תוצאות 1 עד 5 מ 5

אשכול: אופניים חשמליים - מידע נדרש

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי

אופניים חשמליים - מידע נדרש

שלום רב.
    עקב מעבר העבודה שלי למיקום חדש אני משתעשע ברעיון לרכוש אופניים חשמליים.

אין לי שמץ של מושג מה כמה ואיך.

מה תקציב מינימלי לקנייה?
    האם הגיוני לקנות יד שנייה או שהסוללה תהיה גמורה ואז העניין לא משתלם?
    למה יש לשים לב?

צריך לרכיבות עירוניות בתוך ירושלים. עיר שלא שמעה על המושג "מישור". הכל עליות וירידות.

התקציב מוגבל.

אני לא יודע בדיוק מה לשאול כיוון שאין לי מושג בתחום. אם יש לכם מידע אני אשמח, אחכים ואשאל בהתאם.
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    עשיית ילדים גם גורמת לשתיית אלכוהול, בדיוק כמו ששתיית אלכוהול גורמת לעשיית ילדים.

Senior Member
    ברמה החוקית, אין הבדלי כח בין האופניים השונים וכולם מגיעים עם הגבלה של 250 ואט ו25 קמ"ש. מחוץ לחוק, יכול להיות שיש הבדל מנוע משמעותיים אבל אני לא מכיר.
    מחוץ למנוע, ההבדלים העיקריים הם בסוללות ובמכלולים אבל הרבה פעמים אין קשר בין המחיר למה שאתה מקבל.
    המחירים של אופנים חדשים נעים בין 2,000 ש"ח ועד בכלל. סוללה חדשה עולה כאלפיה.
    האופנים הנפוצים והזולים ביותר, מהזן הסיני מתקפל, הם כבדים למדי (25 קילו ומעלה), חלוקת המשקל שלהם מאוד לא מאוזנת, הבלמים די גרועים וגם ב25 קמ"ש הם לא מרגישים מי יודע מה בטוח.
    לגבי העליות, אני לא ירושלמי אבל מהנסיון שלי עם עליות מתונות במישור החוף, זה עובד לא רע ואתה מקסימום נדרש לעזור מעט עם הפדלים.

ואגב, אם אני לא טועה אז אחת הרפורמות הדי סגורות שממתינות לממשלה מתפקדת זה יישור קו עם התקן האירופאי שמאפשר מופדים/טוסטוסים שמוגבלים ל45 קמ"ש.

Member

אופניים חשמליים - מידע נדרש

כמה ק״מ ביום? מה המרחק בין הבית לעבודה והאם אפשר להטעין בקלות (בלי לפרק סוללה כל פעם)?

הסוללה שלי 48v 15.6A ומחזיקה משהו כמו 30-40 ק״מ, יש סוללות של 20 אמפר אבל בגדול זה המרחק בין טעינה לטעינה (איטית שלוקחת כמה שעות)

יהיה קשה בהתחלה להתרגל למהירות הנמוכה, בין 30-50 קמ״ש, בטח לרוכב שרגיל לאופנוע/קטנוע.

האם יש מקום להכניס אותם לעבודה ולבית? מאוד עוזר לנוחות ביומיום. אם אין, צריך לקשור טוב, להפעיל אזעקה, להוציא סוללה, כסא, לכסות ולא לישון טוב בלילה כי גונבים.

מבחינת עלויות-

רכישה ראשונית ממליץ להשקיע כמה שיותר (4000-5000) כדי לפתוח את החוויה עם משהו טוב, תמיד אפשר למכור בהפסד קטן אם לא מסתדר לך. יש אחלה אופניים בשוק היד2, השבוע ראיתי אופניים כמו שלי (דגם חדש יותר) ב-4000

תיקונים- פנצ׳רים לפעמים, ניתן לפתור בקלות עם פנימית עבה או כפולה וג׳יפה. רפידות ברקס פעם ב- ואפשר לבד בקלות. אם אתה שומר עליהם אז אין ממש תיקונים. שים לב שאופניים חשמליים הם חשמליים ולא אוהבים מים במנוע או בבקר, צריך להקפיד על זה. זה בטח לא כמו תקלות של אופנוע.

לפני שממליצים על דגמים חשוב להבין את היתרונות והחסרונות (כן חייבים קסדה)

בקשר לעליות, אני לא מכיר את ירושלים הכי טוב אבל אם אתה מדבר על עליות ממש תלולות כל הזמן אז תשקול שוב את הנושא של אופניים, יש דגמים משופרים (לא הסטנדרט שבחנויות) של 60-72v אבל אתה צולל פה לליגה אחרת לטוב ולרע (מחיר)

נ.ב- היה פה ירושלמי אחד (יהודה) שמכיר את התחום ממש מקרוב ויכול לייעץ בהרחבה. אםשר להפנות אותך בפרטי אם יעזור...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    נערך לאחרונה על ידי eran1100; 17-03-2020 בשעה 18:59.
    ציטוט נכתב במקור על ידי erani99 צפיה בהודעה
    טוב אני אסתום. אתן לערן השני לענות, למרות זאת הוא 1100, אני כולה 99i

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    תודה על התשובה המפורטת אך בינתיים זה ירד מהפרק.
    חל"ת וזה... אין עבודה ואין כסף.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    זה בדיוק הזמן לאופניים!

https://www.zap.co.il/models.aspx?so...hoCPgMQAvD_BwE