שכל כלי רכב שברשותך מחויב (לפי החוק) בביטוח חובה בעוד שביטוח זה מבטח אותך (לא את הרכב) ואתה לא יכול לנהוג/לרכב ביותר מרכב/אופנוע אחד באותו זמן?

לא תמיד מס גרוע יותר מביטוח פרטי, כשזה מס, המדינה יכולה להתוות מדיניות בעזרת הפחתה/העלאה של מס. שזה פרטי, בידי חברות מסחריות שהדבר העיקרי (היחיד?) שמעניין אותן זו שורת הרווח, אי אפשר להתוות מדיניות. כך יוצא שכולנו משלמים מס שהולך לכיסים פרטיים.
    עוד תיקון לתיקון שלך:
    כל כלי רכב שלך מחוייב בביטוח - אחרת אתה לא יכול לרכב/לנהוג עליו. אבל הביטוח הוא לא אישי - אתה יכול לבטח כל נהג רק שאז זה יעלה לך יותר.
    אז ב4 גלגלים שלי כל נהג יוכל לנהוג - כי לא באמת אכפת לי 4 גלגלים זה זונה.
    אבל ב2 גלגלים רק אני יכול, כי זה לא זונה.

הבעיה בסיפור של הביטוח היא:
    חוסר תחרות שגורם למחירים גבוהים + מחיר מינ' גבוה גם כן שגורם לכך שאין שום רצון ותחרות לגבות פחות על מנת להרויח יותר לקוחות.
    בדיוק כמו בדלק 95 אין אף תחנה שמוכרת פחות מהמחיר המפוקח.

Senior Member
    נכון חלקית בלבד.
    החוק קובע שזה ביטוח לצורך חישוב פרמיה ופיצויים. יש הסבר לתרגיל של "ביטוח לנהג אבל לכל רכב בנפרד" (לא שאני תומך בזה שלא תבין לא נכון) והוא קשור להערכת ריסק.

לא תמיד מס גרוע יותר מביטוח פרטי, כשזה מס, המדינה יכולה להתוות מדיניות בעזרת הפחתה/העלאה של מס.
    לא אמרתי בשום מקום שמס יותר גרוע מביטוח. אמרת שצריך לקרוא לדברים בשמם. יש מדינות בהן זה אכן מס, והוצאות רפואיות מכוסות במסגרת ביטוח לאומי.

ציטוט נכתב במקור על ידי בןהלאמשחיז צפיה בהודעה
    הבעיה בסיפור של הביטוח היא:
    חוסר תחרות שגורם למחירים גבוהים
    מחיר של _ביטוח_ הוא מ_ס_ו_ב_ס_ד.

Senior Member
    ...

מחיר של _ביטוח_ הוא מ_ס_ו_ב_ס_ד.
    סבסוד כהוזלה נשמע סבבה. ביררת מהיכן מגיעים הנתונים של עלויות \ סיכונים ומי אישר תיקן והצביע וכמה לוביסטים נשכרו לטובת העניין?
    אני יודע על 2 אמיתיות קוסמיות
    1. כשאין תחרות המחיר לא יורד
    2. כסף ציבורי הוא המשאב הזול ביותר

נראה לך שפקידוני האוצר שיוצאים לשוק הפרטי יצביעו נגד המעסיקים שלהם לעתיד?

אני לא מומחה לביטוח אבל אוהב כמו כל יהודי לשחק במספרים. 5,000 על 30 שנה זה 150,000 למבוטח.
    לא יודע כמה מהרוכבים נפגעים או מתים
    גם לא כמה פעמים סכום התביעה גבוה מהסכום ששולם
    כנראה שאף אחד מציבור הרוכבים לא מכיר את הנתונים וכנראה שיש לכך סיבה רעה.
    אישית מכיר עשרות אופנוענים וחלק עשו תאונות (גם קשות). הרוב לא נפצע וממי שכן- אף אחד לא קיבל מליונים.
    מההיכרות הלא מבוססת והבלתי מדעית בעליל, ללי נראה שחברות הביטוח חוגגות עלינו.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    אם אתם חושבים שלמישהו זה כלכלי לעשות ביטוח לאפונעים אז תרימו את הכפפה ותעשו את החישבוים ותישבו עם חברת ביטוח ותשכנעו אותם שאנחנו פחות מסוכנים ממה שהם חושבים. (צריך דף נתונים) הפול מפסיד כסף.. (כל חברת ביטוח מפסידה את החלק שלה).

