אם זה רק לחורף אז כנראה שעור יהיה פתרון הטוב יותר (בהנחה שלא מדובר בסתם מעיל עור אלא מעיל ייעודי לגשם, כי עור בעצמו לא דוחה מים).
בקיץ היישראלי שום מעיל עור (מאוורר ככל שיהיה) לא יהיה לך כיף.
מתלבט לאחרונה בנוגע למעיל שיחליף את הישן, לפי קריאה וחיפוש של ד"ר גוגל, מעילי בד ייתנו הגנה בתאונה באופן דומה למעילי עור - אך בניגוד למעילי עור, לאחר תאונה כנראה יהיו שמישים פחות.
אשמח לשמוע מניסיונם של אחרים - למה לקנות עור? למה לקנות בד? מה השיקולים שגרמו לכם לקנות דווקא את הסוג הזה?
הכיוון כרגע דווקא לרכוש מעיל עור (לחורף\סתיו), מנסה להבין אם זה שווה את התוספת במחיר.
תודה.
אם זה רק לחורף אז כנראה שעור יהיה פתרון הטוב יותר (בהנחה שלא מדובר בסתם מעיל עור אלא מעיל ייעודי לגשם, כי עור בעצמו לא דוחה מים).
בקיץ היישראלי שום מעיל עור (מאוורר ככל שיהיה) לא יהיה לך כיף.
יש לי 3 מעילים-
גורטקס של רוויט- לחורף
עור של אלפינסאר - בין לבין, הוא מאורר ולא נגד גשם, אבל לא מספיק בשביל לרכב בקיץ
רשת של דיינז - לקיץ, ומשמש אותי רוב הזמן.
אם הייתי צריך לוותר על אחד, אז ללא ספק על מעיל העור.
למעיל החורפי יש כיסים נוחים, ואיורור מספיק טוב גם לתקופות מעבר.
מבחינתי יותר פרקטי.
מה בעצם איכפת לך מה יקרה למעיל אחרי התאונה אם הוא עשה את העבודה והגן עליך?
דעתי בקצרה - קנה מעיל טקסטיל. ובפירוט:
לעור יש 3 יתרונות עיקריים:
1. הגנה - עור עמיד יותר מטקסטיל, וזה משמעותי במיוחד במהירויות גבוהות.
2. עמידות - עור מחזיק יותר זמן מבחינת בלאי ואפשר למצוא מעילי עור שמישים שעברו אפילו את גיל 20.
3. פוזה - קשה לוותר על הלוק של האופנוען המסוקס...
אבל לעור גם יש חסרונות משמעותיים ביחס למעילי טקסטיל:
1. הוא כבד יותר משמעותית, במיוחד אם הוא נרטב.
2. הוא מסורבל הרבה יותר ופחות נוח לשימוש.
3. בחורף הוא מבודד פחות טוב מאשר מעיל טקסטיל איכותי.
4. בקיץ הוא הרבההה פחות מאוורר מאשר מעיל טקסטיל איכותי.
5. התמודדות עם מים זה לא הצד החזק שלו. אם הוא נרטב, הוא סופח אליו חומרים שיש במים שלא עושים לו טוב,
ולוקח לו המון זמן להתייבש.
6. הוא עולה בד"כ פי 2-3 ממעיל טקסטיל איכותי.
7. לא נוח לאחסנה. הוא לא מתקפל בקלות לתיק\ארגז\ארונית.
8. תהליך ניקוי של מעיל עור הוא שונה, אי אפשר שפשוט לכבס...
בקיצור, קנה מעיל טקסטיל איכותי וסע לשלום.
אייפקס מוטורס - Apex Motors
www.apexmotors.co.il - התעשייה 5 ירושלים
דף הפייסבוק שלנו!
Furygan # Axo # Monimoto
המעיל הוא בסה"כ אביזר חיכוך, איזשהי כמות מטרים לפני שאתה מתחיל להתקלף. גי'נס לצורך העניין זה חצי מטר, בד ("טקסטיל") זה 6, עור נורמלי זה 15 (ballpark מזיכרון).
לגבי חום בקיץ, זה נכון, בעיקר כי הרבה מעילי עור יותר מוכוונים לדאווין/יעני מירוץ. אבל אפשר למצוא מעילי עור עם וונטות בחזה ו/או בגב (למשל של firstgear, שיש להם גם אחלה סכימת כיסים, רואים שמישהו אצלם אשכרה רכב עם המעיל). אצלי היה חסר וונטות יציאה בגב, הלכתי לתופר, הוא ניקב לי קצת עם מחורר עור של סנדלרים במקומות שרציתי, ו.. זהו. ~10 דקות עבודה לא כולל סמולטוק. לא צריך לחורר הרבה, ברגע שיש מעברי אוויר משני הצדדים אתה די מסודר 240+ ימים בשנה. כמובן כשעוצרים בצומת וזה, אבל בצומת חם עם כל מעיל.
ב-10 ימים בשנה שיש גשם זורקים מעיל גשם מעל..
כן, הוא כבד קצת, לא נוח להתגונן מנינג'ות וזה, כמו ג'ינס נגיד (אני אישית מעדיף מעיר עור ומכנס נוח מאשר גופייה וג'ינס any day of the year). הסקאלה מתחילה איפשהו בגופייה ובוקסר, נגמרת ב-Power Armor Mk. II, מניח שזה עניין אישי של ניהול פחדים וסיכונים.
אייפקס וקז, תודה על התשובות המפורטות!!!
אני חושב שמעיל עור תהיה הבחירה, אני כן מכוון ליותר מיגון (ויותר הזעה) מאשר להשיל כמה שכבות עור.
מניח שזה עניין של ניהול סיכונים.
מעילי קורדורה מחוזקים במקומות הנכונים. לא כל כך מהר אתה משיל עור (המיגונים הקשיחים גם משחקים תפקיד).
רוצה ללכת על בטוח?
ל"ברוש" (או "ברוש טק", שיהיה לך יותר קל למצוא בחיפוש), יש מעילי טקסטיל מאווררים משולבים עם קוולאר. אחלה מוצרים וגם חברה ישראלית. בסרטון יח"צ שלהם הם עושים סקי על האספלט בגרירה כדי להוכיח את העמידות של המוצרים.
נכון, הם לא יהיו מאווררים כמו מעיל רשת מלא (שזה הדבר היחיד שנסבל בקיץ בנסיעה עירונית, אבל מגן רק מפני מכות במקומות המועדים), אבל הם עדיין נותנים אוורור טוב, ולאין שיעור טוב יותר ממעיל עור (ולא משנה כמה מחורר הוא יהיה).