חברות הביטוח אינן מעוניינות לבטח נהגים בעלי עבר עשיר של עבירות תנועה, של מעורבות בתאונות, של נהגים שהפעילו את הביטוח מספר גבוה של פעמים, של נהגים שרישיונם נשלל מספר פעמים או נהגים הנוסעים על רכבים דו גלגלים.
    כדי לספק פתרון לנהגים שחברות הביטוח מסרבות למכור להן ביטוח חובה, הוקם גוף המשותף לכל חברות הביטוח אשר נועד לבטח את אותם הנהגים שחברות הביטוח רואות בהם סיכון ביטוחי, ולכן הם אינן מסכימות לבטח אותם.
    המצב בארץ פי מליון יותר טוב בהיבט הביטוחי מהמון מקומות בעולם. הביטוח שלנו הוא הכי מקיף אני חושב בעולם. ולכן זה גם עולה יקר.. יקר מאוד.
    הייתה פה תקופה שאף חברת ביטוח לא רצתה לבטח אופנועים. ואנשים לא הצליחו לרכוש ביטוחים. (מאוד בעייתי למדינה) אז הוקם הפול.
    אחד המסמכים המעניינים שקראתי לאחרונה. (חפשו את המילה אופנוע במסמך הארוךhttps://www.pool-act.org.il/_Uploads...s/31.12.18.pdf)
    צו הסדרי חציה
    ביולי 2001 הוצא צו )"צו חציה"( החל על תאונות מיום 01.4.1 ואילך, שקבע שאם אירעה תאונת
    דרכים שבה היו מעורבים אופנוע ורכב אחר, ישלמו המבטחים של הרכב האחר למבטחים של
    האופנוע %50 מן הפיצויים בגין נזקי גוף כמשמעותם בחוק, מאוחר יותר נקבע כי לגבי תאונות
    3 שהתרחשו מיום 08.6.1 ואילך, ישלמו המבטחים של הרכב האחר %75 מן הפיצויים האמורים
    .
    בעקבות הצו האמור תוקן תקנון המאגר שפישט משמעותית את נוהלי השיבוב בין המאגר ובין
    כלל חברות הביטוח בנושא צו חציה, דבר שאפשר שיפור משמעותי בטיפול המאגר בנושא זה.
    4 להלן 12 מקרי מעורבות
    עם אופנועים שאינם נכללים בהגדרה של מעורבות המצדיקה שיבוב של
    %50 או %75 ,לפי העניין, מהפיצויים ששולמו על ידי המאגר:
    פגיעת אופנוע באופנוע, פגיעת אופנוע בהולך רגל, פגיעת אופנוע בבעלי חיים, פגיעת אופנוע
    5 באופניים ובכל רכב לא מוטורי, פגיעת אופנוע ברכב לא מזוהה, פגיעת אופנוע ברכב לא מבוטח
    ,
    פגיעת אופנוע ברכב שזהות מבטחו אינה ידועה, פגיעת אופנוע ברכב שנהגו נושא רישיון נהיגה לא
    מתאים, פגיעת אופנוע ברכב הרשות הפלשתינאית, פגיעת אופנוע ברכב חונה כדין, פגיעת אופנוע
    ברכב של מבטח זר ופגיעת אופנוע ברכב נהוג ללא רשות הבעלים )גנוב בד"כ(.
    לצו הסדרי החציה ישנה השפעה מהותית על הקטנת הפסדי המאגר.
    בחישוב העתודות האקטואריות של המאגר נלקח מראש אומדן הגביה הצפוי של המעורבות, וזאת
    במלא סכום הגביה העתידית, תוך התחשבות בגבייה בפועל, כך שהפסדי החברה מוקטנים מראש
    בראשית כל שנה.

הפול הוא תאגיד המנהל את המאגר לביטוחי רכב חובה. זהו גוף אשר הוקם במטרה לבטח את הנהגים שחברות הביטוח רואות בהם סיכון ביטוחי ומסרבות לבטח אותם. הפול עוסק רק בפוליסות ביטוח החובה אשר מכסות נזקי גוף בלבד ואינו מעניק כיסוי ביטוח לנזקים הנגרמים לרכב

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    ביררת מהיכן מגיעים הנתונים של עלויות \ סיכונים ומי אישר תיקן והצביע וכמה לוביסטים נשכרו לטובת העניין?
    אתה שוב עוסק בדמגוגיה. מנתונים של כל כל סטטיסטיקה בעולם, בלי יוצא מן הכלל, אופנוע יותר מסוכן מאוטו. זה נקרא "ריסק יותר גבוה". מכיוון שרמת הפיצוי באופנוע זהה לז של רכב - פרמיה חייבת להיות גבוהה יותר.
    אתה מניח שזה קונספירציה עולמית?

1. כשאין תחרות המחיר לא יורד
    2. כסף ציבורי הוא המשאב הזול ביותר
    ואני יודע עוד כמה. אז?

אני לא מומחה לביטוח אבל אוהב כמו כל יהודי לשחק במספרים. 5,000 על 30 שנה זה 150,000 למבוטח.
    לא יודע כמה מהרוכבים נפגעים או מתים
    אתה לא יודע כי אתה מתעקש לא לדעת. סיכוי לתאונה על דו"ג גדול מרכב בויתר מפי-20. תלוי במדינה. זה הרבה מאוד.

כנראה שאף אחד מציבור הרוכבים לא מכיר את הנתונים וכנראה שיש לכך סיבה רעה.
    דבר בשם עצמך. כן, יש סיבה רעה - אנשים לא רוצים לדעת.

אישית מכיר עשרות אופנוענים וחלק עשו תאונות (גם קשות). הרוב לא נפצע וממי שכן- אף אחד לא קיבל מליונים.
    מההיכרות הלא מבוססת והבלתי מדעית בעליל, ללי נראה שחברות הביטוח חוגגות עלינו.
    אנשים משקרים יותר מסטטיסטיקה. תאונה קשה זה אומר פיצויים של עשרות אלפים ויותר. האם אלה שאתה מכיר רכבו 30 שנה לפני תאונה?

Senior Member
    אז איך ניתן להוריד את מחירי הביטוח?
    על מה צריך לוותר?
    תעבור לאשכול הבא סבא